![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Un fel de protestantism, normal, istoria se repetă, nu din BC s-a rupt erezia la erezie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, istoria se repeta, dar in sensul ca din Una, Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica s-au rupt celelalte, prin schisma sau erezie. |
|
||||
|
||||
![]()
Ba chiar așa, pentru că tot logic vorbind, ereziile numite "calvinism", "lutheranism" au apărut după 1054, rupându-se... taaa daaam... din BC, adică prima.
De fapt, aveți dreptate, chiar nu mai contează.
|
|||
|
|||
![]()
...........................
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 09:23:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
La inceput si episcopii erau casatoriti.Cred ca slujirea lui Hristos se poate face deplin si prinTaina Cununiei.Ca preot in lume ispitele trupesti sunt mai puternice decat la manastire.De aceea multi preoti cedeaza ispitei trupului.Sunt convins ca multi preoti catolici si-ar dori familie.Se poate,ca intr-un viitor nu prea indepartat sa se ia hotararea la nivel inalt,ca si preotii catolici sa se poata casatori.Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca isi doresc familie nu se fac preoti, iar daca te referi la un posibil regret ulterior de a nu avea familie atunci inseamna ca n-au fost atat de convinsi intial, ci a fost mai degraba entuziasm. Anyway, romano-catolicul are oricand posibilitatea de a se casatori si dupa hirotonisi in ritul bizantin. Va fi preot greco-catolic cu "acte in regula" :)
Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 09:36:20. |
|
||||
|
||||
![]()
corect, are, insa in tari ca Romania dar in medii profund catolice, cum gasim in Italia sau Spania, mai greu, din lipsa de enoriasi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu asta nu inteleg la catolici, daca fac parte din aceeasi Biserica, marturisesc acelasi Crez, sunt ambii recunoscuti ca si preoti, atunci de ce preotul greco-catolic n-ar putea sluji in ritul latin si invers, cel romano-catolic in cel bizantin, cand situatia o cere.
Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 09:46:02. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) | stoianov | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 06.09.2015 17:03:42 |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
|