Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 21:57:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Am vrut sa raspund si pe topicul acesta, dar m-am luat cu alt subiect, acum nu mai am timp, poate o s-o fac data viitoare.
Vechi 06.05.2012, 22:04:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am vrut sa raspund si pe topicul acesta, dar m-am luat cu alt subiect, acum nu mai am timp, poate o s-o fac data viitoare.
Nicio problemă... omul trebuie să mai și doarmă...
O noapte lină!
Vechi 06.05.2012, 22:17:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de barzilai Vezi mesajul
Nici eu nu sunt adeptul dezbaterilor filozofice. V-am cerut un singur verset unde se spune ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit ziua intaia (duminica) sau a poruncit sa fie pazita ca zi de odihna inchinata Domnului. Si, v-am promis ca dati un singur verset, din clipa urmatoare voi pazi ziua intaia a saptamanii (duminica). Unde vedeti filozofia? Ce este asa de greu? Eu zic sa nu scapati o astfel de oportunitate. Veniti grabnic cu versetul (doar unul este suficient).
Eu vroiam sa subliniez ca la adeventisti este numai filozofie, nu avem ce sa discutam despre altceva in privinta religiei.
Intrebarea e doar pentru adventisti, de fapt vreti sa spuneti: daca pentru adventisti e atat de importanta ziua data de soare de sambata atunci de ce Iisus nu scrie ca a schimbat ziua, eventual sa fie un capitol special in Safnta Scriptura. Iar raspunsul e continut in intrebare: pentru ca doar pentru adventistii aparuti in sec. XIX era importanta aceasta zi din rotatia pamantului. E doar dogma voastra ca trebuie cinstita neaparat ziua data evreilor. e pare ca nu avea nicio importanta, Iisus nici nu mentioneaza de Sabat, decat in contextul ca i se reproseaza de evrei ca nu il tine. La fel si adventistii le reproseaza drept credinciosilor ca nu "pazesc" Sabatul. De cati e nevoie sa fie pazit, doar nu vine toata populatia sa-l fure? :)

Pe de alta parte tu si trice stiti prea bine ca am mai discutat despre asta, dar alte arguemnte nu aveti, el repetati al infinit pe aceleasi desi vi s-a raspuns ca sunt eronate. In primul rand trice cred ca spunea ca dupa inviere pana la inaltare Iisus nu le-a spus de Sabat. Pe langa faptul ca nu avea importanta, de unde stiti ce a vorbit Iisus in acele zile, in Sfanta Scriptura sunt doar cateva randuri, asta ca sa arat ca Sola Scriptura e doar un rezumat al celor vorbite.
In al doilea rand, cine a schimbat circumcizia? Apostolii, mai exact Sf. Pavel, ultimul venit. Unde scrie Domnul ca nu mai e nevoie de circumcizie? Unde scrie ca a spus ca nu mai trebuie tinut Pastile evreiesc? Nu a tinut Patile pana in ziua cand a fost rastignit? Unde scrie ca nu mai trebuie tinute sarbatorile date evreilor? Sau jertfele? sau ce ritual trebuie tinut?
In al treilea rand, am discutat depsre versetele in care scrie de ziua intai a saptamanii, adcia Ziua Domnului din Apocalipsa, ziua in care au frant painea si ziua in care strangeau ajutoare. Dar ce importanta, la fiecare s-a gasit un motiv.
Asadar astept sa treceti la ortodoxie, nu numai sa paziti o zi, noi o traim, nu o pazim. Porunca in decalog a fost data pentru odihna, ca mor oamenii daca muncesc tot timpul, stim mai bien azi ca mor unii de epuizare. La fel porunca sa nu fure, nu s-a dat ca avutul e sfant, ci ca sufera cel care e furat, iar cel ce fura se lipseste de binecuvantare. Una din zilele saptamanii era pentru odihna si rugaciune. la fel erau sarbatori de odihna in timpul anului, ba chiar si an sabatic (sau doar acum il au evreii). Ca sa se odihneasca si pentru concediu. Ati inteles acum?
Vechi 06.05.2012, 22:19:07
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Implicit

Romani 14:5
Unul socotește o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.

