![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Pe bune” a zis Hristos, nu ”chipurile”: „Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor”. Dvs. sunteti cel care trebuie sa demonstrati ca Hristos s-a referit la sincope si pauze de non-relatie, in conditiile in care cuvintele Lui sunt clare: „Eu sunt cu voi, pana la sfarsitul veacurilor”, in sensul ca nu va parasesc nici o clipa. Dvs. sunteti cel care trebuie sa explicati cum de Hristos isi incepe aici comuniunea in Duh cu duhul omului, insa la moartea omului, si-o intrerupe, iar la Parusie o reia din nou, ca si cum Dumnezeu are nevoie sa astepte pana la Parusie ca sa-si continue comuniunea de iubire cu cei ce Il iubesc, inceputa inca pe pamant. In conditiile in care Dumnezeu e in afara legilor timpului si nu e supus asteptarii. Dvs. sunteti cel care trebuie sa demonstrati ca Hristos are o relatie cu intermitente, ca El intra in non-comuniune chiar si cu sfintii, in fiinta carora S-a salsluit. Dvs. sunteti cel care trebuie sa explicati de ce Hristos nu mai vietuieste in duhul unei fiinte ca apostolul Pavel, cel care in timpul vietii a zis „nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”. Care e sensul, motivul, logica, pentru care Hristos a intrat in non-relatie cu sfantul Pavel si cu cei ce au inceput o comuniune de iubire cu El? Last edited by delia31; 29.05.2012 at 21:13:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
V-am spus cuvintele lui Hristos: „Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor”. Nu se intelege limpede de aici ca asta inseamna „nu va parasesc nici o clipa”? Din pacate, pentru adventisti nici cuvintele lui Hristos nu-s suficient de biblice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
chiar si cu duhurile sfintilor care si-au incheiat viata pamanteasca? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Vă rog un lucru: nu mai aruncați cu versete, înainte de a citi și contextul în care sunt puse! 19. Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, 20. Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. (Mat. 28 - versiunea ortodoxă) Nu duhurile sfinților urmau să învețe și să boteze pe noii convertiți, ci apostolii vii. Last edited by osutafaraunu; 29.05.2012 at 21:43:05. |
|
||||
|
||||
![]() Ok, reformulez intrebarea. Nu mai intreb daca cuvintele lui Hristos: „Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor” se aplica chiar si duhurilor sfintilor apostoli ce si-au incheiat viata pamanteasca. Va intreb, ce inseamna pt. dvs. „CHIAR SI DUPA ACEEA”? |
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc frumos, ați sărit dintr-o divagație în alta... nu mă mai învăț deloc să evit capcanele acestea.... Hristos va fi cu cei mântuiți chiar și după aceea, adică după sfârșitul veacurilor (sfârșitul lumii) AKA în veșnicie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
__________ Domnule 100-1, toate citatele din VT referitoare la starea post-mortem nu au cum sa vorbeasca despre conditia restaurata a firii umane, nu au cum sa surprinda schimbarea ontologica produsa in conditia umana, pentru ca in VT, Hristos inca nu inviase firea umana. Din momentul in care Hristos a inviat firea umana, conditia ontologica a omului s-a modificat esential pentru ca fiecare ipostas uman e incorporat in firea umana pe care Hristos a inviat-o. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 09:58:29 |
Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 11:52:43 |
Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 18:43:52 |
|