Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2012, 22:44:12
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sper ca este enuntarea unei mentalitati si nu subscrierea la acest gen de mentalitate..

Uite un contraexemplu, cum se pot totusi creste 10 copii in doua camere si venituri modeste:

http://www.adevarul.ro/locale/focsan...695330689.html

Desigur, nu e deziderabil ca sa depinzi de ajutorul social dar oricum..ideea este ca acolo unde unii nu reusesc cu 1-2 copii macar si venituri mult mai mari, altii reusesc cu 10.

Diferenta? Asta trebuie sa te intrebi.
Ce sa reuseasca, sa ii chinuie adica, sunteti constienti cum sunt priviti acei copii de catre colegii de clasa pentru ca mananca la cantina saracilor, ca sa nu mai vorbim de altele pe care nu le au, cum pot fi umiliti, sa astepte ajutorul de la copii pentru ca ei nu pot sa ii intretina, pai de asta s-au pus sa faca copii sa ii ajute cu bani!?

Cum credeti ca traiesc acei copii in 2 camere? conditii inumane !
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 23:05:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Ce sa reuseasca, sa ii chinuie adica, sunteti constienti cum sunt priviti acei copii de catre colegii de clasa pentru ca mananca la cantina saracilor, ca sa nu mai vorbim de altele pe care nu le au, cum pot fi umiliti,
Asta asa e, cei care sunt morti lepadati de mama lor ca sa nu-si inghesuie fratii sau is supun parintii la prea mult efort, sigur nu sunt priviti urat de nimeni.

Nici chiar parintii nu sunt priviti rau pentru asta - pe de o parte ca de obicei o crima de genul asta se face discret si fara martori si pe de alta parte se pare ca romanul are mai mult constiinta legitimitatii unei astfel de practici decat apartenenta la credinta ortodoxa care o condamna.

Citat:
sa astepte ajutorul de la copii pentru ca ei nu pot sa ii intretina, pai de asta s-au pus sa faca copii sa ii ajute cu bani!?
Cum poti spune asemenea prostii?
Ai idee cat sunt banii astia in raport cu necesitatile de intretinere a unui copil?
Pai nu acopera nici mancarea, ce sa zici de restul?
Crezi ca face cineva copii doar ca sa traiasca din alocatia lor??

Citat:
Probabil nu stau toata ziua in acele camere navigand pe Internet, schimband canalele la televizorul cel cu 100 canale, digital HD - daca asta e noua definitie a umanitatii.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 23:09:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Sper ca este enuntarea unei mentalitati si nu subscrierea la acest gen de mentalitate..

Uite un contraexemplu, cum se pot totusi creste 10 copii in doua camere si venituri modeste:

http://www.adevarul.ro/locale/focsan...695330689.html

Desigur, nu e deziderabil ca sa depinzi de ajutorul social dar oricum..ideea este ca acolo unde unii nu reusesc cu 1-2 copii macar si venituri mult mai mari, altii reusesc cu 10.

Diferenta? Asta trebuie sa te intrebi.

Impresionant. Ce copil grozav.
Cred ca trebuie admirati, mai degraba decat compatimiti.
Si ajutati, desigur :).
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 23:17:28
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Uman este ca fiecare copil sa aiba camera lui. Dacă ai trei copii și vrei să-i crești în condiții umane, musai să ai 5 dormitoare (câte unul pentru fiecare copil, unul pentru părinți, unul pentru musafiri).

Credeți că Iisus a avut camera lui ?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 23:25:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Uman este ca fiecare copil sa aiba camera lui. Dacă ai trei copii și vrei să-i crești în condiții umane, musai să ai 5 dormitoare (câte unul pentru fiecare copil, unul pentru părinți, unul pentru musafiri).

Credeți că Iisus a avut camera lui ?
Am cunoscut si un caz in care copilul era ingramadit intr-o camera de cca. 4mp facuta dintr-o fosta camera de serviciu (ap. de 2 camere), in timp ce ditamai sufrageria era binenteles pentru ..oaspeti, tv, calculator..

Era un documentar pe Discovery - camera clasica de locuit la evrei era o jumatate de pod deasupra grajdului care nu era tocmai ditamai apartamentul.

Am renuntat la valorile morale pentru a defini umanitatea si am ajuns sa o definim prin prisma confortului si a nivelului de trai - ciudata "evolutie".
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 23:32:37
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Am renuntat la valorile morale pentru a defini umanitatea si am ajuns sa o definim prin prisma confortului si a nivelului de trai - ciudata "evolutie".
Dar chiar și această definiție e cu susul în jos (sau, mai bine zis, criteriile la care face trimitere).

