![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vă compătimesc domnule Mihnea având în vedere că inaintașii dumneavostră erau din Moldova. Unde vă este identitatea de român? Ștefan cel Mare a fost cumva catolic?
Last edited by ovidiu b.; 16.05.2012 at 13:01:04. |
|
|||
|
|||
![]()
După aceeași logică, pe un american care s-ar converti la ortodoxie îl putem întreba: unde ți-e identitatea de american ? Thomas Jeferson a fost cumva ortodox ?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Amice ortodocșii sunt majoritari în România la fel sunt și bisericile și mănăstirile ortodoxe. Oare întâmplător aceste statistici au ajuns așa sau asta e realitatea care dăinuie peste veacuri? Acum mai întreb încă o dată strămoșii noștri au fost catolici sau ortodocși? Despre identitatea acesta vorbesc dragă prieten. Moșii și strămoșii noștri știu de BO. Înțeleg că unii nu știu, dar în cazul de față unii se pare că nu vor să audă sau să vadă - valabil este și pentru celelalte culte religioase.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre strămoșii dumneavoastră nu știu, dar ai mei au fost catolici, și sunt român, ca și domnul Dragomir. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
uite aici ceva recent decât cei 100 de ani de care aminteai. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%9...%282002%29.png Aici miroase a rea voință. |
|
|||
|
|||
![]()
Celor ce-ati impartit Biserica lui Dumnezeu pentru foloasele voastre marunte! Dumnezeu n-a lasat ca unul sa fie catolic si altul ortodox, ori protestant. Domnul a lasat sa fim crestini! Voi nu sunteti. Nici unul. Si nici eu. Sa nu judeci, spre a nu fi tu insuti judecat. Vai voua pacatosilor!
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa oameni buni, si care este legatura intre tigani, ortodocsi si catolici???
Nu o vad , ma luminati si pe mine?? Daca aveti ceva de spus despre tigani spuneti, dar nu va mai atacati intre voi! (romanii intr-adevar se urasc unii pe altii)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Subiectul topicului este imaginea creată de țigani în vest. Vestul fiind majoritar catolic a fost inevitabil ca cei care susțin vestul să nu se atace când eu am afirmat că vestul nu ne aduce nimic bun, din contră ne "otrăvesc" și jefuiesc - că deh sunt țări civilizate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici, să continuăm să cercetăm dacă de imaginea precară a țării sunt vinovați sau nu țiganii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
as reda-o pe scurt, ca sa o citeasca toata lumea ! cica: in timpuri imemoriale cand Bunul Dumnezeu a harazit fiecarei etnii si natiuni,apartenenta la cate o biserica, tiganii, fii nimanui, au ajuns in final,ultimii, ramasi fara nici o biserica !!! vazandu-se tiganii in starea asta jalnica, si vazand ca toti in jur au biserica lor, ce le-a dat prin gand in inima staborului : - Hai sa ne facem si noi biserica ,asa ca sa nu-si mai bata joc ceilalti si sa fim si noi in rand cu lumea !!! Zis si facut ! Se pun tiganii la sfat, si pe facute, si de la unul o idee de la altul alta, uite ca se si inalta biserica,da ...cum ??? -Hai sa facem biserica zisera tiganii, da cum nu aveau, bani sa cumpere materiale de constructii (var,ciment,piatra...etc !) au decis, sa faca peretii din mamaliga cu branza, cornii din carnat, si acoperisul din placinte ! Si tocmai cand biserica era gata, si se adunase puhoi de tiagani la inaugurare,cu tam-tam ,marre, veselie si surle si trambite, si jocuri (cum le sta bine la tigani !!!) tocami i-a prins in mijlocul bisericii, pe atata puhoi de lume, o foame mare,ca erau nemancati de mai multe zile, si asa ca fiecare a dat iama in pereti,in crorni si in acoperis,fiecare facut,desigur din ...mancare !!! si asa halindu-si biserica, tiganii is singurul popor ramas fiara biserica !!! Destul de ingenioasa fabula populara romaneasca !!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iarasi cipuri si biometrice | BogdanF2 | Generalitati | 71 | 24.02.2017 07:53:45 |
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? | romandragut | Generalitati | 291 | 20.12.2013 07:33:02 |
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! | guardian knight | Generalitati | 20 | 30.08.2012 23:00:28 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Ganduri ...iarasi | 14carol06 | Generalitati | 1 | 06.02.2009 17:14:58 |
|