Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2012, 10:28:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Da,da... Vezi ca au mai raspuns si altii. N-ai decat sa-l crezi tu pe Gog!
Chiar si eu am raspuns cum face, mesajul e pe pagina cealalta.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 10:35:02
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
Poate unii dintre noi au auzit despre concursul ,, Romanii au talent" si despre castigatorul acestei competitii. In semifinala tota lumea a vazut cum a indoit o moneda de 50 de bani doar uitanduse la ea iar in finala a uimit publicul si juriul prin lucruri care nu pot avea o explicatie logica. Dupa ce a asezat un plic intr-o valiza cu cifru i-a pus pe cei trei membri ai juriului sa spuna cate ce ar crede ca se afla in valiza iar la final ceea ce au spus ei se afla scris in plic, si-a orit bataile inimii si a rupt o lingura numai cu privirea. Voi ce credeti despre aceste lucruri? Este oare Diavolul? Sa aiba oare legatura cu numele de Gog si Magog de care se scrie in Apocalipsa. Mai ales ca istoria mentioneaza ca numele de Gog este un descendent al Scitilor care au trait unde suntem noi astazi. Ce parere aveti?
Mai intai nu pot intelege popularitatea de care se bucura aceasta emisiune in randul romanilor, audienta mare pe care o are emisunea. Personal, mi se pare o emisiune fara nici o valoare, un juriu ipocrit, platit ca sa aiba anumite reactii in fata salii, audienta din sala la fel de platita ca sa aiba anumite reactii, show-ul absolut plictisitor, se dau unii in stamba, fac circ, pentru ca multi sa se uite si sa faca Pro Tv-ul audienta. Mi se pare normal ca Pro TV-ul facand atatia bani din emisiune are si bani sa acorde un premiu consistent.

Nu cred ca Gog este diavolul, nici nu are legatura cu Gog din Apocalipsa, este un simplu om dornic de castig, si aceasta emisiune este un fel de Loteria Romana, goana dupa castiguri mari fara munca, in cazul lui Gog, este castig de bani prin minciuni, vezi trucuri ieftine. Intrebarea mea este cine este tatal minciunii, lacomiei dupa averi si a tuturor pacatelor?

Romanii au talent, la ce, la mintit?

Cam asta este.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 10:46:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce a facut el putea face oricine cu putina cautare pe Internet si o mica investitie + ceva pregatire vizavi de conceperea actului in sine si punerea in scena.
Amuzant e cum unii chiar l-au luat in serios, ori crezand ca are puteri magice ori ca e frate cu necuratul.
Vad ca s-a ajuns la o confuzie. Mentalismul original este o imbinare intre tehnici paranormale (hipnoza, sugesite mentala, etc.) si iluzionism. Cel putin asta spune definitia lui de pe wiki. E si logic, altfel s-ar numi iluzionism ca tot iluzionismul.
Singura problema este daca Gog foloseste mentalismul sau doar iluzionismul, adica trucuri folosite de iluzionisti. Am aratat si eu ca in unele cazuri sunt trucuri (citirea cu agrafa, indoirea monedei, probabil si lingurile), dar acestea nu tin de hipnoza si sugestie.
Acum Gog poate vrea sa dea doar impresia ca face sugestie si hipnoza si de fapt sa fie doar trucuri. Iata aici e evident ca vrea sa aplice sugestia (sau hipnoza), sau vrea sa dea impresia ca o face: http://www.youtube.com/watch?v=zhuh89_jV1c
E vorba de secventa cand vorbeste cu Mihai Petre, face niste miscari cu mainile si apoi spune acum si pocneste din degete.
La face si in semifinale tot cu ghicirea unui numar, face exact la fel cu un spectator. Acestea sunt tipice pentru hipnoza/sugestie. La aceste tehnici paranormale uunui subiect ii este indusa o transa (in cazul hipnozei) si apoi acela face ce i se sugereaza. La sugestie mentala nu e nevoie de o transa care se observa, ci de un scurt moment in care se spune sugestia.
Asadar poate el vrea doar sa para ca induce o hipnoza/sugestie, dar in realitate sa n-o faca si sa fie doar un truc de iluzionism. Dar adevarul e ca se poate face. E posibil sa o si faca, pentru ca am arata ca pe blogul lui avea un articol despre hipnoza, deci nu e in afara de acest subiect.
Daca a facut doar iluzie e bine pentru el, si merita si premiul. Daca foloseste mentalismul nu e prea bine.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 11:30:59
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Stiam ca emisiunea aia are audiente de neam prost, dar s-ajungi sa crezi ca ala de face giumbuslucuri pe scena are de-aface cu supranaturalul...

Chiar nu sunteti in stare sa vedeti ca e doar divertisment, fie el si de prost gust? Tot ce-si doresc producatorii e ca oamenii sa discute pe tema emisiunii, sa o dezbata la colt de strada, ba chiar si pe forumuri ca asta. Punand intrebari cretine, nu faceti altceva decat sa le legitimati mizeriile.

