![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
O poezie care mi-a placut extrem de mult , scrisa de colega si prietena noastra de pe forum , Dorina Stoica :
Scotocind prin ganduri Tot de Tine dau. Cautand un sprijin Tu esti primul Dar. Indraznind, incerc cu teama sa te aflu tot pe Tine si privind in jur la semeni vad icoana Ta din nou. Gandurile sunt epave ce din larg, la maluri trag. Esti Painea , esti Vinul pentru noi Iisuse drag ! Peste ochi cad pleoape grele. Se inchid. Tu esti liman. Obosita si flamanda cu zdrentele de vise fluturand a ajutor, iar si iar ma-ntorc la Tine ducand Crucea Ta sa mor. Dorina Stoica Din "De la poezie la rugaciune"
|
||||
|
||||
|
RUGACIUNE
Doamne, încă să nu-mi dai Frumusețile din rai. Și încă nu-mi dărui ... Ale slavei bucurii. Nu mă-ndemn încă să-ți cer Fericirile din cer. Până când, prin lume-ți duci Tu, povara sfintei Cruci, Până când însângerat Și lovit și înspinat, Treci pe calea cu dureri, Fericire cum să-Ți cer? Dă-mi, Stăpâne, Crucea Ta Și mă-nvață a o purta. Și în inimă, cu jale, Dă-mi durerea Maicii Tale Și în piept, cu frângere, Dă-mi a Maicii plângere. Dă-mi, Stăpâne, să-ți sărut Urma pașilor, în lut Și mai dă-mi, cu sârg, s-alerg Tălpile să Ți le șterg, Cu iubirea mea duioasă, Ca Femeia păcătoasă. (Pr.Teofil Paraian)
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu exista uitare pentru cele bune si frumoase sufletului !
|
||||
|
||||
|
LISTA DE RUGĂCIUNE
1.Te implorăm Părinte bun Fii cu cei ce-s la strâmtoare Dă-le-o cale de ieșire, Dă-le Tu orientare. 2. Te rugăm să dai alin Celor care-s întristați Nu-i lăsa în disperare, Nu-i lăsa nemângâiați. 3. Mai toarnă din Harul Tău Peste cei ce stau departe, Peste cei ce-s ignoranți Neștiind ce-i după moarte. 4. Fii cu cei bolnavi pe pat Dă-le dulcea vindecare Să poată iar activa În divina Ta lucrare. 5. La acei ce s-au pierdut Într-o lume seculară Rostește-le un cuvânt Să nu mai stea mult afară, Ci să vină iar în turmă Să se bucure cu noi, Să-nțeleagă bine Harul Și VIAȚA DE APOI. 6. O, mai ai răbdare Tată Cu acei ce-s sfidători, Cu acei ce sunt vrăjmași Sfinților închinători. 7. Mulți se scaldă-n nepăsare Mai trimitele-un mesaj Să perceapă veșnicia Și divinul peisaj. 8. Fă să vin-a Ta Lumiună Peste fețe mohorâte Ca să fie-n via Ta Ființe foarte hotărâte. 9. Azi, din nou, cerem iertare Am greșit prin faptă, gând Stăm în fața Ta Părinte, Iată stăm îngenunchind, Și-așteptăm Cuvântul Tău Chiar de va fi o dojană Știm că ne va corecta, Știm că va lega o rană. 10. Îți spunem de încheiere: Te-adorăm și Te iubim Pentru Duhul mângâierii, Pentru darul Tău sublim. stela · http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...T-b1-p1555.htm
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 15:08:21 |
| O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 15:01:38 |
| sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 17:18:24 |
| Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 16:48:34 |
| Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 23:49:41 |
|
|