Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2012, 22:12:55
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Purtătorul de cuvânt al asociației, părintele Sean McDonagh, a declarat pentru Irish Central: "În niciun caz nu aș încălca secretul confesional pentru absolut nimeni".
De aceeași părere este și episcopul Raymond Field din Dublin: "Secretul confesional este inviolabil în ceea ce mă privește și am încheiat orice discuție pe această temă".
"Aștept ca orice cleric care află că unul dintre oamenii veniți la Biserică este un agresor sexual să se adreseze poliției. Nu este normal ca un pedofil să primească așa-zisă iertare divină după ce a violat un copil", a declarat ferm Ministrul Justiției din Irlanda.
Si dupa parerea dumneavoastra, este un lucru negativ ? Preotii ortodocsi au cumva dezlegare sa tradeze secretul spovedaniei ?!!
Vechi 29.05.2012, 22:16:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit " Pozitiv si Negativ " ! ! !

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Si dupa parerea dumneavoastra, este un lucru negativ ? Preotii ortodocsi au cumva dezlegare sa tradeze secretul spovedaniei ?!!
Sincer sa va raspund , nu mai stiu in asta situatie ce este negativ si pozitiv ! Daca dumneavoastra imi puteti arata ceva pozitiv in tot scandalul asta , va sunt recunoscator !

"Vaticanul a recunoscut ca a investigat mai mult de 4.000 de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, in ultimii 10 ani, potrivit unor declaratii facute de un cardinal din Statele Unite."

Ce este pozitiv si negativ aici ? ? ?
Vechi 29.05.2012, 22:25:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
"Vaticanul a recunoscut ca a investigat mai mult de 4.000 de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, in ultimii 10 ani, potrivit unor declaratii facute de un cardinal din Statele Unite."

Ce este pozitiv si negativ aici ? ? ?
Pozitiv este că Vaticanul își ia jurisdicția universală și imediată în serios și investighează. Negativ ar fi ca un mare număr din aceste peste 4000 de cazuri să se confirme ca adevărate.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 29.05.2012, 23:07:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Pozitiv este că Vaticanul își ia jurisdicția universală și imediată în serios și investighează. Negativ ar fi ca un mare număr din aceste peste 4000 de cazuri să se confirme ca adevărate.
Ceea ce se reproseaza in Occident Bisericii catolice nu sunt doar cazurile, ci ca au fost tolerate si nu s-a pus capat. Se spune ca in unele cazuri episcopii au mutat preotii la alta parohie facand alte victime, in loc sa ii cateriseasca si sa ii demaste. Chiar Papa actual a amanat caterisirea unei astfel de preot in 1985: http://www.ziare.com/international/p...-video-1008603
Vechi 29.05.2012, 23:12:00
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ceea ce se reproseaza in Occident Bisericii catolice nu sunt doar cazurile, ci ca au fost tolerate si nu s-a pus capat. Se spune ca in unele cazuri episcopii au mutat preotii la alta parohie facand alte victime, in loc sa ii cateriseasca si sa ii demaste. Chiar Papa actual a amanat caterisirea unei astfel de preot in 1985: http://www.ziare.com/international/p...-video-1008603
Si credeti ca nupot gasi exemple similare in BO ? Va inselati.

