![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa vorbesti despre fosilele descoperite care probeaza "common descent" e ok dar nu stiu la ce te referi.Din cate stiu eu cineva"interpreteaza" fosilele in conformitate cu teoria evolutiei dupa care ti le aduce ca probe ca teoria este adevarata.E ok daca tu esti multumit cu genul asta de stiinta dar de ce imi ceri mie sa nu am dubii ? "Assuming that the Darwinian hypothesis is correct, they interpret fossil data according to it; it is only logical that they should confirm it: the premises imply the conclusions. The error in method is obvious " - Pierre P. Grasse De unde stim ca o poveste sau alta despre creatie sant adevarate ? Asta e un alt truc din manualul micului ateu agitator.De genul " toti santem atei.Doar ca eu cred cu o poveste mai putin decat tine " Diferenta dintre atei si oamenii religiosi este ca primii rejecteaza existenta unui creator in vreme ce ceilalti cred in existenta lui.Este drept ca exista multe mituri ale creatiei dar de aceea se numeste credinta.Crezi ceva deci nu ai neaparat o dovada.Daca ai avea o dovada nu ai mai crede ci ai sti cu siguranta.Nimeni nu te impiedica sa crezi in povestea asta cu evolutia desi e mai tampita decat oricare mit religios.Numai nu pretinde ca este stiinta pentru ca nu exista nici o dovada ca o bacterie se transforma intr-un om daca asteptam miliarde de ani.Hai sa o facem in laborator si apoi o putem numi stiinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alta mare smecherie este asta cu "stiinta se autocorecteaza ". Desi este adevarata ea nu schimba datele problemei pentru noi ca indivizi. Acum 100 de ani oameni ca tine si-au irosit viata incercand sa-i convinga pe altii ca desenele lui Haeckel sant adevarate. Deci faptul ca ceva poate fi demontat 50 sau 100 de ani mai tarziu nu-l ajuta pe individ deloc. Apoi comparatia intre cei care construiesc o aeronava si evolutionism...Hai sa fim seriosi.Ce legatura este intre integralele matematice si stiinta materialelor si povestile despre Punctuated equilibrium, dinozauri cu pene roz si altruismul unui unchi ? O integrala matematica poate avea si ea partea ei de "materie neagra " dar este o cantitate neglijabila, pe cand materia neagra din univers are la ora actuala o valoare uriasa despre care nu stim nimic, la fel despre energia neagra, si alte povesti exotice. Ce legatura este intre "rafinarea " valorii numarului Pi si "rafinarea " valorii constantei lui Hubble care este ceva de genul 77 +/- 15% la ora actuala ? Construieste tu o aeronava cu +/- 15% si hai sa vedem daca zboara. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Una din dovezile de necontestat ca lumea aceasta a fost creata de Cineva inteligent, este o insecta, gandacul bombardier:
Ce este atât de neobișnuit în acest mici insecte care au atras atenția asupra industriei aviatice?Gândacul bombardier are un mecanism de protecție, care funcționează după cum urmează. Două element chimice, hidrochinona și peroxidul de hidrogen sânt produse de glandele insectei și apoi depozitate în rezervoare speciale situate în cavitatea abdominală a cărăbușului.În timpul pericolul de mușchii din jurul acestui rezervor se contractă, împingând elementele chimice în cameră printr-o supapa controlate de muschi. Această cameră este tapetată cu celule care produc peroxidaza și catalaza – enzime oxidative. Enzimele descompun rapid peroxidul de hidrogen și catalizeaza oxidarea hidrochinonei în p-benzochinonă – elemente chimice, cunoscute pentru proprietățile lor iritante. Ca rezultat al acestei reacții chimice se eliberează oxigen liber și o cantitate de căldură considerabilă. Mai mult, gândacul este capabil să arunce acest jet de lichid dintr-o turelă rotativă. Temperatura lichidului - 100 grade Celsius ! Emisiile apar impulsiv de până la 500 runde pe secundă Spray-ul cărăbușuluiul nu este produs în flux continuu, ca în majoritatea glandelor de animale, dar