![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ar trebui sa vorbiti mai intai cu ea, ce ii lipseste, ce gaseste la tv, ce temeri are..
Nu e o dependenta ca de nicotina pur si simplu.. O data problemele de ordin psihologic, sufletesc, spiritual(!?) rezolvate, se poate pune problema si renuntarii la tv. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pentru cei dependent de TV cred ca cea mai buna solutie este renuntarea la el caci altfel ajungem la ceea ce ne-a spus flying Televizorul creeaza dependenta, ca orice patima si din acest lucru putem sa intelegem cat de nociv este. Cred ca omul renunta sa se mai uite la televizor, sau cel putin limiteaza numarul de ore, cand intelege cat de pretios este timpul si cand simte golul interior ca o consecinta a privitului la TV. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Comunirea este direct proportionala cu increderea si cu dragostea. Parintii sunt principalii vinovati pentru caderile si dependentele copiilor. Citat:
Daca parintii se iubesc, nu fumeaza, nu se rastesc, nu stau la TV ore intregi zilnic, copiii au sanse mai mici sa dezvolte dependete. Cum sa nu se uite copilul numai la TV, daca eu insumi inchid greu televizorul ?! Cum sa nu ceara copilul telefon mobil, daca eu vorbesc la el toata ziua sau chiar am mai multe ?!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de cate ori nu auzim: eu l-am invatat doar de bine, sau eu nu l-am invatat asa ceva. dar uitam ca educatia nu inseamna "fa asa" sau "nu fa asta" . |
|
|||
|
|||
![]()
Am aceeasi parere.
|
|
||||
|
||||
![]()
din pacate "boala" asta e foarte contagioasa ("fa asa" sau "nu fa asta"). As putea spune ca este epidemie. O aud aproape zilnic la locul meu de munca. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai mult chiar, sa mai si creada ca a facut totul, iar copilul este vinovat pentru necomunicarea dintre ei. Atunci, este foarte grea recunoasterea patimilor proprii... desfranare, mandrie, televizor etc. Parintele este cu adevarat parinte, atunci cand are puterea sufleteasca de a se smeri inaintea copilului (cand e nevoie).
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 03.04.2012 at 14:15:48. |
|
||||
|
||||
![]()
Televizorul este, poate, cel mai mare dusman al familiei si al comunicarii vii dintre oameni.
Acesta ar trebui limitat sever in tot timpul anului, iar nu numai in vremea postului. Cunosc preoti si profesori universitari care nu au in casa televizor. Acestia sunt mai minunati si mai constienti de lumea din jurul lor decat cei care au televizor. Sa nu mai spun de parintii monahi care n-au vazut TV de zeci de ani si sunt mai actuali decat toti cei din lume.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 03.04.2012 at 14:20:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cati parinti au puterea sa recunoasca in fata copilului ca a gresit? ieri mergeam pe bicicleta si am vazut o mamica, de vreo 23 de ani, cu copilul in carucior. ce-l mai plesnea peste fata pentru ca plangea. imi venea sa ma duc la ea si sa-i arat ce inseamna sa iei bataie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum postim? | Marius22 | Generalitati | 26 | 21.08.2012 18:56:31 |
Ce rost are sa postim ? | gheorghe roger | Intrebari utilizatori | 8 | 18.08.2012 18:56:14 |
Televizorul,aparent inofensiv.Oare asa sa fie? | Seraphim7 | Generalitati | 40 | 16.03.2010 21:24:59 |
Televizorul, dusman sau prieten? | amatyyy | Generalitati | 35 | 31.12.2009 02:11:57 |
|