![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Esti ca baba aia care sta pe sant si isi da cu parerea in necunostinta de cauza. Ba ma incearca si sa isi impuna punctul de vedere.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca parintele Arsenie Boca a fost sau nu sfant, nu sta in puterea noastra de a spune, decat daca noua insine sau celor apropiati noua ni/li s-au intamplat lucruri cu adevarat minunate, prin mijlocirea parintelui. Dar bunul simt imi spune ca, chiar daca nu mi s-a intamplat nimic mie, macar sa respect ceea ce spun altii ca li s-a intamplat. Am ascultat si am vazut preoti cu har care au devenit preoti numai fiindca au ajuns la mormantul parintelui Arsenie Boca. Nu stiu cati dintre cei care merg sa aprinda din cand in cand cate o lumanare la capataiul lui Nicolaie Ceausescu si-au pus problema macar de a se spovedi mai des, dar sa-si mai schimbe total modul de viata si sa aleaga calea preotiei? Noi, abordand o pozitie vehementa de opozanti pentru ceva ce n-am inteles niciodata cu adevarat, tindem sa devenim nu doar rataciti de adevaratelea, dar si sa cadem intr-un penibil rautacios si sa lasam impresia ca ori suntem la fel ca cei din povestea lui Ion Creanga, ori ca stim noi ceva ce altii nu stiu, ceea ce in conditiile date este absurd. Tu nu ai decat sa pui pe foc si Sfanta Scriptura, si predicile Parintelui Arsenie Boca si pe ale Parintelui Calistrat Chifan si ce mai vrei tu. Este razvratirea propriului tau suflet in relatia ta cu Dumnezeu. Puneti-l mai departe ca si mentor pe Klaus Kenneth, suprimand duhovnicii nostri, dar nu te mira ca esti pus la colt sau primesti bann. Asta ca o chestiune imediat anticipativa, care odata in plus ti-ar putea servi ca si lectie. Daca ti-o insusesti sau nu, probabil ca de obicei nu, fiindca esti incredintat ca stii tu mai bine cum stau lucrurile... Fie tie dupa sufletul tau, Daniele...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ati fi citit toate postarile mele,de la inceput, pana la ultima...ati fi remarcat ,ca in general m-am straduit sa mentin dreapta socotinta,si un anumit echilibru, recunoscand parintelui Arsenie Boca,reale merite in telologia ortodoxa,prin scrierile sale,care pot fi considerate,alaturi de alte opere teologice,puncte de reper ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu am dovezi stiintifice,care sa ateste compet, veridicitatea inregistrarii prezentate,dar,singura marturie,subiectiva,dealtfel, ce pot sa o aduc,e ca, ascultand cu mult inainte inregistrari(de data asta si video,spre linistea unora !) cu respectivii parinti,protagonisti ai inregistrarii,imi pare ,mie unei umile persoane umane, ca inregistrarea pusa in discutie e cat se poate de autentica !!! Nu vreau sa aduc ,criterilul subiectiv,ca norma absouta si universala de apreciere a veridicitatii inregistrarii, mai degraba il las la aprecierea constiintei fiecaruia ce o aude !!! In final, ceea ce as mai vrea sa precizez, e ceea ce spuneam intr-o postare anterioara : ca ,inregistrarea ,e motiv de sacandal si poticnire,numai pentru persoanele care nu reusesc sa inteleaga fenomenul religios la un nivel mai inalt si mai amplu !!! Poate, fortand registrul hermeneutic,am putea sa interpretam, in mod pozitiv aceasta inregistrare problematica, ca pe un test de comprehensiune inter-umana si teologica, la care ne supun parintii,pentru a ne da seama de nivelul atins ,al fiecaruia dintre noi !!! Cine stie, poate putem interpreta si asa ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parintele Arsenie era om si este om ... dar nu si Dumnezeu ! Nu incurca scrierile Sfintilor Apostolii si ale Sfintilor canonizati de Sfanta Biserica Ortodoxo cu scrierile unui parinte contestat ... pt gnosticismul sau. De ce ma acuzi pe nedrept de ca mi-l pun drept calauza pe Klaus Kenneth ?! Si eu am duhovnic ... Acuzi ca oameni [printre care probabilizezi ca si eu] se duc sa puna lumunari lu Ceaseascu mai mult decat martirilor facuti de el ?! Ei bine sincer familia mea a avut de suferit mult din cauza comunistilor ... tatal imbolnavindu-se si murind ulterior in anul '91 din cauza persecutiilor la care a fost supus pt ca indraznise sa vorbeasca la o ora de dirgentie despre Dumnezeu copiilor, iar unul dintre copiii [atei] l-au parat si ... a fost dat afara din scoala ... Si mai sunt si altele care nu merita sa vi le spun voua ! Nu comfunda canonul pe care il da duhovnicul ucenicului sau cu faptul ca unii dintre crestinii slabi la suflet propovaduiesc cu gura mare tot felul de abstinete ... care aduc mai mult rau decat bine ! Si eu as putea sa iti zic : "fie tie dupa sufletul tau ... Moshule" da nu voi zice asa pt ca nu sunt plin de ura fata de sufletele oamenilor ci fata de anumite moravuri si incapatanari paguboase ... Eu am sa iti zic ca "Dumnezeu e Creatorul tau si al tutoror asa ca stie El ce sa iti faca pt tine in tot restul vietii tale" Nu imi impun parerea ... dar cand e vorba de ceva ce urmeaza a fii impus tuturor crestinilor ortodoxi, avem si noi dreptul sa ne spunem parerea mai ales cand e cazul unor lucruri suspicioase ... mai ales in cazul unor inselari-de-sine vizibile