ca un jet pulsativ, similar cu sistemele de livrare lichid cunoscute în industrie (Aneshansley și Eisner, 1969; Eisner, et al 2000). ![]() Doar prin design inteligent se poate explica cum gândacul poate produce anume elementele chimice necesare, pe care le păstrează separat și doar atunci când are nevoie produce enzime care formează lichidul incandescent pe care apoi îl proiecteza în direcția inamicului. ![]() Desi explozia respectiva ar trebui sa il dezintegreze acest lucru nu se intampla gandacul nostru scapand doar cu niste rani minore ce se vindeca. Sa ne imaginam cum a ajuns gandacul nostru la concluzia ca acesta e amestecul optim substantele chimice pentru a realiza explozia atat de bine fara sa se raneasca. Cred ca a folosit un clipboard pe care erau trecute diferite concentratii ale solutiilor pe care le mixeaza si la fiecare explozie bifa... nu? Dar oare mai avea ce sa bifeze daca nu nimerea concentratia din prima? Mai exista acest gandac? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Analiza citata de tine asupra acestei fiinte (fie ea complexa sau nu) nu e o dovada adusa teoriei intelligent design sau teoriei creatiei. Imi poti spune de ce gandacul e o dovada de necontestat si nu maimuta? Sau poate omul, "superior" tuturor celorlalte fiinte vii... |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Am tot citit de-a lungul timpului articole publicate pe diverse site-uri de popularizare a științei sau a credinței. Concluzia mea este că în general domină confuziile, neștiința, nepăsarea, șarlatania, fățărnicia și dușmănia. Să mă explic acum: I. Credincioșii sunt cei care suferă de multe ori de neștiință, confuzie sau/și nepăsare. Ei nu par să înțeleagă un adevăr simplu - izvorul întregului conflict între atei (și nu știință) și credincioși este patima egoistă (ex.:curvia, mândria...) a ateilor care își profesează credința lor în mod conștient și nu vreo necunoaștere, greșeală de raționament, neputință de înțelegere, înșelare din partea cuiva. Asta înseamnă că ateul în cauză NU are de gând să-ți asculte argumentația ta de creștin și gata, ci el caută să te convertească și pe tine la ateism din cauza mustrării de conștiință pe care i-o stârnește simpla ta existență. II.Ateii se împart în general în două grupe - cea majoritară a convertiților prin diverse metode de înșelare și cea restrânsă a "cunoscătorilor", a celor care emanează ideile cu care,după aceea, își bate capul o lume întreagă. Aceștia sunt pur și simplu șarlatani intelectuali chiar dacă au înrămată pe perete vreo dilpomă, două, trei, de absolvenți sau profesori pe la Harvard, Oxford, Princetown etc. De ce îi numesc șarlatani? Păi e foarte simplu: ei răstălmăcesc totul - istorie, literatură, logică, filosofie, fizică, matematici pentru a face noi prozeliți. Vreți exemple? Poftim: 1) În încercarea de a explica "confuziile" în legătură cu neodarwinismul spun că "In limbajul de zi cu zi, prin “teorie” intelegem o banuiala care nu a fost inca verificata. In limbajul oamenilor de stiinta, lucrurile stau altfel. O astfel de banuiala se numeste ipoteza. O teorie ia nastere prin metodă științifică" ceea este o miciună, definiția teoriei fiind: Teoria științifică este o afirmație bazată pe fapturi științifice care este validată sau nu printr-o demonstrație logică, elaborată (adică prin raționament logic cu mai mult sau mai puțin efort intelectual, de multe ori și material). Folosesc sintagma "metodă științifică" incomplet, pentru a deruta cititorul - corect fiind să desemneze clar metoda științifică folosită, adică: separare, combinare, filtrare, comparare, măsurare, alte "...rare" care sunt toate "metode științifice" - altfel sună ca la nea' Jiji "am făcut io acu' o aroganță, bă și am câștigat". De ce vor să spună că teoria științifică reprezintă mai mult de atât? Pentru a putea trece teorii ca evoluționismul drept fapt științific - adică să poată spune că evoluția nu are nevoie de nici o demonstrație, fiind ceva direct vizibil, clar, un dat (mai pe scurt "crede și nu cerceta"). 