![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Cumplit și cutremurător! M-a tulburat și pe mine foarte mult. În același timp, însă, n-am putut să nu admir liniștea pe care o avea tânărul, rugându-se, întocmai ca martirii de care am citit, în momentul execuției. Ca un miel s-a lăsat junghiat, la fel ca Mântuitorul. Cu care, fără îndoială, petrece acum. Sper ca în curând să-i aflăm și numele, căci e un sfânt martir al zilelor noastre.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deja e al veșniciei. Mărire Ție, Doamne, mărire Ție! |
|
|||
|
|||
![]()
Observ cum o lumina alba apare deasupra capului tanarului mucenic imediat dupa decapitare. O lumina care aproape ca acopera mana calaului. Mare este Dumnezeu! Este lumina divina.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
din pacate vor mai fi astfel de crime. astia sunt islamistii. in Pakistan au fost ucise cu pietre 4 femei, pentru ca au dansat la o nunta... |
|
|||
|
|||
![]()
Uită-te mai atent: ăștia sunt adevărații creștini.
|
|
||||
|
||||
![]()
scuza-ma, dar nu inteleg ce vrei sa spui.
|
|
|||
|
|||
![]()
se refera la tanarul mucenic
|
|
||||
|
||||
![]()
asta am inteles, dar eu ma refeream la criminali.
oriunde islamistii sunt la putere, vedeam astfel de fapte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El însuși, sfântul mucenic al lui Cristos, nu s-a uitat la sine, ci la Cristos. Astea sunt prigoniri le care trebuie să se aștepte creștinii, nu-s neapărat islamiste. Cine nu are parte de asemenea prigoniri înseamnă că e mic în Împărăția lui Dumnezeu și nu e pus să suporte o asemenea... mărturisire pentru că nu o poate duce la bun sfârșit. 20. Dacă M-au prigonit pe Mine și pe voi vă vor prigoni(In15,20b) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pana la urma nu stiu de ce ma obosesc sa-ti mai raspund , pentru ca este a N oara cand iti atrag atentia ca o iei rau pe aratura , mai ales acum cand noi ortodocsii suntem in POST ! Dar in nesimtirea ta , putin iti pasa , si smintesti , smintesti , smintesti in continuare . . . ! Parintele nostru ortodox Paraian spunea : Mai întâi pentru că esențialul în creștinism este credința în Dumnezeu lucrătoare în iubire care aduce bucurie. Un om al credinței creștine trebuie să fie neapărat un om al bucuriei. Bucuria este o calitate a unui bun creștin. Am ales acest subiect apoi și pentru că bucuria se potrivește mai ales cu tinerețea, este soră bună cu tinerețea. Și la sfintele slujbe suntem chemați la bucurie ". Ai citit tu oare scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur ? Nu , nu cred , pentru ca voi cititi cu raceala ci dati citate seci , fara a gandi ,din Sf.Scriptura ! ! ! Sfantul Ioan Gura de Aur se adreseaza în primul rând celor "binecredincioși și iubitori de Dumnezeu". Este adresat celui care se poate numi pe sine și se știe pe sine "slugă înțeleaptă" și îndeamnă "să intre bucurându-se întru bucuria Domnului său". Ne aduce aminte cuvântul acesta de pilda cu talanții, în care se spune că stăpânul a spus: "Bine slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost pus, peste multe te voi pune, intră întru bucuria Domnului tău" (Matei 25, 21). De ce ii inspaimanti pe cei ce te citesc , de ce ratacesti in cuvintele tale , Demetrius ? ? ? Sfântul Apostol Pavel în întâia Epistolă către Tesaloniceni, scrie: "Totdeauna să vă bucurați, neîncetat să vă rugați, pentru toate mulțumiți" (I Tesaloniceni 5, 16-18), iar în Epistola către Filipeni scrie Sfântul Apostol Pavel: "Bucurați-vă pururea întru Domnul. Și iarăși zic: bucurați-vă" (Filipeni 4, 4). Iar în Epistola către Romani zice: "Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng" (Romani 12, 15) și "Bucurați-vă cu bucuria nădejdii" (Romani 12, 12). De la Sfântul Apostol Pavel știm că împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură ci "dreptate, pace și bucurie întru Duhul Sfânt", iar despre aceasta putem citi în Epistola către Romani, capitolul 14, versetul 17. Iar în Epistola către Galateni se afirmă că "roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea poftelor" (Galateni 5, 22-23), deci între cele care alcătuiesc roada Duhului își are loc și bucuria. Aceasta arată preocuparea Sfinților Apostoli de bucuria creștină. Aceasta este calea bucuriei.! ! ! Nu calea sangelui , caci mucenicie omule , nu inseamna numai sange , tortura . . . ! ! ! Mucenicia inseamna mult mai mult ! Nu-L mai transformati pe Dumnezeu in doritor de sange si suferinta ! Dar , ma intreb vorbim de acelasi Dumnezeu, caci dumnezeul tau inchipuit , nu este si Dumnezeul nostru ! Cum poti scrie :" "Cine nu are parte de asemenea prigoniri ( CRIME ) înseamnă că e mic în Împărăția lui Dumnezeu și nu e pus să suporte o asemenea... ( CRIME ) mărturisire pentru că nu o poate duce la bun sfârșit."
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 15.06.2012 at 19:31:00. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Religia pentru prescolari | Lilith23 | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 52 | 12.08.2011 20:08:50 |
Ruga pentru un suflet tanar | ancaperluta | Umanitare | 5 | 09.03.2011 17:30:51 |
Ruga pentru un suflet tanar!!!! | ancaperluta | Intamplari adevarate | 4 | 09.03.2011 10:34:27 |
Ruga pentru un suflet tanar!!! | ancaperluta | Rugaciuni | 0 | 08.03.2011 19:30:03 |
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa | hmiron | Generalitati | 35 | 07.04.2010 18:12:16 |
|