Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2012, 11:07:37
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
După principiul ăsta, că ar trebui să ne mulțumim cu condiția în care ne-am născut, poate nu ar trebui să ne mutăm nici în alt oraș șamd, că omul sfințește locul, nu?Câți dintre noi ne-am mutat din orașul/ satul natal, pentru serviciu și un alt nivel de trai?Eu cred că este greu să te muți în străinătate (integrarea acolo, dorul de "acasă") dar este și o șansă pentru anumite realizări în viață (profesionale, materiale și altele).Referitor la viața creștină, mântuire șamd, îl știe Dumnezeu pe fiecare. Plecarea în străinătate poate fi o piedică, dar și un stimulent în această direcție.Dumnezeu să ne ocrotească pe toți (pe poporul român de pretutindeni)!
Citind blanda dvs postare(ce voi scrie nu are legatura cu ea si nu o critica) nu m-am putut abtine,deh,starea mea duhovnicesca de stapinire a patimilor lasa de dorit,la greu :) Poti sa stai printre pagani chiar la tine-n prispa casei parintesti si cand spun pagani ma refer la categoria crestina cu placuta de apartenenta,frumos vopsita, la gat si cu fapta-n antiteza.In general crestinii s-au considerat straini in raport de spiritul lumesc dar pt ca traim timpuri doar orizonatale atunci da,exista temeri cu privire la strainul dpdv geografic.In mod normal orice om prefera sa ramina in locul sau de bastina cu exceptia unor motivatii care l-au determinat sa-si ia lumea-n cap.Asupra acestor motivatii cei mai in masura sa comenteze sunt cei care,fie si temporar,au trecut prin asa ceva.In rest,ca si in Cismigiu in apropierea unui meci,chibitii si carcotasii :) sunt mereu la datorie..altfel unde ar mai fi farmecul acestei vieti in care trasu cu ochiu,prin crapatura gardului,si dat bobarnace peste gard, sunt doar un bland corolar al mentalitatii de tipul ,,sa crape si capra ta ma...imigrantule" :)

Sa stiti ca cel mai rau doare nu cand te calca-n picioare jigodia de strain ci cand iti arde una-n spate fratele tau de acasa,care la fel ca si cel din pilda biblica nu intelege de ce ala plecat si risipitor are parte de mai multa cinste la intoarcere.Da poate nu se mai intoarce,crapa pe acolo din vina lui(aplauze in partea conservatoarea a agorei virtuale)si fiul bun de acasa,pupa-l-ar tata de baiat frumos,credincios si devreme acasa,varsa o lacrima(cu ajutorul cepei bineinteles)si pentru ala de a plecat prin lumi straine ca sa se capatuiasca...cand muntii nostrii aur poarta…..da noi cersim din poarta-n poarta.Cum se spunea intr-o reclama..viata asta nu-i asa simpla cum cred unii si cateodata afirmatia ,,io asa am facut"devine un fel de pat al lui Procust.

Taiati cu sete fratilor,fara mila ca doar nu o sa aiba ala tupeu sa curga sange din el…mama lui de borfas ….vorba regretatului Dinica in filmele de altadata :)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 31.01.2013 20:52:23
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 13.09.2010 21:36:45
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Munca in strainatate Anca-Miha Stiri, actualitati, anunturi 18 17.04.2009 06:59:49
adresat celor din strainatate C-tin Biserica Ortodoxa Romana 71 13.07.2008 00:33:31