2) Amestecă tot timpul domeniile celor două mari feluri de cunoaștere: absolută și relativă. a) Cunoașterea absolută este nemijlocită, ideală (nu idealistă), premergătoare și generatoare a existenței, suficientă în orice condiții, imuabilă (adică nu suferă modificări de-a lungul timpului), atemporală (este în afara timpului). La acest fel de cunoaștere în mod natural noi, oamenii, nu avem acces. b) Cunoașterea relativă este ceea ce numim noi "știință" și are atribute contrare celor ale cunoașterii absolute. Cu aceasta ne ocupăm noi. Această clasificare reprezină pe scurt ideea de cunoaștere, pentru detalii consultați cursul de "Teoria cunoștinței" susținut la Universitatea din București de către prof. Nae Ionescu. Ce vreau să spun aici? Vrând să legitimeze starea lor de dușmănie față de Dumnezeu, ateii fac mereu referire la cunoaștre în sensul că: Biblia e falsă - nu susține adevărul, am descoperit cutare și cutare fenomen fizic, chimic, matematic, psihologic - deci Dumnezeu nu există. Fals! Faptul existenței sau non-existenței lui Dumnezeu ține de domeniul cunoașterii absolute, sau dacă vrem neapărat să încercăm o apropiere profană al metafizicii, și nu de cel al cunoașterii relative. Cei care susțin asemenea afirmații amestecă fizica cu metafizica, iar cele 2 nu au de-a face una cu cealaltă. 3) Declară afirmațiile creștine ca fiind "filosofie", încercând apoi să caracterizeze filosofia ca o adunătură de povești ciudate, sau ca simplă logoree (vorbărie). Filosofia domnilor, în DEX, este definită ca știință - ȘTIINȚĂ - nu fabulație! Și ascultați ce lucru ciudat: Tratatul de Istoria Logicii spune că Logica și Filosofia sunt INSEPARABILE. 4) Sugerează că miturile sunt niște povești religioase (neapărat religioase) care spre deosebire de legende nu au în ele însele nici o sămânță de adevăr. Pentru cei care nu au citit mai nimic din literatura clasică în viața lor, iar la orele de Limba Română făceau bărcuțe de hârtie în bănci, pot spune sigur că miturile stau la BAZA legendelor oameni buni; și reprezintă de multe ori indiferent de cultură (ca oriunde, cu excepțiile de rigoare) un sistem de valori CORECT, firesc, universal valabil. 5) Ați citit cartea lui Richard Dawkins "Deziluzia numită Dumnezeu"? Eu da. Și am citit-o în ediție engleză, pe limba profesorului. Știți ce formează mai mult de 70 la sută din text ? Frustrarea dânsului în legătură cu pretenția lui Dumnezeu de a interzice homosexualitatea. Argumentele științifice pe care le aduce? Pai: o aripă insuficient evoluată tot e bună la planat din pom în pom, ochiul neevoluat tot întrezărește ceva pe acolo, și alte copilării dintr-astea. Concluzia trageți-o singuri. Nu vreau să mai lungesc mesajul, și așa greu de digerat. Cu respect, Cristian |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
este o gaselnita venita din America, in incercarea de a impaca varza cu capra. 2. daca nu ne putem explica ceva nu inseamna automat ca este de origine supranaturala. in antichitate erau zei furiosi care trimiteau sageti de fulger pe pamant ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cata vorbarie. parca am vorbi de plagiatul lui Ponta sau despre constitutionalitatea reprezentarii Romaniei. in afara de faptul ca faci niste erori grave datorita gandirii subiective de care dai dovada, ce vrei sa inteleg? ca religia e fix pe fix, precizie de milimetru? daca intram in discutii, ajungem la concluzia ca pana si cele mai "clare dovezi" ale religiei, apeleaza pana la urma la credinta nu la argumente. "argumente" gen: ateii sunt curvari, etc., nu sunt argumente valabile, decat intre credinciosi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tu nu intelegi evolutia. evolutia se bazeaza pe succes si esec. tu vezi acum succesul, nu si milioanele de esecuri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|