Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2012, 16:45:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Auziți ce zice Christos:

"Voi cercetați Scripturile, căci credeți că aveți în ele viața veșnică! Și tocmai ele dau mărturie despre Mine. Dar nu vreți să veniți la Mine ca să aveți viață." (Ioan 5,39-40 - versiunea catolică)

Mare dreptate are! Știm că în Scripturi avem viața veșnică, dar refuzăm să le studiem, în consecință ne rătăcim și în final pierdem mântuirea! Și mai vorbim de alții că sunt "rătăciți" și vor fi "nemântuiți cu Biblia sub braț"...
Această interpretare a unui pasaj particular din Biblie probează fără urmă de îndoială eroarea profundă în care sunteți.

Ia mai uitați-vă o dată, ce zice Mântuitorul: "Voi (adică evreii), credeți (adica voi credeți, nu înseamnă că e neapărat așa) că în Scripturi aveți viață veșnică"

Iar mai departe ? Arată că Scripturile vorbesc despre ceva care dă viață (adică nu dau viață ele), iar acel ceva nu este scris, nu este o carte, nu este scriptură, ci este o Persoană, este Cristos, este Dumnezeu.

Deci: Nu Scripturile dau viață, ci ele doar vorbesc despre ceva care dă viață; Scripturile sunt un semn, semnificatul este Cristos.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2012, 16:53:00
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Această interpretare a unui pasaj particular din Biblie probează fără urmă de îndoială eroarea profundă în care sunteți.

Ia mai uitați-vă o dată, ce zice Mântuitorul: "Voi (adică evreii), credeți (adica voi credeți, nu înseamnă că e neapărat așa) că în Scripturi aveți viață veșnică"

Iar mai departe ? Arată că Scripturile vorbesc despre ceva care dă viață (adică nu dau viață ele), iar acel ceva nu este scris, nu este o carte, nu este scriptură, ci este o Persoană, este Cristos, este Dumnezeu.

Deci: Nu Scripturile dau viață, ci ele doar vorbesc despre ceva care dă viață; Scripturile sunt un semn, semnificatul este Cristos.
Interpretarea interpretării; toate sunt interpretări! Iarăși m-ați tradus! Am spus eu că Scripturile dau viață? În ele Îl găsim pe Hristos care Singur dă viață și mântuire (viață veșnică). Și unde veți găsi această "informație vitală" despre El altundeva decât în Scriptură? În Coran, ori în Povești nemuritoare?
Reply With Quote
Vechi 11.05.2012, 17:28:37
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

E realmente uimitor sa vezi cu ce tupeu de-a dreptul infricosator Il sfideaza adventistii pe Hristos.
Cum adica pe ce pagina scrie ca omul nu moare? (nu e vorba desigur de moartea biologica a trupului).
Dar pe ce pagina sunt scrise cuvintele lui Hristos: ,,Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine, nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?”
Nu e vorba aici de a nu muri? Nu e vorba aici de ne-murit? Nu e vorba aici de a trai chiar dupa ce moare trupul? De a fi nedespartit de Cel-Viu?
Ce vreti mai clar decat atat?: CEL CE CREDE IN HRISTOS, CHIAR DACA, CU TOATE CA VA MURI, TOTUSI VA TRAI”.
Daca vreti sa-L credeti pe Hristos, bine, daca nu, treaba voastra!

Din pacate, adventistii aures habent et non audient.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2012, 17:36:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
E realmente uimitor sa vezi cu ce tupeu de-a dreptul infricosator Il sfideaza adventistii pe Hristos.
Cum adica pe ce pagina scrie ca omul nu moare? (nu e vorba desigur de moartea biologica a trupului).
Nu vă ambalați așa tare doamnă, era vorba de "nemurirea sufletului"... Unde scrie că sufletul nu moare? Unde scrie că sufletul e nemuritor? Era vorba de aceste întrebări pe care nici nu le mai pun, m-am plictisit deja și știu că nu aveți un răspuns biblic.

Citat:
Dar pe ce pagina sunt scrise cuvintele lui Hristos: ,,Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine, nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?”
E vorba de Ioan 11, ca să știe și alții unde pot găsi textul plasat în contextul învierii. Cei drepți după înviere nu vor mai muri în veac.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2012, 18:51:45
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Fiul risipitor a fost mort sufleteste din cauza pacatelor si a inviat, inainte de acel context al Invierii, nu?