De ce echivalăm "confort" cu "izolare" ? Este, în mod real și obiectiv, mai confortabil să ai "camera ta", atunci când ești copil ?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 23:49:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Dar chiar și această definiție e cu susul în jos (sau, mai bine zis, criteriile la care face trimitere).

De ce echivalăm "confort" cu "izolare" ? Este, în mod real și obiectiv, mai confortabil să ai "camera ta", atunci când ești copil ?
Din pacate in contextul actual da.

20 familii, cca. 40 oameni inghesuiti pe o suprafata de teren de cca. 200mp (un bloc) sau chiar mai rau, creaza inevitabil tensiuni.

Si nu doar acolo.

Relatiile tensionate din familie sau mai bine zis lipsa unor relatii autentice iarasi creaza tensiuni care nu se pot ameliora decat printr-o izolare intr-un fel sau altul.
A parintilor de copii, a copiilor de parinti, etc.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2012, 13:42:51
ortodoxa2310 ortodoxa2310 is offline
Member

Data înregistrării: 31.03.2012
Implicit

Cei care sustin ca nu e necesar ca un copil sa aiba camera lui cred eu ca a avut una si nu stie cum este fara. Un copil are nevoie de intimitate ca si un adult, are nevoie de un loc unde sa se retraga. La tzara e putin altfel, sunt o gramada de locuri unde un copil sa se retraga daca vrea, are fanar in care sa se suie, are gradina, are pod, are locuri prin curte pe unde isi poate face de lucru, poate invita acasa copii sa se joace fara nici o problema... la bloc un copil nu are nimic. E obligat sa stea nas in nas tot timpul cu parintii/fratii. De asta este necesara o camera.

Blocurile intr-adevar creeaza niste conditii oarecum... anormale. Realizati cu totii ca nu e ceva normal sa ai veceul in casa, nu? si sa auzi tot ce face toata lumea in baie, si nu numai in casa la tine, si ce face vecinul de deasupra, si cel de dedesubt...
La casa inteleg veceu in casa pt ca il poti plasa undeva mai discret totusi. In cazul in care ori faci tu casa, ori poti s-o modifici. Am vazut odata un reportaj despre casele cu turnulete ale tiganilor si aratau unii casa. La un momend dat ajung la baie- baia normala, cu tot ce stim, mai putin wc.Reporterita, mirata- "da' unde e veceul?" si tiganca care ii arata casa, evident chiar rusinata de untrebare a zis "nuuu, domnisoara, nu se face la noi veceu in casa, e rusine, veceu' e-n curte". M-am mirat si eu pe moment, dar mi s-a parut de fapt o idee destul de buna.
Apropos de casa- vecinii chiar interactioneaza am vazut, isi dau buna ziua, se mai si viziteaza, se stiu pe nume.La bloc este asa o raceala intre oameni, nu se cunosc vecinii intre ei decat in cazul in care sunt nevoiti sa vorbeasca pt a rezolva diverse probleme din bloc. Si "buna ziua" e zis printre dinti, daca e zis.Si relatiile sunt tensionate pt ca este inevitabil sa se deranjeze unii pe altii stand in aceeasi "cutie".
Reply With Quote
Vechi 09.05.2012, 14:22:07
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Saracii bunicii nostrii!
In ce conditii inumane traiau! Si in pofida acestui fapt copii lor erau muncitor, harnici, lucrau toata ziua fiecare avand cate o sarcina. Mancau impreuna, la aceeasi masa, chiar daca scaune nu aveau si asterneau un tol si stateau jos pana mancau(unoeri chiar si din aceasi oala).

Astazi, slava Domnului, avem de oferit conditii umane copilului. Ii oferim o camera a lui, si ii lasam ca prieien de nadejde calculatorul. Ii oferim toate jucariile pe care ni le cere, si il transformam intr-un egoist. Ii facem cate un fratior, uneori ptr a-i oferi conditii mai bune, il lasam fara, ptr a-i putea oferi totul lui, transformandu-l intr-un mofturos si capricios.
Avam un singur odor/ doua odoare in casa cum sa ii mai punem la lucru? Mai ales cand? ptr ca ar vrea si ei, micutii sa se relaxe un pic la tv sau calculator.Las ca face mama...

