Citat:
În prealabil postat de fallen
Dupa atata timp, spre rusinea mea, n-am reusit inca sa ma pun la punct cu tot ce vroiam sa stiu.
Tot ce stiu este ca am un inger pazitor,
|
De fapt, nici nu este necesar să știți mai mult.
Citat:
de care sunt foarte multumita,
|
Asta e bine. Acuma, întrebarea care apare imediat în minte: dar el ? Este mulțumit de dv ?
Citat:
as intelege ca nu e nici el atotputernic.
|
Deși nu sunt atotputernici, totuși puterea îngerilor este considerabil mai mare decât a oamenilor. Ca poziție în cadrul ierarhiei cerești, deși ei ocupă poziții diferite în funcție de cinul căruia aparțin, totuși chiar și îngerii "inferiori" sunt pe o treaptă mai înaltă în comparație chiar cu sfinții. Face excepție Sfânta Fecioară, care se află nu numai deasupra oricărui alt sfânt, ci și deasupra îngerilor, având un cuvânt hotărâtor de spus în privința mântuirii noastre.
Citat:
Intrebarea mea e : daca si ingerii sunt coruptibili (vezi ingerii cazuti), atunci si al meu mai poate fi corupt? Presupun ca nu. Sau ei sunt imediat "detectati" si "zburati" din ceruri?
|
Revolta îngerilor s-a petrecut înainte de creația vizibilelor, prin urmare înainte de apariția timpului istoric. În consecință, îngerii au beneficiat de liber arbitru în afara timpului, alegerile lor fiind irevocabile. Mai simplu spus, nu e posibil ca îngerul dv bun să se înrăiască pe parcursul vieții dv. Se poate întâmpla, însă, să se întristeze de anumite aspecte pe care le vede neîncetat.
Citat:
Recunosc cu teama ca chiar eu eram odata pe cale sa-l ispitesc, ma gandeam ca ce mandra sunt de el, si ce mandru trebuie sa fie si el printre confratii lui, si mi-am dat seama ca mandria e unul din putinele pacate pe care le poate avea un inger, si mi-a parut rau ca l-am ispitit. Dar.. sper ca el e mai destept ca mine. Am incredere in el.
|
Îngerii (buni) nu cunosc mândria. Dar, spre deosebire de Dumnezeu, au emoții. Pot fi bucuroși, pot fi supărați. Îngerul dv este foarte supărat ori de câte ori trebuie să meargă cu un raport prost despre dv la Dumnezeu. Acolo, el vede mulți îngeri bucuroși, care aduc rapoarte bune despre oamenii cărora le sunt gardieni. Cât de mult ar dori să aducă și el un raport bun despre dv! Deci, de dragul îngerului dv, păziți-vă de rele și ascultați sugestiile lui bune. Ca să aibă ce scrie.