Intrebarea era daca acest gen de thread este de bun simt sau nu, si care ar fi reactia initiatorului threadului daca si eu as face un thread similar despre BO.
Vechi 29.05.2012, 23:27:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Intrebarea era daca acest gen de thread este de bun simt sau nu, si care ar fi reactia initiatorului threadului daca si eu as face un thread similar despre BO.
Nu stiu daca ati citit mesajele mele din paginile anterioare: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=65
si http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=63
Am dat eu toate cazurile gasite pe net, din fericire doar unul am gasit in Grecia. Cum am evidentiat acolo: una e un pacat grav, alta e ca un preot s-a certat cu vecinul. Apoi, una sunt nascocirile presei si atacuri fara noima (cum sunt si in BO, si probabil si in BC) si alta sunt cazurile reale.
Legat de deschiderea unui post similar, problema e ca este un forum ortodox, la fel un ortodox nu prea poate sa deschida un topic similar pe forumul catolic. Dar pe forumul catolic am citit multe acuzatii la adresa Bo, preotilor, ierarhilor, unele din ele inventate si unele chiar ilare. Dintre cele ilare, un user (ca sa nu exagerez, nici adminul si nici multi useri nu erau de acord cu exagerarile sale) a scris odata ca postul RAI a fost scos din grila de programe din cazua Patriarhului, ca sa nu se mai transmita duminica mesa catolica. Alta data, ca ortodocsii sunt arieni pentru ca nu accepta Filioque. Mai erau si niste mesaje mai dure cateodata. In schimb ierarhii erau facuti constant securisti, ortodocsii hoti ca au furat bisericile, unii ierarhi jigniti. Eu raspundeam, nu aveam de ce sa ma supar de fiecare data pentru ce se scrie.
Vechi 29.05.2012, 23:34:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu daca ati citit mesajele mele din paginile anterioare: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=65
si http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=63
Am dat eu toate cazurile gasite pe net, din fericire doar unul am gasit in Grecia. Cum am evidentiat acolo: una e un pacat grav, alta e ca un preot s-a certat cu vecinul. Apoi, una sunt nascocirile presei si atacuri fara noima (cum sunt si in BO, si probabil si in BC) si alta sunt cazurile reale.
Legat de deschiderea unui post similar, problema e ca este un forum ortodox, la fel un ortodox nu prea poate sa deschida un topic similar pe forumul catolic. Dar pe forumul catolic am citit multe acuzatii la adresa Bo, preotilor, ierarhilor, unele din ele inventate si unele chiar ilare. Dintre cele ilare, un user (ca sa nu exagerez, nici adminul si nici multi useri nu erau de acord cu exagerarile sale) a scris odata ca postul RAI a fost scos din grila de programe din cazua Patriarhului, ca sa nu se mai transmita duminica mesa catolica. Alta data, ca ortodocsii sunt arieni pentru ca nu accepta Filioque. Mai erau si niste mesaje mai dure cateodata. In schimb ierarhii erau facuti constant securisti, ortodocsii hoti ca au furat bisericile, unii ierarhi jigniti. Eu raspundeam, nu aveam de ce sa ma supar de fiecare data pentru ce se scrie.
amice nu ai ce sa le faci. Unii prieteni catolici de pe acest forum in loc sa ia atitidine si sa vada ce solutii ar fi ca aceste fapte regretabile sa nu se mai repete, ei incep sa vada paiul din ochiul vecinului: si la voi la ortodocsi s-au intamplat astfel de lucruri! Trist...foarte trist
Vechi 29.05.2012, 23:45:02
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:

Just! Sa vedeti acum ce viespar va fi, dupa ce am scris..."vai, papistasii astia, ce eretici nenorociti sunt...".
O spun public: si daca as fi fost ortodox, stilist, (neo)protestant sau agnostic/ateu, tot aceeasi pozitie as fi avut. e o chestie de treaba aia ridicola numita "bun-simt", care e multime inclusa in oceanul acela microcosmic numit "umanitate"...Ah, sa ma ierte unii, vobesc de lucruri inferioare, desigur, fanatismului imbecil....
Vechi 29.05.2012, 23:50:00
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Just! Sa vedeti acum ce viespar va fi, dupa ce am scris..."vai, papistasii astia, ce eretici nenorociti sunt...".
.
Cam ceea ce ati facut d-voastra si fratii d-voastra pe acest topic, nu?Repede ati sarit.

on topic: daca tot suntem pe can-can religios, imi spune si mie cineva ce-i cu scurgerea aceea de informatii de la Vatican? A aratat azi la stiri,dar n-am prins tot.

Last edited by ioanna; 29.05.2012 at 23:53:04.
Vechi 29.05.2012, 22:27:09
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Sincer sa va raspund , nu mai stiu in asta situatie ce este negativ si pozitiv !
Pai e grav daca nu stiti.

Nu incercati sa rastalmaciti cuvintele mele, eu m-am referit fosrte clar la preotii care refuza sa tradeze secretul spovedaniei.

Deci, va intreb din nou - vi se pare normal sau acceptabil, in orice circumstante, ca un preot sa tradeze secretul spovedaniei ?

Este asa ceva acceptabil in BOR ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) stoianov Despre Biserica Ortodoxa in general 40 06.09.2015 17:03:42
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29