Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2012, 19:16:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din pacate si stramosii sai erau despartiti de Biserica de 500 de ani, la fel ca si Papa. Din ce am auzit la preoti ortodocsi, a fost un lucru bun ca a vrut sa reformeze BC care era pe drumul gresit, doar ca a gresit si a deviat si mai mult. Singura solutie era sa o aduca la ortodoxie, sau cel putin grupul lui.
Ma indoiesc ca a fost bine intentionat.
Nu cred ca a vrut niciodata sa reformeze BRC.
Nu era chiar atat de rupt de realitate.
Si nici nu avea cum din moment ce "revelatia" sa ("sola fide") nu era decat rezultatul unei batalii pierdute.

A vrut doar sa arunce o provocare care precedea o inevitabila schisma pusa la punct de altfel din mediul politic.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2012, 19:30:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma indoiesc ca a fost bine intentionat.
Nu cred ca a vrut niciodata sa reformeze BRC.
Nu era chiar atat de rupt de realitate.
Si nici nu avea cum din moment ce "revelatia" sa ("sola fide") nu era decat rezultatul unei batalii pierdute.

A vrut doar sa arunce o provocare care precedea o inevitabila schisma pusa la punct de altfel din mediul politic.
Cred ca e corect, am vrut sa adaug si eu asta dar am uitat, mi-am amintit cand am citit mesajul tau. A vrut mai mult sa-si impune propriile pareri si apoi a fost luat de evenimente. L-au excomunicat, el n-a vrut sa renunte, asa ca a inventat ceva nou in care sa nu mai conteze asa mult biserica pentru ca fusese excomunicat. La final chiar el a regretat ce a facut, pentru ca de atunci incepusera sa se faca grupuri si grupulete, fiecare cu teoria lui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rezultate triplu test Mirela0110 Generalitati 6 11.11.2010 13:01:12
Dialogul ,intre sinceritate si viclenie flying Generalitati 3 08.06.2010 23:30:04
Un nou test sangvin detecteaza cancerul cu sase ani înainte de formarea tumorilor absolutep0wer Generalitati 7 08.06.2010 19:58:39