Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2012, 01:02:10
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
(...)cele două <dragostea si adevarul - n.a.> nu se exclud. Nici nu sunt ca două talere ale unei balanțe, astfel încât prea multă iubire să însemne prea puțin adevăr ori invers.
O evreica de cetatenie romana, convertita la crestinism, si a carei familie a fost in totalitate exterminata de catre nazisti, a ascuns dinaintea invaziei rusilor comunisti cativa ostasi nemti. Se intampla in Bucuresti la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial. Ii tinea ascunsi intr-o pivnita, in afara casei. Le ducea regulat cate ceva de mancare si putina apa. Intr-o zi s-a trezit la poarta cu reprezentanti ai armatei bolsevice care cautau din casa in casa posibili soldati nemti, ascunsi de populatie. Crestina noastra, la interogarea facuta de catre rusi, a tagaduit adevarul, salvandu-i astfel pe soldatii germani. A preferat sa minta din dragoste pentru criminalii familiei sale. A stins astfel adevarul in dragoste. Cine o poate judeca pentru minciuna?

"Caci la urma nu raman decat acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea." (1Cor.13:13)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 01:10:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ba nu a mintit deloc.

Rusii au intrebat daca ascunde soldati germani si ea de fapt proteja niste oameni deci raspunsul nu putea fi decat negativ.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 01:33:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
A preferat sa minta din dragoste pentru criminalii familiei sale. A stins astfel adevarul in dragoste. Cine o poate judeca pentru minciuna?
După cum am învățat din catehismul catolic (CBC art 2488 et sqq)asta nu este o minciună, deoarece aceia care au întrebat nu aveau dreptul la adevăr.

Spre exemplu, eu dacă vă întreb ce faceți mâine seară cu femeia cu care v-am văzut, puteți, în deplină conștiință, să îmi ascundeți adevărul. Fiindcă eu nu am nici o autoritate să pun astfel de întrebări, nu am drept la adevăr.
Pe de altă parte, dacă aș fi soțul acelei femei, situația s-ar schimba complet. A-mi ascunde adevărul, în asemenea caz, înseamnă dublarea păcatului curviei (oricum mortal) cu o minciună. Asta, deoarece eu "sunt în rol" ca să vă întreb asta și am dreptul să știu dacă nevastă-mea își petrece nopțile când lipsesc cu altcineva.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 01:57:38
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
După cum am învățat din catehismul catolic (CBC art 2488 et sqq)asta nu este o minciună, deoarece aceia care au întrebat nu aveau dreptul la adevăr.
"A minți înseamnă a vorbi sau a acționa împotriva adevărului pentru a induce în eroare pe acela care are dreptul să-l cunoască."

interesant... voi medita la aceasta.

edit:

Dragostea insa poate stinge in ea un adevar taios... Caci dragostea acopera totul.

Last edited by ucenic; 23.04.2012 at 02:10:54.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 09:25:40
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
<Off topic>

Pentru mine personal unitatea face mai mult decat dogma. Tot asa si dragostea face mai mult decat adevarul.
ucenicule (sincer, nu stiu al cui ucenic esti! probabil al miscarii ecumenice), iata ca apostolii puneau mult pret pe invatatura:

Tit 2:1 Tu însă vorbește lucruri care se potrivesc cu învățătura sănătoasă.

1 Timotei 1:3 După cum te-am rugat, la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca să poruncești unora să nu învețe pe alții altă învățătură

2 Tesaloniceni 2:15 Așadar, fraților, rămâneți tari și țineți învățăturile pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.

1 Timotei 4:1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,

Si muuulte, multe alte versete care arata ca invatatura este extrem de importanta.
Acum eu nu zic ca daca o persoana crede anumite lucruri in mod gresit, nu va fi mantuita, insa ca sa spui ca dogma (invatatura) chiar nu are asa mare importanta....spui ca unitatea e mai importanta...pai, "ucenicule", unitatea oare nu presupune aceeasi invatatura data de Duhul Sfant? ce unitate vrei tu? pe baza a ce? a preceptelor ecumenice francmasonice????
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 09:30:56
Banned

Implicit

Acum, ca vorbim de papa Benedict, el nu poate emite decat invataturi care sa se inscrie pe linia trasata de predecesorii sai, nu? Cu ce ma ajuta pe mine asta? daca papa e loctiitorul lui Hristos, nu ar trebui ca sa primeasca anumite mesaje de la Dumnezeu, adica sa functioneze ca un profet inspirat, nu? asta ar fi intr-adevar ceva benefic!

