Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2012, 11:22:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Filocalia 11
Hehe..daca il citeam mai de mult si bagam bine la cap, nu trebuia sa ajung la aceleasi concluzii din experiente practice nu tocmai fericite.

Desigur, viata din experienta are alt gust, dar nu sunt gusturi care sa-ti doresti f. mult sa ti le amintesti.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 11:31:47
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Hehe..daca il citeam mai de mult si bagam bine la cap, nu trebuia sa ajung la aceleasi concluzii din experiente practice nu tocmai fericite.

Desigur, viata din experienta are alt gust, dar nu sunt gusturi care sa-ti doresti f. mult sa ti le amintesti.
Nu ești singurul care a avut astfel de experiențe :-) Este bine însă că ne putem întări concluziile trase din experiențe și prin scrieri ale sfinților (în cazul de față Varsanufie și Ioan).

Nu degeaba tot citesc despre dreapta socoteală ca fiind o virtute de seamă.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 23:09:24
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Asa va vreau. Mai dinamizati-va,fiti mai vii. Coborati in arena. Luati cazuri concrete de viata.
Ok,il lasam pe bietul schizofrenic sa doarma in seara asta prin baruri ,ca am stabilit ca asa e intelept.
Dar maine? Cand ne va veni noua randul ? Cand vom fi cazuti si lipsiti de toate ,da,chiar prada pacatelor noastre , chiar robi ai viciilor noastre . Oare nu vom pune si noi mana pe telefon sa cautam macar un cuvant bun undeva,daca nu chiar un acoperis Si ce ni se va raspunde ? A-ti sunat la forumul Crestin Ortodox . Momentan este ocupat cu mantuirea .Nu are timp de dumneavoastra ....
asa ca va putem sugera cateva posible solutii:
1. puteti continua sa turnati trascau in dumneavoastra pana ce cadeti in nesimtire, caz in care nu mai are importanta unde inoptati.
2. puteti reciti cu indarjire versetele Biblice in care Hristos Dumnezeul indeamna pe crestini la miluire, asta asa, pentru a trece timpul 'mai usor', si, totodata sa va 'intariti' in credinta....
3. puteti alege si solutia radicala, si anume, stalciti'ntre dinti o 'zicere de bine', si parcati in boschetul ce mai apropiat.
Va dorim : Noapte Buna si Pace'n suflet.
Vechi 19.06.2012, 04:46:55
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
tipul are probleme psihice, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar de cum il vezi iti dai seama.
de altfel e un tip inteligent.
termina a doua facultate si cunoaste vreo 4 limbi straine grele, gen norgegiana, olandeza, germana.
a fost de mai multe ori internat la spitalul de psihiatrie, luni de zile.
m-a sunat de doua ori si MI-A CERUT sa-l vizitez la spital, desi nu am avut mari prietenii.
intamplarea a facut ca de fiecare data sa nu fiu in Bucuresti.
Dar macar cand suna de la spital ,cred ca sunteti de acord ca ar fi bine sa dam curs apelului sau,fie el si spital de psihiatrie.
Nu stiu de ce,doar cei cu probleme psihice,dar nu total nebuni,mai au curajul si farmecul sa ne ceara ajutorul direct. Cei mai sanatosi la minte,nu au nebunia asta sa ne sune ,sa ne cheme,desi cred ca nimeni nu s-ar supara.
Un om cu mintile mai tulburate ,chiar aflat intr-un bar ,chiar care isi acuza tatal pe nedrept ,tot om este. Si tot nevoie de ajutor are,ca si unul sanatos.Poate mai mare nevoie de ajutor...
Dar e mult mai greu sa stim sa ne purtam cu astfel de oameni,si ce anume e mai bine pt ei.
Oricum,daca nu ii ignoram,avem si recompense ,. Caci uneori fac gesturi adorabile(cum ar fi asta sa ne sune noaptea,remarcati ca userul Dumitru statea singur la meci ) ,sunt mai directi si mai umani decat noi cei sanatosi.
Uneori ,ei sunt ca o palma pentru noi ,care ne-am inteleptit ,dar am pierdut umanitatea simpla din noi.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 05:11:53
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Caci uneori fac gesturi adorabile(cum ar fi asta sa ne sune noaptea,remarcati ca userul Dumitru statea singur la meci ) ,sunt mai directi si mai umani decat noi cei sanatosi.
Uneori ,ei sunt ca o palma pentru noi ,care ne-am inteleptit ,dar am pierdut umanitatea simpla din noi.
Uite, ti-o zic franc: discuta asta cu un terapeut! Pentru mine e evident...
Daca esti prost, vei lua mesajele mele din ultimele ore catre tine, drept ofensa. daca esti, insa, asa cum presupun, doar un om bolnav, insa inteligent, te vei folosi de franchetea mea.
oricum ar fi, eu sunt dator, in virtutea dragostei la care nu ma pricep, sa te rog sa ma ierti.
Foloseste-te, omule, de unul ca mine. Cat mai sunt pe-aici. Te rog!
Urmeaza-mi indemnul! Pentru Domnul Hristos, o spun cu tot curajul meu nebunesc.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 12:01:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar macar cand suna de la spital ,cred ca sunteti de acord ca ar fi bine sa dam curs apelului sau,fie el si spital de psihiatrie.
Nu stiu de ce,doar cei cu probleme psihice,dar nu total nebuni,mai au curajul si farmecul sa ne ceara ajutorul direct.
Esti inca in intretinerea parintilor, nu-i asa?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 15:01:16
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Nu degeaba tot citesc despre dreapta socoteală ca fiind o virtute de seamă.
Da, corect. Dar Dumitru s-a aflat în situația de a lua o decizie în cîteva minute. S-a dat o luptă în inima lui și a luat o decizie care i s-a părut bună pe moment... După care ne-a întrebat și pe noi, ne-a angajat ca jurați la procesul conștiinței proprii, să vadă cum gîndim.