Dupa ce a inviat din starea de pacat, sa presupunem ca a ramas in aceasta stare pana la incetarea functiilor biologice ale trupului si deci a murit biologic fiind deja inviat spiritual, fiind deja in Hristos si duhul lui Hristos in el.

In acel context al Invierii, la parusie, ce anume va trebui Hristos sa mai invieze dintr-un asemenea om nascut din nou in Dumnezeu inca din timpul vietuirii in trup?
Ce anume din fiinta lui a ramas in moarte? In afara de trupul pus in mormant si facut una cu tarana , voi sustineti ca si partea lui spirituala intra in moarte.

Daca un pacatos se intoarce de la pacat si incepe inca din timpul vietii in trup sa-L primeasca pe Hristos in fiinta lui, nu inteleg pentru ce motiv s-ar retrage Duhul lui Hristos, imediat ce trupul lui isi inceteaza functiile biologice, si astfel duhul acelui om sa iasa in afara Vietii.

De ce vrea Dumnezeu o relatie cu omul doar cat vietuieste in trup, si imediat ce omul se ,,dezbraca,, de trup, rupe relatia cu omul, chiar de a fost sfant, retragandu-si harul datator de Viata? De ce?
Numai pentru ca n-are trup? Dar cu ingerii cum de poate avea o relatie, desi ei n-au avut vreodata trupuri? Dar demonii, ei cum de sunt constienti? In schimb, despre un sfant in care s-a salasluit Hristos, spuneti ca e mort, inconstient.

Cand veti raspunde la intrebarile acestea, sa nu uitati ceva esential spus tot de Hristos peste tot in Evanghelii: cel ce crede in Mine, cel ce se straduieste sa Ma primeasca pe Mine in El, cel ce Mananca Trupul Meu, RAMANE INTRU MINE SI EU RAMAN INTRU el.

Ceea ce negati voi, e ca un om in care se salasluieste Duhul lui Hristos, nu se mai numeste mort, ci viu, pentru ca e in relatie cu Cel Viu.
Daca insa veti continua sa sfidati cuvintele lui Hristos, trebuie sa explicati cum poate ramane Hristos intr-un cadavru si cum poate un cadavru sa ramana in Hristos.
Iar daca nu poate, trebuie sa raspundeti pentru ce motiv, imediat dupa incetarea functiilor biologice, se retrage Duhul lui Dumnezeu din duhul unui om care L-a primit in faptura lui. (In afara de pricina de pacat).
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 07:49:01
Banned

Implicit

Citat:
Fiul risipitor a fost mort sufleteste din cauza pacatelor si a inviat, inainte de acel context al Invierii, nu?
Dar chiar nu puteți realiza că e vorba de un limbaj figurat? Eu când spun "sunt mort de sete", chiar credeți că urmează să fiu băgat în coșciug și înmormântat?

Citat:
Daca un pacatos se intoarce de la pacat si incepe inca din timpul vietii in trup sa-L primeasca pe Hristos in fiinta lui, nu inteleg pentru ce motiv s-ar retrage Duhul lui Hristos, imediat ce trupul lui isi inceteaza functiile biologice, si astfel duhul acelui om sa iasa in afara Vietii.
Nu știu de ce, dar așa spune Cuvântul lui Dumnezeu:

"Dar întorcându-ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului." (Ps.103,30-31 - versiunea Sinodală)

Când Hristos l-a alcătuit pe om, i-a suflat duh; iar când hotărește să-i întrerupă firul vieții Și-l retrage. Nu sunt eu în măsură să-L trag la răspundere de ce procedează astfel și chiar mai rău: să-I contrazic Sfântul Cuvânt!

Citat:
De ce vrea Dumnezeu o relatie cu omul doar cat vietuieste in trup, si imediat ce omul se ,,dezbraca,, de trup, rupe relatia cu omul, chiar de a fost sfant, retragandu-si harul datator de Viata? De ce?
Dar cine a spus că "rupe relația"? Când bebelușul doarme, mama "rupe relația" cu el? Așa și Dumnezeu nu "rupe relația" cu sfinții Lui adormiți. Citiți Evrei 11 și vedeți o întreagă galerie de sfinți care au murit și n-au primit [încă] ce le fusese făgăduit, căci așteaptă momentul învierii, când împreună cu drepții din toate timpurile vor primi răsplata veșnică.

