Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 09:07:17
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Interesant
Asculta de la min 7 te rog :
Am ascultat si am retinut "cunoasterea credintei si apararea ei". Ma astep ca antiecumenism sa-si cunoasca credinta si sa-i explice doamnei Doriana (ca ea a intrebat deunazi), cum trebuie intelese lepadarile pe care trebuie sa le rosteasca. Din moment ce le-a scris, inseamna ca trebuie sa si cunoasca, nu? Asta te intreaba un heterodox: trebuie sa imi blestem copilul, sotul (in cazul in care ei raman in comunitatea penticostala) ? Sa-i explice invatatura ortodoxa, nu doar sa o "marturiseasca" prin copy-paste, ca doar si Sf. Apostol Pavel ii "trimite diavolului" pe unii, dar nu in sensul ca le vrea raul.

Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 09:11:48.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 09:14:42
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Am ascultat si am retinut "cunoasterea credintei si apararea ei". Ma astep ca antiecumenism sa-si cunoasca credinta si sa-i explice doamnei Doriana (ca ea a intrebat deunazi), cum trebuie intelese lepadarile pe care trebuie sa le rosteasca. Asta te intreaba un heterodox: trebuie sa imi blestem copilul, sotul (in cazul in care ei raman in comunitatea penticostala) ?
E ok daca ai inteles ce am vrut eu sa intelegi. Cu asta cred ca putem renunta la zicala "Nimeni nu e profet in tara lui ".

Ioana tu spui ca parintele ar fi fost impertinent in cazul in care acel dialog este autentic. La ce anume te referi ? Sa presupunem ca dialogul este autentic. Tu acolo vezi raul in modul de adresare al parintelui Amfilohie ?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 09:16:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
tu spui ca parintele ar fi fost impertinent in cazul in care acel dialog este autentic. La ce anume te referi ? Sa presupunem ca dialogul este autentic.
Nu la acea conferinta m-am referit ci la presupusul dialog cu episcopul :)
Prea-sfinția voastră sunteți mason?” „Dacă sunteți mason, Prea-sfințite nu vă mai pomenesc la sfintele slujbe, că mulți sfinți și sinoade au condamnat masoneria!”

Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 09:21:16.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 09:22:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu la acea conferinta m-am referit ci la presupusul dialog cu episcopul :)
Prea-sfinția voastră sunteți mason?” „Dacă sunteți mason, Prea-sfințite nu vă mai pomenesc la sfintele slujbe, că mulți sfinți și sinoade au condamnat masoneria!”
Presupusul raspuns al episcopului nu ti se pare stupefiant ?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 09:31:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Presupusul raspuns al episcopului nu ti se pare stupefiant ?
La cat de mare a fost ofensa si impertinenta preotului, cred ca episcopul si-a aratat superioritatea spunand: haina arhiereasca poate topi tot raul din om”, caci intr-adevar "haina arhiereasca" sporeste duhul evalviei prin constientizarea permanenta ca esti sluga si ostas al imparatuluin si marelui arhiereu Iisus Hristos.

Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 09:35:49.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 09:39:46
Senior Member

Implicit

Citat:
La cat de mare a fost ofensa si impertinenta preotului, cred ca episcopul si-a aratat superioritatea spunand: haina arhiereasca poate topi tot raul din om”, caci intr-adevar "haina arhiereasca" sporeste duhul evalviei prin constientizarea permanenta ca esti sluga si ostas al imparatuluin si marelui arhiereu Iisus Hristos.
Deci pana la urma nu ar fi nici o problema daca un mason ajunge ierarh.
In definitiv poate nici nu sant asa de rai cum cred unii.Si pana la urma avem acelasi scop.Sa construim o lume mai buna. :)
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 09:43:12
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci pana la urma nu ar fi nici o problema daca un mason ajunge ierarh.
unde dai si unde crapa. Ma scuzati ca nu fac parte din fan-clubul pr. Amfilohie Branza :) Sunt destui care au atras atentia asupra ecumenismului si masoneriei, dar n-au uitat niciodata "ce'" sunt si anume preoti. O zi frumoasa!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noul sef al Masoneriei romane ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 109 08.01.2011 23:33:21
Ortodoxia si masoneria Don_Juan Generalitati 29 26.02.2010 11:43:47
Biserica lui Hristos si Masoneria Laurentiu Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 26.12.2007 00:19:38