Fiecarea mananca ce vrea, cand vrea, unde vrea. Ce deliciosi sunt cartofii prajiti in fata tv-ului!

Mesele in familie? o comoara uitata...Glumesti, cine mai are timp de ele?
Si iata asa, conditiile umane ne slabaticesc copiii. Am avut neplacuta ocazie sa ajung la spitalui de PSI, la o verisoara. Imi venea sa plang cati copii bolnavi sunt acolo! cate mame disperate. Si stiti cum s-a imbolnavit verisoara mea? Petrecea ore intregi pe facebook, pana a intrat in contact cu un individ din Mare Britanie.Acesta a convins-o ca poseda anumite puteri cu care poate face diferite lucruri, inclusiv sa-si faca"dusmanii sa sufere". Ca sa nu mai vb de idei despre Biserica, preoti s.a. Cert e ca fata s-a imbolnavit pshic grav(Cu ocazia asta, va rog frumos sa o pomeniti pe Madalina).

parerea mea e ca, din dorinta de a le oferi copiilor prea multe, ca sa nu zic totul, ii distrugem, ii imbolnavim.Ii transformam in niste oamenii viciati, niste persoane care vor deveni o pacoste ptr cei din jur.
Nu sustin sa crestem 10 copii in 2 camere, dar moftul ca fiecare sa aiba camera lui mi se pare inutil. Copilul nu are nevoie de asta!
Poate imaginea noastra deformata, fustrarile din copilarie da, dar copilul nu! Copilul are nevoie sa socializeze, sa vorbeasca in permanenta cu parintii, fratii, sa stea in preajma lor.
Si daca exista momente de suparare, de fustrare in mod sigur nu le va depasi stand in fata calculatorului singur! Acolo e nevoie de mama, sau d eoricare alt suflet cald....sau cand chiar e nevoie sa fie singur, o plimbare prin parc il poate linisti. Repet nu monitorul, ci Dumnezeu, oamenii, natura sunt cei care pot aduce pace si bucurie in sufletul copilului! Nu izolat intr-o camera, ci in mijlocul familiei, in Biserica, in parc! Chiar daca copilul simte nevoie de singuratate! O vizita cu tata la pescuit, in care juniorul sa fie singur, sau la picnic unde de asemnea sa stea singur, sa se reculeaga sau sa citeasca o carte.Sau.... variante , cu siguranta exista, trebuie doar cautate.

Asta in varinata cu orasul....la tara e mai simplu
Vechi 09.05.2012, 16:57:27
ortodoxa2310 ortodoxa2310 is offline
Member

Data înregistrării: 31.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Saracii bunicii nostrii!
In ce conditii inumane traiau! Si in pofida acestui fapt copii lor erau muncitor, harnici, lucrau toata ziua fiecare avand cate o sarcina. Mancau impreuna, la aceeasi masa, chiar daca scaune nu aveau si asterneau un tol si stateau jos pana mancau(unoeri chiar si din aceasi oala).

Idealizati realitatile de atunci. Cititi "Morometii" pt o idee mai realista despre realitatea in care erau crescuti copiii. Nu era nici o armonie idilica. Si asa era mai in toate familiile. Asa au fost crescuti si bunicii mei, si bunicii bunicilor mei.
Lipsa banilor, munca pamantului, imposibilitatea de a-si indeplini visele din cauza ca nu se puteau duce la scoala (pt ca nu avea cine sa munceasca, pt ca nu erau bani pt scoala,etc), ura tacita impotriva parintilor care ii tratau ca pe niste sclavi personali (atunci asa era relatia copil-parinte), dezbinarea rapida a familiilor pt ca toti copiii plecau de acasa cat puteau de repede si cat mai departe...

Si mesele in familie tin sa amintesc totusi ca in cele mai multe cazuri nu sunt deloc "comuniuni de iubire" ci comuniune de barfit rudele care nu sunt preznte si de mancat pana sta vantul.Asta face copiii sa prefere un sa manance la calculator sau cine stie, sa devine vegani.

Last edited by ortodoxa2310; 09.05.2012 at 17:00:06.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
La multi ani! Patrie si Credinta Diverse Sarbatori 1 30.08.2011 18:06:20
La multi ani! mara2008 Generalitati 8 08.11.2008 17:32:06
La multi ani ! cristiboss56 Diverse Sarbatori 0 30.08.2008 17:05:03