Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2012, 14:07:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Aia era parerea lui Tesla, daca Tesla spune ca exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e.
Si alta e parerea altui om de stiinta si daca el spune ca nu exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e. Problema de cand a devenit stiinta si logica proprietatea ateilor de le spun celorlalti ca ar trebui sa renunte la beneficiile stiintei ?
Dar de fapt am deviat mult de la scopul postarii mele care era numai sa-ti atrag atentia sa nu promovam ca certitudini ceea ce este scris ca "Se crede " sau " se presupune ".
Vechi 05.05.2012, 21:45:08
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar de fapt am deviat mult de la scopul postarii mele care era numai sa-ti atrag atentia sa nu promovam ca certitudini ceea ce este scris ca "Se crede " sau " se presupune ".
Corect, existenta lui Dumnezeu SE CREDE sau SE PRESUPUNE. Si totusi, 99% din userii de aici ( credinciosii ) au certitudinea ca el exista.

Cum e pana la urma?
Vechi 05.05.2012, 21:50:12
Senior Member

Implicit

Citat:
Corect, existenta lui Dumnezeu SE CREDE sau SE PRESUPUNE. Si totusi, 99% din userii de aici ( credinciosii ) au certitudinea ca el exista.

Cum e pana la urma?
Ultima data cand am verificat aici era un forum crestin deci este normal ca oamenii de aici sa vorbeasca despre Dumnezeu ca despre o certitudine.
Vechi 05.05.2012, 22:40:14
Banned

Implicit

Pai la tine certitudinea e certitudine sau se poate spune oricum in functie de locul in care o spui?

Ori e certitudine ori nu?
Vechi 05.05.2012, 23:01:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai la tine certitudinea e certitudine sau se poate spune oricum in functie de locul in care o spui?

Ori e certitudine ori nu?
Pai pentru oamenii de aici Dumnezeu este o certitudine.Asta este punctul de plecare la fel cum in naturalismul metafizic punctul de plecare este ca nu exista un Creator.
Sant crestini care se duc pe un forum ateu si pot avea un dialog civilizat dupa cum sant si multi care se duc acolo degeaba.La fel se intampla si pe un forum crestin cu cei care se declara atei.Unii se integreaza si pot avea un dialog civilizat, altii vin aici degeaba.
Vechi 06.05.2012, 11:20:41
Banned

Implicit

Eu cred ca sunt destul de civilizat, nu vad unde bati apropourile.
Vechi 06.05.2012, 12:36:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Aia era parerea lui Tesla, daca Tesla spune ca exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e.
Corect. În niciun caz creștinii nu cred că există Dumnezeu fiindcă așa a spus Tesla. Sau Newton. Sau Copernic. Noi credem că există Dumnezeu fiindcă:
-avem mărturiile demne de crezare ale unor oameni care L-au văzut și L-au cunoscut
-am putut constata noi înșine existența lui prin proprie experiere
-avem minunile Lui a căror cunoaștere este accesibilă oricui

Așa cum am mai spus (de fapt, a spus Conciliul Vatian 1) existența lui Dumnezeu este deplin accesibilă raționamentului și observației naturale.

Faptul că nu toți oamenii care au rațiune și fac observații au ajuns la convingerea existenței lui Dumnezeu se explică printr-o corupție a compartimentului de cunoaștere a psihicului uman, boală căreia cei vechi îi spuneau "induratio cordis" sau (în variantă răsăriteană) sklerocardia. Astfel vedem bine că oamenii de credință sau cu prejudecată ateistă sunt înclinați mai degrabă să creadă, oricât de subțiri sunt dovezile, că lumea a apărut din întâmplare, că a fost un timp în care elefanții de azi erau viermi, că pământul a fost vizitat de OZN-uri din care au coborât extratereștri și i-au civilizat pe oameni, etc, etc. Orice, mai puțin că există un Creator care guvernează lumea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 06.05.2012, 12:51:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nu exista asa ceva, pamantul e aproximativ datorita miezului de metal lichid exista gravitatia. Gravitatia ne face pe noi sa ramanem la sol, altfel am pluti, asa cum se intampla pe alte corpuri ceresti cu gravitatie minima. De asta cand scapi ceva din mana se duce in jos, catre pamant, daca nu ar fi gravitatia nimic nu ar cadea. Astea chiar sunt lucruri de care nu ai cum sa nu fii constient.

Zilele si noptile, anotimpurile si chiar functionarea intregului lant trofic al planetei sunt o consecinta a rotirii planetei in jurul axei sale si in jurul soarelui care si el se deplaseaza prin spatiu impreuna cu tot sistemul solar. Astea se pot calcula cu instrumente adecvate care masoara distanta intre obiectele din spatiu cu ajutorul luminii.
chestia ca datorita miezului de metal lichid exista gravitatia pamantului e o pura speculatie. NIMENU NU STIE cu adevarat ce anume provoaca gravitatia pamantului. Apropos, de unde stii SIGUR ca exista un miez de metal lichid? Omul nu stie sigur daca pamantul e gol sau nu in interior. Cred ca ai auzit de teoriile (si nu sunt putine) care sustin capamantul e gol in interior si ca ar fi populat

Last edited by stefan florin; 06.05.2012 at 12:56:29.
Vechi 06.05.2012, 14:50:48
Banned

Implicit

Teoria aia e ca teoria lui vsovivi, cea cu Pamantul buricul universului, Pamantul plat si Soarele care se invarte in jurul Pamantului, nu mai spun de faptul ca el considera ca in spatiu nu exista nimic, ne mint astia frate. Nu conteaza ca poti vedea singur cu ajutorul instrumentelor astronomice.

Taote astea sunt aberatii de cel mai inalt nivel.
Vechi 07.05.2012, 09:55:08
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

În prealabil postat de apophis
Nu exista asa ceva, pamantul e aproximativ datorita miezului de metal lichid exista gravitatia. Gravitatia ne face pe noi sa ramanem la sol, altfel am pluti, asa cum se intampla pe alte corpuri ceresti cu gravitatie minima. De asta cand scapi ceva din mana se duce in jos, catre pamant, daca nu ar fi gravitatia nimic nu ar cadea. Astea chiar sunt lucruri de care nu ai cum sa nu fii constient.

Zilele si noptile, anotimpurile si chiar functionarea intregului lant trofic al planetei sunt o consecinta a rotirii planetei in jurul axei sale si in jurul soarelui care si el se deplaseaza prin spatiu impreuna cu tot sistemul solar. Astea se pot calcula cu instrumente adecvate care masoara distanta intre obiectele din spatiu cu ajutorul luminii.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
chestia ca datorita miezului de metal lichid exista gravitatia pamantului e o pura speculatie. NIMENU NU STIE cu adevarat ce anume provoaca gravitatia pamantului. Apropos, de unde stii SIGUR ca exista un miez de metal lichid? Omul nu stie sigur daca pamantul e gol sau nu in interior. Cred ca ai auzit de teoriile (si nu sunt putine) care sustin capamantul e gol in interior si ca ar fi populat
Oameni buni, în teoria PS, acel miez metalic al geoidului generează cîmpul magnetic al Pămîntului, nicidecum gravitația. Gravitația este o forță inerentă oricărui corp din Univers indiferent de mărimea lui. Acest tip de interacțiune (din cele patru tipuri posibile) este deocamdată neînțeleasă de oamenii de știință, iar orice speculație pe tema ei este pentru moment la stadiu de TEORIE.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43