Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2012, 02:04:09
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
De pus numele abia la botez este totusi cam tarziu.
Citind acest topic m-am gandit ca poate raspunsul dumneavoastra este motivul pentru care Sfintii Parinti au randuit aceasta rugaciune care se face in a 8 a zi de la nastere.

Cand am nascut primul copil nu am tinut sa respect randuiala aceasta, iar apoi mi-a parut tare rau. La al doilea copil am acordat atentie acestor rugaciuni, intelegand ca nimic din randuiala Bisericii nu este de prisos. In prima zi de la nastere, sotul meu a fost la un preot si mi-a adus aghiazma pe care am folosit-o in maternitate, iar in a 8 a zi am chemat preotul acasa si mi s-a citit aceasta frumoasa rugaciune.

Imi amintesc ca eram multe pasaje care faceau referire la Nasterea Domnului si multe cereri catre Dumnezeu pentru prunc si mama, pentru refacerea si sanatatea mamei. M-a impresionat profund grija pe care Biserica o acorda femeii lauze. Apoi la final preotul a inchinat copilul in fata icoanei.

Ma gandesc ca poate a fost randuita aceasta rugaciune ca o amintire a sarbatorii Taierea imprejur a Mantuitorului: Dupa opt zile de la nasterea Lui cea sfanta din Fecioara, a binevoit sa fie adus de Maica Sa si de Iosif, in locul unde, dupa obicei, iudeii se taiau imprejur. Si a fost taiat imprejur; si I s-a dat numele Iisus, nume adus din cer de ingerul Gavriil, mai inainte de zamislirea Lui in pantecele Fecioarei.
Reply With Quote

Tags
punerea numelui

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciune la ziua numelui gbystef Intrebari utilizatori 0 08.11.2011 15:11:01
Rugaciunea numelui ajutor stormul Generalitati 2 04.12.2010 21:54:58
schimbarea numelui de botez iliana Generalitati 19 27.09.2010 00:38:14
alegerea numelui ramona-elena Botezul 13 01.03.2010 14:21:50