![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am auzit si am citit ca sunt tot felul de obiceiuri privind baia de dupa botez, respectiv se pun in apa tot felul de obiecte simbolice: petale de flori pentru frumusete, banuti/ bijuterii pentru bogatie etc.
Sincer vorbind nu mi se par ok, dar as vrea sa stiu ce trebuie exact facut la baia de a doua zi. Am pregatit pijamaluta, prospoul, mai iau sapun, ulei de corp pentru bebelusi si... altceva? Il ung dupa baie din noi cu mirul de la biserica, din ziua precedenta? Multumesc anticipat pentru sfaturi (chiar si pentru botez ar fi binevenite, desi eu consider ca sunt pregatita, conform listei pe care am primit-o de la biserica + hainute, pled etc.) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Baia de dupa nu are nicio legatura cu scoaterea din mir.Preotul dupa ce unge pruncul cu Sfantul și Marele Mir il sterge usor cu un burete special.În ziua botezului nu e indicata baia intrucat pruncul este și împărtășit la sfarsitul slujbei Botezului. A doua zi poate merge nasa cu ceva cadouri,sa-l imbaieze dar e mai mult ,,de la babe citire" iar punerea diferitelor lucruri in cada e o supestiție, deci o practica nu tocmai crestina.Un sfat pe care parintele meu il da celor ce vor sa boteze un copil e sa posteasca o zi sau cat pot si sa fie spovediti ptr ca rugaciunile de lepadare de la botez sunt tot exorcisme si mult mai bine e ca nasa sa fie spovedita .Acum fiecare face dupa cum ii spune si duhovnicul si constiinta.
|
|
|
|||
|
|||
|
Va multumesc mult pentru sfatul cu postul si spovedania nasei. Il voi urma si eu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Buna ziua,
Eu si sotul meu am fost rugati de niste vechi prieteni sa le botezam gemenii luna aceasta si as vrea sa stiu daca eu si sotul meu nu suntem cununati este un pacat sa botezam? Sau putem boteza separat eu un copil si sotul meu pe celalalt? Multumesc anticipat! |
|
|
||||
|
||||
|
Puteți boteza fiecare câte un copil, dar personal nu văd rostul de a boteza pe cineva dacă nu sunteți cununați.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ceea ce incerc eu sa aflu pe acest forum este daca este corect ceea ce facem si da nu este corect, atunci de ce? Multumesc |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
este foarte bine de a boteza pe cineva, chiar daca este casatorita sau nu persoana respectiva ... dar cred ca ultimul cuvant il are preotul cum va lasa el... de ex uite la copiii mei preotul nu a acceptat sa fie nasi de botez un cuplu necasatorit, dar nu aveau nici civil nici religios, deci nimik, pentru ca a zis ca daca ei boteaza devin nu stiu cum cumnati, rude nu stiu de care, ceva de genu, si nu se mai pot casatori ... chiar daca, (prin reducere la absurd :P), se presupunea ca traiesc in curatenie ... cred ca ideea ascunsa e ca se stie ca acum majoritatea cuplurilor traiesc in pacat si de asta nu ar fi permis ... pe de alta parte preotul care traia cand am fost eu botezata a permis ca sa nasii mei sa nu fie casatoriti cand m-au botezat ... si s-au casatorit apoi peste vreun an 2 ... poate pe atunci nu era asa mare destrabalare ... deci trebuie sa vorbiti cu preotul si el va zice ultimul cuvant ... eventual puteti sugera sa botezati unu pe un copil si celalt pe cel de al doilea copil, ca si cum ati fi nasi singuri ... si tot asa daca accepta preotul ... oricum este un lucru foarte mare a boteza, chiar daca persoana care boteaza este sau nu casatorita. mult succes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu si sotul meu suntem casatoriti civil, iar anul viitor urmeaza sa facem si cununia religioasa. Cunosc foarte multe cupluri care boteaza si ascund faptul ca nu sunt cununati. De exemplu preotul la care am mers sa programam botezul nici macar nu ne-a intrebat daca suntem cununati sau nu... Intrebarea mea ar fi fost daca ceea ce urmeaza sa facem ar aduce vreun pacat asupra copiilor (cum am tinut sa mentioneze si domnii de mai sus eu sunt si asa un exemplu negativ de credinta). De asemenea as vrea sa stiu daca este cineva avizat pe acest forum (preferabil cu studii teologice) care sa imi spuna daca in Sfanta Scriptura este mentionat faptul ca nasii trebuie sa fie obligatoriu cununati. Multumesc anticipat! O zi minunata tuturor! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Biserica opreste casatoriiile intre rude spirituale pana la gradul al treilea, inclusiv! Un document foarte frumos depsre ce presupune relatia nas-fin si cine poti fi nasi, precum si raspunderile lor. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 04.05.2012 at 17:25:07. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Botez | danydelya | Intrebari utilizatori | 1 | 02.04.2011 00:33:01 |
| Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 11:02:22 |
| botez | gabryy | Botezul | 2 | 26.06.2009 20:14:56 |
| Botez | marius007 | Generalitati | 7 | 11.08.2008 18:31:00 |
| Botez de 2 ori? | letitia | Botezul | 31 | 10.05.2007 09:20:50 |
|
|