si cu "ochiul liber". Daca vrei sa ma infrunti, ceea ce nu urmaresc, te sfatuiesc ca mai intai sa imi citest putinele mele toate postari de pe intregul forum. Si pana la urma este un site de discutii intre crestini, nu un "Sinod de Episcopi" ! Nu v-as sfatui sa va infatisati inaintea vre unui episcop cu asemenea afirmatii pt ca [asta debinde si de cine/ce si cum o face] s-ar putea sa primiti niste mici "toiege" parintesti pe spinare ... Eu am vazut cu ochii mei cat de rau poate sa faca falsa evlavie vietii semenilor [unor catziva din grupul meu] ... Am vazut si internari la spitalul 9 ale unor semeni deai nostrii si ... de aceaia am recomandat intr-una carte parintelui Cleopa "Despre Vise si Vedenii" si carte Sf Ep. Ignatie Brancianinov "Despre Inselarea de Sine" Din nou repet ... si eu gresesc, toti gresim ... e parte a naturii umane de care nici Sf Ap n-au scapat ... asa ca pace si dragoste pt ca Dumnezeu a venit sa ne aduca spre dragoste si armonie si viata si veselie si viata vesnica si adevar ...... si nu spre moarte si tristete si ura si minciune.... In fine sunt doar un simplu mirean ... destul de convins de discutia parintelui Arsenie Papaciuc cu parintele Ioanichie Balan ... si pace buna. PS : apropo inainte sa va duceti sa-i plange-ti pe stiti voi cine .... mai bine aprindeti lumunari la eroii revolutie, la martirii razboielor mondiala ... la miile de victime care au suferit din cauza ca anumiti oameni in "prosternau" ca pe niste idoli-dumnezeii pe stiti voi cine ... ca mie sila sa le zic si pe nume.... De aia nici nu sunt de acord cu orice cuvant care zice ca cutare sau cutare pamantean merita nustiu cat respect si nu stiu cata slava ... Apropo Mosh neagule nu ma chiam daniel ... din nou iti recomand cartea "Despre inselare de sine" :) .... ci ma cheama MBarboi adica Mihai Barboi, si am 28 de ani si sunt membru din anul in care am intrat la Inginerie Electrica la Politehnica adica din 2007 ... Si acum ce vei zice ca am zis Inginerie Electrica ? "Da ce treaba are omul asta cu teologia ?!" Sa stii ca inaite am incercat viata monhala, dar parintii de acolo au hotarat ca nu mi se potriveste ... de altmiterea ... parintele meu duhovnic nu ma lasat sa plec la manastire ... dar eu fiind insnopit cu tot felul de carti [dintre care si cararea imparatiei] si de faptul ca multi il considerau pe un parinte de la o anumite manastire inaite-vazator si la care m-am dus si eu ... care parinte ma indrumat la manastire .... Dar care parinte mai apoi a primit o mica "nuia" de la episcopul locului ... dar in fine ! Si inca ceva acum sunt student la Fac. de Mate-Info ... imi vad de hobbiuri, invatat, joaca, lucru si etc ... si de biserica ... pagina mea de web este ca si emailul meu : [COLOR=#000080]mbarboi@home.ro[/COLOR] -> [COLOR=#000080]http://mbarboi.home.ro[/COLOR] in caz ca ai dubii cu afirmatiile mele !!! Pace si multa sanatate ! Si Hristos a inviat ! Ca vad ca ati uitat sa ziceti si Adevarat a inviat ! Last edited by mbarboi; 17.04.2012 at 23:52:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Aoleu! Doamne miluieste-ne!
|
|
||||
|
||||
![]()
Din mesajul tau atat retin: NU esti Daniel. Imi cer iertare ca m-am lasat dus de val. Te-am acuzat pe nedrept si imi pare sincer rau. Promit sa evit orice conflict cu tine fiindca nu mi se pare corect sa avem vreodata un dialog. Iarta-ma Mihai.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu te sfatuiesc sa citesti cartea "Mi-e dor de cer" ca sa vezi ca parintele Ioanichie Balan n-ar fi spus nimic rau despre nimeni ,darmite despre par.Arsenie Boca. Nici par.Arsenie de la Techirghiol nu cred ca ar fi defaimat pe cineva. Un sfant parinte de la muntele Athos spunea "Sa nu crezi nimic din ceea ce auzi si doar pe jumatate din ceea ce vezi" Chiar daca te deranjeaza ideile parintelui Arsenie Boca care ne voia binele ,de aceea a scris si vorbit pt.noi , incearca macar sa nu dai crezare la tot ce auzi. Un bun crestin nu pleaca urechea la barfe . Ai vazut ce spune psalmistul " " Si se sileau cei ce cautau sufletul meu, si cei ce cautau cele rele mie graiau desertaciuni si viclesuguri toata ziua cugetau. Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa. Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari"(ps.37) David era si el ispitit de diavoli care ii bagau in cap tot felul de desertaciuni ,dar el lupta cu gandurile si nu deschidea gura sa spuna ceva rau. Si mai este ceva . Din scrierile par.Cleopa ,scrisori catre par.Arsenie Papacioc ,am inteles ca par.Arsenie nu prea a venit la Sihastria . Deci cand s-au intalnit cei trei ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am certitudinea că părintele în curând va fi canonizat. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pace :)
Hristos a inviat ! Eu unu m-am lamurit de situatie ... si discontinui conversatia [adica polemica] pt ca ... vorba vine .... vorba lunga saracia omului ... [asta nu insemana ca mi-am schimbat radical parerea ... dar nici ca am ramas indiferent ... da pace buna ... si Hristos a inviat] Last edited by mbarboi; 19.04.2012 at 10:20:40. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|