indiferent de ceea ce afirmam sau incercam sa dovedim ramane totusi cuvantul sfant care da libertatea fiecaruia personal sa creada o zi mai deosebita decat alta,asta arata ca orice zi ai tine, asta nu-i o davada neaparat de credinciosie ci doar o incredintare a mintii noastre.domnul sa ne ajute sa intelegem biblia si inca un cuvant care arata cu tarie ca noul testament adica cuvintele Domnului Isus au autoritate fata de cuvantul legii din vechiul testament,asta in cazul in care nu coincid ev.IOAN vers 17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos.
adevarul si harul sunt noua lege
Vechi 06.05.2012, 22:52:16
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Omule, încă o dată și pentru ultima dată: succesiunea zilelor săptămânii nu are nimic de-a face cu astronomia, ori cu schimbările de calendar. Cât privește "sabatul esenian", al fariseilor, or al saducheilor nu mă interesează; ci sabatul care mă interesează e Sabatul Domnului - numit chiar așa în Scriptură. Și de asemenea, Domnul Sabatului - adică Iisus Hristos de la care fiecare creștin pretinde a se trage.

Înțeleg că tu nu ești din aceeași tagmă a "oamenilor dintotdeauna" și ești scutit de a face această greșeală...

Dacă prin absurd, sâmbăta n-ar corespunde sabatului din vremea Domnului Iisus, înseamnă logic că nici duminica nu mai corespunde primei zile a săptămânii din aceeași epocăIar dacă niciun pământean n-a observat încă această eroare (bineînțeles, cu excepția ta care faci parte din altă tagmă), este OK.

Am zis "prin absurd", căci e absurd ca și Dumnezeu să nu-Și mai aducă aminte când e sabat... în cazul că oamenii au uitat "să-și aducă aminte" (Ieșirea 20,8).

Nu, n-ar fi o exagerare; ar fi o prostie! Bine că n-ai spus-o, ci ai folosit condițional optativul.
Trices, chiar n-am să mai discut cu tine. Ești total ignorant și încuiat la creier, dar ai totuși o circumstanță atenuantă: toată cocina ideologică adventistă e în aceeași situație, deci n-aveai cum să scapi. Te compătimesc și îți doresc să te izvăvești, într-o bună zi, de prostie și de condiția de limbric care parazitează Biserica, adică trupul lui Hristos!
Vechi 07.05.2012, 09:38:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Trices, chiar n-am să mai discut cu tine. Ești total ignorant și încuiat la creier, dar ai totuși o circumstanță atenuantă: toată cocina ideologică adventistă e în aceeași situație, deci n-aveai cum să scapi. Te compătimesc și îți doresc să te izvăvești, într-o bună zi, de prostie și de condiția de limbric care parazitează Biserica, adică trupul lui Hristos!
Mda, când nu mai ai ce discuta (a se citi: când nu mai ai argumente), folosești minunatele cuvinte ortodoxe, precum în postarea de mai sus...
Vechi 07.05.2012, 09:42:36
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

din ce termen grecesc provine cuvantul din limba romana "iad" ?
ia sa vedem, stiti?
Vechi 07.05.2012, 09:57:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
din ce termen grecesc provine cuvantul din limba romana "iad" ?
ia sa vedem, stiti?
Se pare că din grecescul Hades [άδης].
Vechi 07.05.2012, 11:16:14
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Se pare că din grecescul Hades [άδης].
bine, dar HAIDES (Aides, Aidoneus, sau Hades) a fost un zeu, al lumii subpamantene, un zeu pagan, cum se impaca asta cu Scripturile? de ce se foloseste in Noul testament un termen corespunzator mitologiei grecesti pagane? poti explica?
Vechi 07.05.2012, 11:30:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
bine, dar HAIDES (Aides, Aidoneus, sau Hades) a fost un zeu, al lumii subpamantene, un zeu pagan, cum se impaca asta cu Scripturile? de ce se foloseste in Noul testament un termen corespunzator mitologiei grecesti pagane? poti explica?
Noul Testament fiind scris în limba greacă, scriitorii acestuia au preluat termenul ce desemna (în literatura greacă) locuința morților, locul unde merge orice om când moare- corespondentul termenului ebraic Sheol în V.T.

Din nefericire, bisericile istorice au preluat odată cu acest termen și caracteristicile celelalte ale Hadesului mitologic:
  • locul unde se duc "sufletele" decorporate ale morților
  • locul de chin etern
  • locul unde sufletele păcătoșilor sunt pedepsite de demoni.
  • locul de unde în ciuda soartei imuabile, sufletele oamenilor pot fi totuși salvate de către anumiți semizei.
Recunoașteți aceste caracteristici ale Infernului oglindite în dogma B.O.?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01