Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Știu. Dacă zici că era în Rai, de ce scrie că încă nu Se suise la Tatăl?
Nu te baza prea mult pe Cornilescu, Anania, ori chiar pe versiunea greacă a Bisericii Ortodoxe, căci ultima propoziție (" care este în cer") nu există în manuscrisele mai vechi. Probabil a fost adăugată ulterior de un copist, care gândea bine că Fiul Omului ESTE în cer. Dar nu și la data la care vorbea cu Nicodim. Iată textul Bisericii Ortodoxe Grecești:
καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὤν ἐν τῷ οὐρανῷ. (Ioan 3,13)
și versetul în cele mai vechi manuscrise păstrate: Codex Sinaiticus și Codex Vaticanus:
Afirmația aceasta îți aparține. Martorii cred că Iehova este omniprezent, doar că nu-I pot atribui lui Hristos titulatura de Iehova.
Proporția este mult exagerată, iar în privința aceasta nu ne asemănăm deloc!
|
iar NU esti sincer amice. Codex Sinaiticus contine termenii " care este in ceruri" din Ioan 3:13. Se poate verifica usor pentru ca se gaseste online pe net acest codex. Si in Biblia King James se gasesc aceste termeni. Poate in Biblia adventista NU se gasesc.
In legatura cu martorii lui Iehova afimmatia NU imi apartine. Orice om care sta de vorba cu ei si ii intreaba daca Iehova este omniprezent li se va raspunde ca NU.