Citat:
Dar cu ingerii cum de poate avea o relatie, desi ei n-au avut vreodata trupuri? Dar demonii, ei cum de sunt constienti?
Îngerii/demonii alcătuiesc o altă creație, ei nu sunt oameni. Plus că nu sunt morți.

Citat:
Cand veti raspunde la intrebarile acestea
Am răspuns, iar acum e rândul meu să vă pun o întrebare grea. Dar grea de tot! Sper să nu vă pierdeți în hățișuri filosofarde. Când Hristos era pe cruce, de ce Tatăl a "rupt relația" cu El?

"Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?" (Matei 27,46 - versiunea Sinodală)

Citat:
trebuie sa raspundeti pentru ce motiv, imediat dupa incetarea functiilor biologice, se retrage Duhul lui Dumnezeu din duhul unui om care L-a primit in faptura lui.
Uite asta nu înțeleg eu: de ce o dogmă atât de sofisticat elaborată sute de ani, conține de fapt o imagine puerilă despre Duhul lui Dumnezeu și despre duh în general? De ce această "primire" și această "părăsire" ia proporții de-a dreptul fizice, corporale; când de fapt e vorba de noțiuni din cu totul altă sferă...

Last edited by osutafaraunu; 12.05.2012 at 07:52:08.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 09:16:06
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Am răspuns, iar acum e rândul meu să vă pun o întrebare grea. Dar grea de tot! Sper să nu vă pierdeți în hățișuri filosofarde. Când Hristos era pe cruce, de ce Tatăl a "rupt relația" cu El?
S-au dat niște răspunsuri la această întrebare aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12711

Vedeți că am postat opinia Mons. J. Fulton Sheen, în această postare: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=17
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 16:11:38
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=osutafaraunu;444828]Dar chiar nu puteți realiza că e vorba de un limbaj figurat? Eu când spun "sunt mort de sete", chiar credeți că urmează să fiu băgat în coșciug și înmormântat?QUOTE]

______

Domnule Tricesimus, haideti sa nu confundam planurile! Ma gandesc ca faceti distinctia dintre cauzele care provoaca incetarea functiilor biologice si cauzele care provoaca ruperea de Dumnezeu.

Cum se poate sa nu sesizati ca pilda fiului risipitor ne evidentiaza unul din cele doua tipuri de moarte? Nu e clar ca se refera la moartea spirituala (thanatos), care e cu totul altceva decat moartea biologica a trupului (nekrotes)?

Moartea trupului nu-i tot una cu despartirea duhului omului de Duhul Sfant din cauza pacatelor. Fiul risipitor suferea de moartea spirituala- thanatos, chiar daca mai avea viata biologica in trupul sau si nu venise inca vremea sa fie pus in cosciug.

Daca Hristos a spus despre fiul risipitor ca era mort, chiar daca cu trupul era inca viu, inseamna ca s-a referit la faptul ca era despartit de Dumnezeu din cauza pacatului. La acest sens s-a referit Hristos in pilda cu risipitorul, stiti bine. Dar asta nu inseamna ca e sensul figurat. Din contra, asta e sensul real si tragic al expresiei „a fi mort”.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 16:34:01
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu de ce, dar așa spune Cuvântul lui Dumnezeu:

"Dar întorcându-ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului." (Ps.103,30-31 - versiunea Sinodală)

Când Hristos l-a alcătuit pe om, i-a suflat duh; iar când hotărește să-i întrerupă firul vieții Și-l retrage. Nu sunt eu în măsură să-L trag la răspundere de ce procedează astfel și chiar mai rău: să-I contrazic Sfântul Cuvânt.

_____

La vremea cand a scris psalmistul acest psalm, firea umana era inca tot despartita de Dumnezeu. Prin urmare, nimeni, absolut nimeni, nu mai putea fi in relatie integrala cu Dumnezeu asa cum fusese Adam inainte de pacat. (doar partial, ca simplu asentiment mintal).

Si acum, domnule Osutafaraunu, va prezentam ultimele noutati (vechi de 2000 de ani), pt. ca se pare, la adunarile voastre ati fost prea preocupati sa gasiti noduri in papura ortodoxiei si v-a scapat fix esenta esentelor!

The Breaking News! De la Hristos incoace, firea umana e din nou unita cu firea divina, asa incat orice persoana (ipostas) detinatoare a acestei firi umane, poate fi din nou in relatia in care a fost Adam cu Dumnezeu inainte de marea ruptura. Duhul lui Dumnezeu e din nou in legatura cu duhul omului. Cuvintele psalmistului „Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului”, exact asta spun.

