Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2012, 01:03:29
mihaila_alin
Guest

Implicit Adriana

poti sa fi sigura caci credinta ortodoxa este LUCRATOARE insa sfintii nostrii [cei in viata] nu dau voie sa li-se faca publice sfintele lucrari.nu stiu de ce nu poti intelege atita lucru,e asa de simplu,de citeai vietile sfintilor de pretutindeni vedeai acest lucru.sunt multi dinte cei ce locuiesc printre noi si fac lucruri deosebite,insa in smerenie ti-e dat sa cunosti mai mult,smereste-te si rezultatele nu intirzie sa apara.si io zic: nu te mai uita in ograda lu' alta ci uita-te in ograda ta de vezi ce lucruri minunate gasesti.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 01:06:45
mihaila_alin
Guest

Talking

adriana, poate tu vrei sa faci reclama bisericii apusene?
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 01:18:29
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Multumesc de raspuns.

Spuneti ca nu este voie sa se faca publice lucrarile dar sa ma uit ca voi gasi lucruri minunate. Care lucruri minunate daca nu este voie sa se faca publice? Tocmai pentru ca nu erau publice nu aveam cum sa le vad si concluzia mea era ca nu existau si ca de aceea Biserica invata sa nici nu le cautam ci sa ne multumim cu lupta cu pacatul si punct. Faptul de a le vedea la altii care nu se sfiesc sa le faca publice m-au facut sa pun acest semn de intrebare in credinta ortodoxa. Acum am aflat ca exista si in Biserica Ortodoxa, am primit cateva marturii, dar daca mi se tot repeta ca trebuie sa fie secrete, pai inca stau sa ma gandesc daca trebuie sa ma multumesc cu faptul ca exista in secret, sau trebuie sa merg acolo unde nu sunt tinute ascunse ci sunt folosite pentru binele tuturor, asa cum cere Biblia, sa nu se puna lumina sub oboroc. Inca nu am luat decizia, si nu o sa o iau in pripa, dar nu este exclus cand ma voi convinge daca Duhul Sfant se afla sau nu si la ei.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 01:21:24
Banned

Implicit

Reclama bisericii apusene? Cred ca pe acest forum sunt oameni calificati sa o faca, cei din biserica apuseana, dar nu cred ca este interesul nimanui sa faca o astfel de reclama. Biserica Ortodoxa este mantuitoare din punct de vedere apusean.

Multa pace!
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 01:53:22
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Multumesc de raspuns.

Spuneti ca nu este voie sa se faca publice lucrarile dar sa ma uit ca voi gasi lucruri minunate. Care lucruri minunate daca nu este voie sa se faca publice? Tocmai pentru ca nu erau publice nu aveam cum sa le vad si concluzia mea era ca nu existau si ca de aceea Biserica invata sa nici nu le cautam ci sa ne multumim cu lupta cu pacatul si punct. Faptul de a le vedea la altii care nu se sfiesc sa le faca publice m-au facut sa pun acest semn de intrebare in credinta ortodoxa. Acum am aflat ca exista si in Biserica Ortodoxa, am primit cateva marturii, dar daca mi se tot repeta ca trebuie sa fie secrete, pai inca stau sa ma gandesc daca trebuie sa ma multumesc cu faptul ca exista in secret, sau trebuie sa merg acolo unde nu sunt tinute ascunse ci sunt folosite pentru binele tuturor, asa cum cere Biblia, sa nu se puna lumina sub oboroc. Inca nu am luat decizia, si nu o sa o iau in pripa, dar nu este exclus cand ma voi convinge daca Duhul Sfant se afla sau nu si la ei.
nu este un secret,ci este smerenie adinca,e cu totul altceva
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 10:49:43
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Multumesc de raspuns.

Dumneavoastra nu sunteti ortodoxa?
Daca vreti minuni ,dati cautare dupa "Sfantul Nectarie minuni" si nu cred ca va ajunge jumatate de zi sa le cititi.
Dati cautare dupa sfantul Mina minuni si veti gasi de asemenea.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 11:36:24
Banned

Implicit

Multumesc de raspunsuri.
Este adevarat ceea ce spuneti. De aceste marturii aveam nevoie si nu mi le dadea nimeni. Acum vad ca se aduna marturiile spre bucuria mea :)

Nu am inteles insa ce legatura are smerenia cu faptul de a tine ascunse aceste marturii. Este ca si cum l-am acuza pe Domnul ca facand publica cu tot dinadinsul masura credintei celor pe care ii vindeca prin minuni, si invatand sa nu tinem lumina sub oboroc, prin acestea Domnul ar fi invatat vreo lipsa de smerenie la aceia. Eu nu prea vad lipsa de smerenie aici, Domnul este cel care a lucrat si care lucreaza, si Lui i se dadea si i se da slava, nu omului. Puteti deci dezvolta putin subiectul?
Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 14:14:08
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Multumesc de raspunsuri.
Este adevarat ceea ce spuneti. De aceste marturii aveam nevoie si nu mi le dadea nimeni. Acum vad ca se aduna marturiile spre bucuria mea :)

Nu am inteles insa ce legatura are smerenia cu faptul de a tine ascunse aceste marturii. Este ca si cum l-am acuza pe Domnul ca facand publica cu tot dinadinsul masura credintei celor pe care ii vindeca prin minuni, si invatand sa nu tinem lumina sub oboroc, prin acestea Domnul ar fi invatat vreo lipsa de smerenie la aceia. Eu nu prea vad lipsa de smerenie aici, Domnul este cel care a lucrat si care lucreaza, si Lui i se dadea si i se da slava, nu omului. Puteti deci dezvolta putin subiectul?
Multumesc!
Minuni se intampla zilnic si fiecare le dezvaluie celui apropiat ,prietenilor la biserica ,etc ,in general celor credinciosi caci spune Mantuitorul "Nu aruncati margaritare porcilor "
Nu toate minunile sunt vindecari ci reusita la un examen ,etc.
Am auzit de persoane care in urma citirii acatistului sf.Mina au recuperat bani imprumutati .
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 00:00:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Multumesc!
Are legatura cu acelasi indemn al Domnului de a nu arunca margaritarele la porci si a nu sti stanga ce face dreapta.