Eu nu știu ce aș fi făcut în locul tău, Dumitre. Dar acum, după ce am cîntărit problema, mi se pare că soluția cea mai bună ar fi fost să-i spui omului așa: la mine acasă nu pot să te primesc, din motive personale (pe care nu erai obligat să i le prezinți), însă hai să ne vedem în oraș, să stăm de vorbă. Și așa i-ai fi dat omului exact ceea ce i-a lipsit: un umăr pe care să-și verse oful. Ar fi fost un sacrificiu din partea ta să încerci să-i alini sufletul pierzînd o noapte de somn și nu ar fi presupus riscul de a-i arăta unde locuiești. Evident, dacă respectivul și-ar fi făcut un obicei să te sune la ore tîrzii, i-ai fi urat un sincer "noapte bună" pe viitor. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 15:12:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
am o dilema si mi-ar prinde bine un raspuns sincer.
Mergînd prin țară cu mașina, îmi place să iau oameni la ocazie. Așa, ca să mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea să fac un bine. Dar nu întotdeauna pot să umplu mașina, chiar dacă am mai multe locuri libere. Îmi pare rău, dar cînd soția stă în spate alăptînd copilul, nu pot să iau decît poate o tanti care să stea în dreapta față. Sau dacă e vreo pereche de fețe dubioase care merg pînă în satul următor, nu-mi voi pune familia în posturi deranjante băgîndu-i în mașină.

Sînt situații similare cu cea din prima postare, cînd trebuie să iei o decizie în cîteva secunde: da sau nu. Faci un bine ajutînd pe cineva sau eviți un rău mergînd în continuare. Cînd sînt singur la volan abia aștept să văd pe orișicine și să opresc, dar împreună cu familia ecuația se schimbă.

Să ne ajute Dumnezeu să luam deciziile corecte în toate acțiunile vieții, inspirați de Duhul Sfînt, nu de simpla noastră intuiție de moment.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 16:05:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Uneori STII, ca nu are sens sa spui omului verde in fata anumite lucruri pentru ca nu are ce sa iasa bun din asta iar daca mai e si irascibil/agresiv poate iesi chiar ceva urat.

Si ca nu ai resursele, priceperea, rabdarea, tactica sa-l iei prin invaluire sau cu tactici de genul asta ajung la vorba aia "bate saua, sa priceapa iapa".
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 17:52:53
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu ai greșit deloc că ai respins (în ultimul moment) o ”căpușă”, dar greșești că intri în bar; dacă de obicei n-ai intra în bar, n-ai avea dileme.
barul e ca orice loc. depinde cum il folosesti.
nu am mai fost in club pentru distractie de cativa ani.
nu vad ce poate fi rau intr-o seara de folk live.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
corect sau gresit? Andreea2012 Pelerinaje la locuri Sfinte 3 14.11.2012 10:12:11
Iubirea gresit inteleasa Traditie1 Pocainta 54 21.11.2010 21:36:55
Oare unde am gresit? Simpet Intrebari utilizatori 2 03.04.2010 22:44:28
biblia tradusa gresit? pisi Generalitati 10 14.10.2009 17:03:42
Post gresit inteles 06dec Despre Biserica Ortodoxa in general 37 23.10.2007 20:46:33