Ce inseamna Invierea lui Hristos daca nu tocmai invierea firii umane?
El e primul ipostas (persoana detinatoare a firii umane) , in care firea umana s-a unit deplin cu cea divina, acelasi destin fiind menit tuturor celorlalte miliarde ipostasuri umane apartinand firii umane. Atentie! Omul se poate uni prin har, nu in fiinta, cu Dumnezeu.

Toate versetele din VT, de pe vreme cand firea umana nu era inca reparata ontologic de ruptura mortii, nu sunt relevante pt. ca Hristos inca nu inviase firea umana.

Dupa ce Hristos a inviat firea umana, oricine crede in El, nu doar ca simplu asentiment mintal, ci oricine Il salasluieste in intreaga lui fiinta( atat in partea spirituala, cat si in latura trupeasca, materiala), nu va muri niciodata, adica nu va mai fi despartit de Datatorul Vietii. „Cel ce mananca Trupul Meu si bea sangele Meu, ( pe langa tot ce a mai zis El) ramane intru Mine si Eu intru el.” Hristos dixit.
Da’ parca ti s-au mai spus toate astea de vreo cateva sute de ori.

Last edited by delia31; 12.05.2012 at 16:41:42.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 16:58:07
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar cine a spus că "rupe relația"? Când bebelușul doarme, mama "rupe relația" cu el? Așa și Dumnezeu nu "rupe relația" cu sfinții Lui adormiți. Citiți Evrei 11 și vedeți o întreagă galerie de sfinți care au murit și n-au primit [încă] ce le fusese făgăduit, căci așteaptă momentul învierii, când împreună cu drepții din toate timpurile vor primi răsplata veșnică.

______

Cum cine? Voi, adventistii si iehovistii, nu asta sustineti? Inconstienta, aneantizarea, anihilarea, trecerea in non-fiinta, extinctia, disparitia persoanei (cu toate trairile din timpul vietii), de pe fata universului vazut si nevazut.
Un non-sens, o stare nici de „a fi”, nici de „a nu fi”, echivalenta cu starea de dinainte de a fi existat.
Practic, mai mult sau mai putin voalat, sustineti absurditatea de a nu fi nici fiinta, nici nefiinta, starea de a fi in afara onticului. Or, cineva deja adus la existenta, cineva cu memorie si constiinta trairilor, nu mai are nicicum acces la non-fiinta de dinainte de a fi existat.

Cum se impaca afirmatia ca „sfintii asteapta ceva”, cu cealalta afirmatie a voastra cu inconstienta? Poti sa astepti ceva, fiind inconstient de aceasta asteptare?

Odata ce Dumnezeu a adus la existenta un om, iar acesta prin credinta, a ajuns la unirea cu El, ce motiv ar avea Dumnezeu sa doreasca El o perioada de non-relatie cu cei iubiti.
De vreme ce ne-a facut, inseamna ca ne-a facut pentru El, nu pentru a fi in afara Lui. Numai daca tinem noi neaparat sa I ne opunem si sa fim in afara Lui, doar asa ni se va implini dorinta de a avea acelasi destin vesnic ca Lucifer.

Cum se poate ca un sfant trecut dincolo, adica un om mantuit sa fie inconstient, sa nu-L simta in duhul lui pe Dumnezeu? Ce inseamna ca un om e mantuit daca imediat dupa moartea biologica trece in nefiinta si inconstienta?

Ori renuntati la erezia inconstientei in timpul mortii, ori trebuie sa explicati cuvintele lui Hristos: „cel ce mananca Trupul Meu (indumnezeit), ramane intru Mine si Eu intru el”.
Cum anume un cadavru fara urma de constiinta de sine poate ramane in Hristos? Si cum anume ramane Cel Viu intr-un om mort?
Una din doua: ori credinciosul trecut dincolo ramane constient in duh, in Hristos si Hristos in duhul lui, ori trebuie sa explicati cum poate ramane un cadavru in Hristos si Hristos intr-un cadavru?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletele dupa moarte silverstar Generalitati 112 24.03.2012 09:47:27
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
Moarte dupa 2 saptamani ? Robertworld Generalitati 6 03.08.2010 13:26:33
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte heorhe Generalitati 85 02.08.2010 16:09:02