Dar de ce ne mai miram? Intr-o tara in care oamenii isi vand demnitatea si isi amaneteaza viata pe o galeata electorala trebuie sa ne asteptam la asa ceva.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 15.05.2012 at 11:33:34.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 11:59:16
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

In finala concursului, intre dans, matematica (perspicacitate) si magie, a fost aleasa... magia.

Si mie mi'au placut trucurile, fiind constient ca este vorba doar despre indemanare lui si neatentia noastra, insa multi pot ramane cu impresia ca a fost vorba despre magie si puteri speciale. Consider ca incurajarea iluzionistilor si a magicienilor, precum si mediatizarea tuturor subiectelor care au in centru o componenta magica (filme, reclame, stiri etc), nu pot duce decat la o revrajire a lumii.

Fiind insetat de necunoscut si de putere, omul poate cadea foarte usor sub influenta diavolului, care adesea este "spectaculos".
Din fericire insa, Adevarul este simplu... si mai puternic decat orice inselare si magie.

Last edited by windorin; 15.05.2012 at 12:01:49.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 15:41:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
PS pana la urma cum functioneaza acel quantum bender? Ce e de fapt?
O denumire fistichie pentru un pretins marker care face parte din numar si cu care indoaie moneda inainte de a o pune la ala in palma.
Cauta pe youtube sa vezi clar momentul in care ala indoie moneda cu markeru'.

Il cumperi de aici, ieftin nu gluma, daca poti castiga 120.000euro cu el (numai in Romania )
http://www.iluzionist-shop.ro/ro/qua...-t-sheets.html

Last edited by AlinB; 15.05.2012 at 15:45:14.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 15:47:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Si mie mi'au placut trucurile, fiind constient ca este vorba doar despre indemanare lui si neatentia noastra, insa multi pot ramane cu impresia ca a fost vorba despre magie si puteri speciale. Consider ca incurajarea iluzionistilor si a magicienilor, precum si mediatizarea tuturor subiectelor care au in centru o componenta magica (filme, reclame, stiri etc), nu pot duce decat la o revrajire a lumii.

Fiind insetat de necunoscut si de putere, omul poate cadea foarte usor sub influenta diavolului, care adesea este "spectaculos".
Din fericire insa, Adevarul este simplu... si mai puternic decat orice inselare si magie.
Revrajire ..aiurea, de parca lumea s-ar fi vindecat vreodata de "vrajire". :)

Dar intr-adevar ..e de prost gust sa premiezi un magician cand sunt atatea alte talente care merita mult mai mult banii aia.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 16:00:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vad ca s-a ajuns la o confuzie. Mentalismul original este o imbinare intre tehnici paranormale (hipnoza, sugesite mentala, etc.) si iluzionism. Cel putin asta spune definitia lui de pe wiki. E si logic, altfel s-ar numi iluzionism ca tot iluzionismul.
Singura problema este daca Gog foloseste mentalismul sau doar iluzionismul, adica trucuri folosite de iluzionisti. Am aratat si eu ca in unele cazuri sunt trucuri (citirea cu agrafa, indoirea monedei, probabil si lingurile), dar acestea nu tin de hipnoza si sugestie.
Acum Gog poate vrea sa dea doar impresia ca face sugestie si hipnoza si de fapt sa fie doar trucuri. Iata aici e evident ca vrea sa aplice sugestia (sau hipnoza), sau vrea sa dea impresia ca o face: http://www.youtube.com/watch?v=zhuh89_jV1c
E vorba de secventa cand vorbeste cu Mihai Petre, face niste miscari cu mainile si apoi spune acum si pocneste din degete.
La face si in semifinale tot cu ghicirea unui numar, face exact la fel cu un spectator. Acestea sunt tipice pentru hipnoza/sugestie. La aceste tehnici paranormale uunui subiect ii este indusa o transa (in cazul hipnozei) si apoi acela face ce i se sugereaza. La sugestie mentala nu e nevoie de o transa care se observa, ci de un scurt moment in care se spune sugestia.
Asadar poate el vrea doar sa para ca induce o hipnoza/sugestie, dar in realitate sa n-o faca si sa fie doar un truc de iluzionism. Dar adevarul e ca se poate face. E posibil sa o si faca, pentru ca am arata ca pe blogul lui avea un articol despre hipnoza, deci nu e in afara de acest subiect.
Daca a facut doar iluzie e bine pentru el, si merita si premiul. Daca foloseste mentalismul nu e prea bine.
Hipnoza nu cred ca tine de paranormal.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 17:11:21
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Hei, hei!
E cumva Gog printre noi?
Ce aveți de împărțit unii cu alții?
Nu au nimic de impartit. Au insa in comun ca fiecare se considera superior celuilalt. Jignirea nu poate veni decat dintr-un simt al superioritatii.
Vechi 15.05.2012, 20:19:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Hipnoza nu cred ca tine de paranormal.
Ei, asta era problema si la altii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42