Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2012, 19:17:11
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
In 1993, la Manastirea Optina s-a petrecut o crima oarecum similara: trei calugari au fost ucisi de un satanist in noaptea de Inviere. Cei trei sunt considerati martiri, iar la mormintele lor se arata multe minuni. (http://www.crestinortodox.ro/reporta...ina-72408.html).

Daca parintele a fost un martir, o va arata Duhul Sfant in mod lamurit. Frumusetea lucrarii lui Hristos este ca trece dincolo de mintea omeneasca si de impartirile si categorisirile acesteia.
Impresionant articol!
Nu am putut sa nu remarc o anumita idee: monahii respectivi au fost"chemati"la mucenicie dar pt asta este nevoie de o mana de calau,de cineva care se ocupa efectiv de beregata lor(mijlocul crimei).

Intrebare: in ce relatie se va gasi criminalul cu judecata divina?Mai poate fi vorba despre o urgie divina in cazul acesta?
Din punct de vedere logic,mucenicia are nevoie de un act deosebit de violent...Plecand de aici,se poate ajunge pana la a multumi criminalului care a conlucrat la acest proiect,are o contributie la mucenicie.
Un fel de munca de jos,pe care cineva trebuie s-o faca!

Nu stiu cat am fost de coerenta,si cum s-a inteles ideea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2012, 22:13:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Impresionant articol!
Nu am putut sa nu remarc o anumita idee: monahii respectivi au fost"chemati"la mucenicie dar pt asta este nevoie de o mana de calau,de cineva care se ocupa efectiv de beregata lor(mijlocul crimei).

Intrebare: in ce relatie se va gasi criminalul cu judecata divina?Mai poate fi vorba despre o urgie divina in cazul acesta?
Din punct de vedere logic,mucenicia are nevoie de un act deosebit de violent...Plecand de aici,se poate ajunge pana la a multumi criminalului care a conlucrat la acest proiect,are o contributie la mucenicie.

1. Depinde..poate criminalul se va pocai pana la urma.
2/ Aceleasi dileme si discutii inutile ca in jurul "muncii de jos" a lui Iuda...

Last edited by AlinB; 21.06.2012 at 22:15:54.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2012, 09:26:41
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Impresionant articol!

Chemarea la mucenicie o au toti crestinii care se sfintesc. Toti cei care ii urmeaza Mantuitorului doresc sa ii urmeze in mod real, chiar si pe cruce, cum s-a si intamplat in cazul unora dintre ei. Nu toti sfintii sunt mucenici, datorita iconomiei lui Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca n-au avut chemarea muceniciei.

De aceea fapta ucigasului este la fel de inutila ca cea a lui Iuda, dupa cum zice si fratele AlinB. Orice crima este inutila, ea nu adauga nimic la slava mucenicilor. Slava mucenicilor este rabdarea si dragostea lor pentru Hristos, iar acestea nu au nevoie de un criminal pentru a exista.

In ce priveste judecata lui Dumnezeu, numai El stie, ca este a Lui, nu a noastra. Au fost cazuri de ucigasi de martiri care s-au pocait si ei insisi s-au sfintit sau chiar au murit la randul lor martiri. Nu mai departe de Targu Ocna este cazul acelui tortionar care s-a pocait fata de Pr. Gherasim Iscu si au murit amandoi intru Domnul in aceeasi noapte (mai multe detalii aici sau aici).

Dar nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu este drept si "nu se joaca" de-a atotputernicia, predestinand pe unul sa fie rau si pe altul sa fie bun. Orice criminal va lua plata de criminal si orice drept va lua plata de drept, daca acesta este modul in care se va prezenta la judecata lui Dumnezeu, la care sa dea Domnul sa fim si noi cu oile, nu cu caprele.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2012, 11:08:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Am inteles ideea,multumesc pt detalii!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un preot din Focsani a fost injunghiat Simply_me Preotul 23 19.06.2012 18:54:57
Cristian Florea fost preot ortodox Raul Ortodox Secte si culte 207 30.07.2010 17:08:09
Invitatie la Focsani pe 27 Mai (Praznuirea Sfantului Ioan Rusul) eduardd Pelerinaje la locuri Sfinte 3 25.05.2010 19:53:51
PREOT alexandra Preotul 24 21.01.2007 00:47:25