![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
seminaristul : multumesc. Multumesc. Si mie mi s-a paru caceva nu era in ordine u ceea ce citisem.
Mirean : Poate ca ar fi bine sa fie in comisie si un preot vazator cu duhul, pentru a-i descoperi pe acei cu afectiuni patologice. |
|
|||
|
|||
![]()
multe din afectiunile psihice sunt descoperite dupa ce individul incepe sa intre in contact cu oamenii si cu banii. Se zice ca cel mai mare test de personalitate a omului este cum se comporta fata de activitatea sexuala si cu banii
|
|
|||
|
|||
![]()
inainte de hrotonie, candidatul trebuie sa prezinte si un dosar medical in care printre altele e obligatoriu un examen psihologic... in unele eparhii acest examen sa da de tot candidatii la un singur loc, sub supravegherea unui medic care da si verdictele, inainte de sustinerea examenului de capaciatate preoteasca... se intampla ca "probleme" sa apara dupa primirea preotiei... Dumnzeu sa ne lumineze!
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu maniem pe Dumnezeu, sunt preoti cu adevarat si astazi,iar cazulde la TVR nu este o exceptie, m-am referit la preotul din Arhiepiscopia Alba-Iuliei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am mai auzit si ca preotia evreilor, in afara de faptul ca a fost desfiintata de Mintuitorul, a fost terminata inca o data prin anul 70 cin romanii au cam omorit pe toti preotii... parca Pr. Savatie Bastovoi spunea asta (nu mai retin sigur). Cunoaste cineva detalii? Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]()
Bogdan, cu mult in trecut, toti capii de familie aveau dreptul de a aduce jertfe lui Dumnezeu. Israelitii aduceau jertfele lor, fiecare unde vroia. Din cauza idolatriei (convietuirea cu popoare idolatre) multi au ajuns sa jertfeasca idolilor locali. Pentru a-i feri pe oameni de o astfel de jertfa, Dumnezeu cere ca jertfele lor sa fie aduse la "cortul intalnirii", la preotii instituiti special in acest scop. Astfel, preotia aaronita a avut menirea sa puna capat idolatriei. Deci, a fost o preotie de circumstanta - ca sa fereasca poporul de a aduce jertfe idolilor. Deci, aceasta preotie a avut un caracter de provizorat. Mai mult Noul Legamant nu se va mai baza pe jertfe sangeroase ci pe credinta. De aceea a fost inlocuita acesta preotie si nu continuata de Mantuitorul. Mai multe amanunte in acest sens ofera Pr Adrian Niculcea intr-un articol in care vorbeste e preotia lui Aaron si cea a lui Melchisedec.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand ma gandesc cat de minunat a fost parintele Teofil Paraian, nevazator fiind, nu pot sa nu cred ca ar fi fost si alte persoane tot atat de minunate, dar nu au ajuns pentru ca au fost lipsite de un deget.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a ingaduit ca Arie sa-I fie preot, asa cum a ingaduit ca si Iuda sa-I fie Apostol. Poate tocmai in constientizarea vocatiei si cinstei inalte la care au fost facuti partasi de Dumnezeu statea posibilitatea pocaintei lor. Dar ei, in mod liber ( de fapt paruta libertate pe care ne-o infatiseaza Satana) s-au intarit in rau. Last edited by Marius22; 29.03.2012 at 11:36:03. |
|
|||
|
|||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dinamica vocatiilor la preotie | Mihnea Dragomir | Preotul | 7 | 16.02.2013 21:59:46 |
Nedumerire, mare nedumerire! | ToaderValentin | Intrebari utilizatori | 16 | 29.02.2012 00:33:36 |
Despre preotie(hirotonie) | strajeru | Secte si culte | 102 | 13.12.2010 21:12:38 |
preotie | psaltmarian | Calugarul | 4 | 06.02.2009 08:08:54 |
|