Citat:
Din cate spuneti, cei care tin ascunse minunile si le dezvaluie doar celor apropiati, o fac si din teama de a nu fi luati in ras (margaritarele aruncate porcilor). Poate ca au dreptate, insa in cazul acesta lumina este tinuta sub oboroc, sau poate aceast cuvant inseamna altceva?

Probabil te referi de fapt la Matei 5:16.

Nu trebuie decat o elementara doza de bun simt sa-ti dai seama ca una este sa vada oamenii in tine roadele credintei si alta e sa te lauzi tu: "apai am facut cutare minune, am cutare virtuti, etc".

Citat:
Nu prea am inteles contra-argumentul cu Benny Hill, ci observ ca sunt date contra-argumente de pomi cu roade rele la exemplele de pomi cu roade bune. Este ca si cum eu as spune ca intr-o clasa elevul X este un elev bun iar voi ati raspunde ca scoala acestui elev este de fapt un bar pentru ca elevul Y se da in spectacol rau de tot cine stie pe unde.
Logica e simpla si daca n-ai suferi de orbire selectiva se rezuma la un fapt elementar.
Asa zisele tale miracole nu pot fi probate nici ca miracole autentice.
Iti place tie sa crezi ca sunt miracole autentice si pe baza lor vrei sa te faci catolica, harismatica, mai stiu eu ce?

F. bine, drum intins.
N-ai fi nici prima nici ultima persoana care o scranteste in urma unei abordari rationaliste a Bibliei desi cred ca nici macar de asta e vorba.

Nu m-as mira de fapt sa fii ateu.

Citat:
Tocmai din cauza actiunii diavolilor in lume, domnul Iisus a spus sa ne uitam la roade pentru ca pomul rau (diavolul) nu poate face roade bune. Daca ar putea, pai atunci Domnul si-a racit gura degeaba sa ne invete cum sa il deosebim. Ori El tocmai in acest context ne-a invatat sa privim roadele. Deci daca dati exemple de oameni care se dau in spectacol cine stie pe unde, roadele vorbesc de la sine pentru aceia.
Discernamantul e un dar a lui Dumnezeu si nu orice pacalici care invoca Biblia pentru a impune niste idei aiuristice, neaparat il are.
Aici te incadrezi si tu, zic eu.

Last edited by AlinB; 29.06.2012 at 00:21:17.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 11:49:53
r.mircea r.mircea is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

Cred că avem de-a face cu un sofism aici: anume că roada Duhului ar fi minunile. Dar minunile sunt doar semnele Duhului, nu sunt roada. Roada e ceea ce dă „pomul”. Smochinul uscat nu trebuia să dea smochine? Omului nu i se cere să dea roada după Chipul Căruia a fost creat? Adică: Pomul Hristos e blând și smerit, și ne-a spus să fim ca El.... Ce vreau să spun, în concluzie, este că d-na/d-ra Adrianna face o confuzie pe care nu mi-o explic între semne și roadă. Sofismul este, prin extensie, și aici: că Mântuitorul ar fi spus că, obligatoriu, doar cei care fac minuni sunt de-ai Lui, doar aceia au pe Duhul.

Doamna Adriana, citiți Fericirile. Nu cred că vă închipuiți răsplăți mai mari decât cele despre care Hristos spune în mod clar și indubitabil că le puteți avea, dacă veți avea adevăratele roade: blândețea, milostivirea, curăția, pacea, dreptatea etc. Căutați ceva mai presus decât vederea lui Dumnezeu, sau să te chemi fiu al Lui Dumnezeu, sau să moștenești Pământul? Despre celelalte nu știu nimic. Să nu schimonosim sensul versetului din primul post... Hristos nu mi-a spus că trebuie să fac minuni. Fără supărare, dar e o tehnică pur sectară să iei un verset prin care să ignori alte versete.
Și încă un lucru: "Caci credinta vine prin auzire, iar auzirea prin cuvantul lui Hristos" (Romani 10:17).
Și iarăși: "CREDINȚA, este adeverirea celor nădăjduite și dovedirea lucrurilor celor nevăzute (Evrei 11. 1)”. Aici vine, dacă se poate spune așa, împreună-lucrarea omului cu Dumnezeu: anume, să crezi fără să ceri DOVEZI. Cred că Evanghelia e clară.
Iertați-mă, că m-am băgat și eu ca musca în lapte....

Last edited by r.mircea; 28.06.2012 at 11:52:09.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cea mai mare dovada, ce o putem da despre credinta noastra Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 16 03.08.2012 16:38:50
Despre viata...intrebare tigerAvalo9 Generalitati 18 04.07.2011 13:05:05
Parintele Iustin - Despre Romania, romani si credinta Rodica50 Intrebari utilizatori 0 12.12.2010 20:12:40
intrebari despre credinta biserica cult scristim Despre Biserica Ortodoxa in general 1 07.02.2007 07:26:57