Eu stiu ca papii sunt alesi pe viata, insa daca unul pacatuieste, ce se intampla? este revocat din functie?
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 09:45:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
Eu stiu ca papii sunt alesi pe viata, insa daca unul pacatuieste, ce se intampla? este revocat din functie?
Papa nu poate fi revocat, fiindcă nimeni de pe pământ nu poate avea autoritate asupra papei și nimeni de pe pământ nu îl poate judeca. Numeroși sunt papii care au făcut păcate, uneori păcate de moarte, începând cu Sf Petru. Dar ei nu au fost revocați, ci și-au păstrat oficiul de șefi ai Colegiului Apostolic. Papii sunt judecați de Dumnezeu, nu de oameni. Pe de altă parte, ei au un îndrumător spiritual, care îi conduce pe calea credinței, așa cum are (sau ar trebui să aibă) orice credinicios.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 09:51:46
Banned

Implicit

Citat:
Papa nu poate fi revocat, fiindcă nimeni de pe pământ nu poate avea autoritate asupra papei și nimeni de pe pământ nu îl poate judeca.
aveti suport biblic pt aceasta afirmatie??
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 10:14:17
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
ucenicule (sincer, nu stiu al cui ucenic esti! probabil al miscarii ecumenice) (...) pai, "ucenicule", unitatea oare nu presupune aceeasi invatatura data de Duhul Sfant? ce unitate vrei tu? pe baza a ce? a preceptelor ecumenice francmasonice????
Pentru "JoiDivision" si altii:

(1) Eu sunt ucenic al lui Iisus Hristos.

(2) El este Dumnezeul meu, Domnul (stapanul) meu, Mantuitorul meu. El mai este Invatatorul si Povatuitorul meu, sprijinul si ajutorul meu.

(3) Invatatura Lui o gasesc in Sfanta Scriptura si ma silesc sa o aplic asa cum se cuvine in viata mea de zi cu zi. Gresesc adeseori dar ingaduiti, sunt doar un ucenic.

(4) Confesiunea crestina din care fac parte este Cultul Penticostal Roman. Aici ma regasesc ca inchinare si slujire. Insa ma consider frate in Hristos cu orice crestin, din orice denominatie, cata vreme urmeaza un Domn mai inainte de a urma o dogma. De la Papa de la Roma pana la tanarul proaspat increstinat din Pakistan si de la Patriarhul Constantinopolului pana la cel mai smerit calugar sihastru, toti suntem frati in Hristos.

(5) De aceea zic si sustin: unitatea face mai mult decat dogma. Invatatura si Porunca lui Hristos ne uneste prin Unul si Acelasi Duh Sfant. Intelegerea particulara (de confesiune sau de grup) si stabilita ca dogma, ne separa.

Ce este de folos in ochii necredinciosilor, ca eu sa fiu una cu cel ce marturiseste pe Hristos sau sa fim doi marturisitori separati ai aceluiasi Domn, despartiti, afurisindu-ne si anatemizandu-ne reciproc? Ecumenismul de care sunt acuzat nu este unul confesional, ca si cum ar deveni o singura si unica institutie denominationala. Nu. Ci, in diversitatea dogmelor si a ritualulilor sa Il putem marturisi pe Domnul Iisus Hristos din toata inima si cu toata dragostea de frati. Atunci vor sti cu totii (atei, pagani etc) ca cuntem copii ai aceluiasi Tata. Fiecare cu incredintarile lui confesionale insa Principiile, Invatatura hristica e una. In aceasta sa fim gasiti noi, ca frati si surori in Domnul.

Cui ii este greu sa ma stranga sincer in brate ca pe un frate in Domnul? Cine, in Duhul Sfant, poate spune despre mine ca sunt francmason, dat pe mana satanei? Daca spun aici ca Domnul doreste ca sa fim una, cum El si Tatal sunt Una, de ce sunt acuzat de hula si de dezbinare?

Sa ramanem dar, fiecare asa cum suntem, diversificati prin invataturile si dogmele noastre insa sa ne regasim intotdeauna uniti in Duh si in Adevar.

Cum Tatal nu este Fiul asa nici eu nu pot fi tu insa cum Tatal si Fiul sunt Una asa sa fim si noi gasiti, una in Hristos.

Last edited by ucenic; 23.04.2012 at 10:16:38.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 10:27:32
Banned

Implicit

domnule Dragomir, ca sa fim ontopic, papa Benedict este penultimul papa din lista Sf. Malachia.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Profe%C8%9Bia_Papilor

ce parere aveti de asta? aceasta profetie este acceptata de Biserica Catolica?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O statuie pentru Papa! Daniel_7 Biserica Romano-Catolica 19 15.08.2011 18:16:00
Papa Benedict contesta Biblia? dianagroza Biserica Romano-Catolica 27 05.02.2011 21:07:36
Bulgarii si papa Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 12.11.2010 20:06:24
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Papa Benedict a facut parte din tineretu hitlerist mihailt Generalitati 50 18.10.2010 21:35:01