Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2009, 13:00:18
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Atat de mult ne lipseste iubirea, ca cel mai usor ne este a scoate din noi dusmania si ura. Oare cand vom intelege ca am fost creati sa ne asemanam cu Dumnezeu? Adica sa iubim fara granite, chiar nebuneste in ochii multora, adica si pe cei ce ne fac rau. Acesta e rostul omului: sa treaca in lumea de dincolo, purtand in inima toti semenii pe care i-a cunoscut.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2009, 11:28:39
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Atat de mult ne lipseste iubirea, ca cel mai usor ne este a scoate din noi dusmania si ura. Oare cand vom intelege ca am fost creati sa ne asemanam cu Dumnezeu? Adica sa iubim fara granite, chiar nebuneste in ochii multora, adica si pe cei ce ne fac rau. Acesta e rostul omului: sa treaca in lumea de dincolo, purtand in inima toti semenii pe care i-a cunoscut.
Frumos spus. Cred ca primul pas e iertarea. Cand Fiul Lui Dumnezeu
s-a Intrupat, ca tot e aproape momentul sarbatorii, primul lucru pe
care L-a facut a fost sa ne ierte. Ca noi nu meritam nici unul iertarea,
dar din marea Sa iubire ne-a iertat. Apoi primul pas pe care-l facem
pe calea mantuirii este sa cerem iertare pentru pacatele noastre. Dar
asa cum spune si rugaciunea domneasca, trebuie intai sa iertam noi.
Nu trebuie inteles la rugaciunea domneasca ca ii cerem Tatalui sa ne
ierte asa cum si noi iertam, ca asta ar insemna sa dam lectii Domnului,
iar daca Domnul s-ar lua dupa iertarea noastra ar fi vai si amar de noi.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2009, 11:38:53
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de clementia Vezi mesajul
23 Deci, dacă îți vei aduce darul tău la altar și acolo îți vei aduce aminte că fratele tău are ceva împotriva ta,
24 Lasă darul tău acolo, înaintea altarului, și mergi întâi și împacă-te cu fratele tău și apoi, venind, adu darul tău.
25 Împacă-te cu pârâșul tău degrabă, până ești cu el pe cale, ca nu cumva pârâșul să te dea judecătorului, și judecătorul slujitorului și să fii aruncat în temniță.
26 Adevărat grăiesc ție: Nu vei ieși de acolo, până ce nu vei fi dat cel din urmă ban.

Poate sa-mi explice cineva mai pe indelete semnificatia cuvintelor? Deci atat timp cat A este suparat pe mine ori nu l-am iertat pe B cu adevarat , nu am ce sa caut la biserica ? Nu imi este ascultata rugaciunea chiar daca ma duc? Se cheama ca m-am ostenit degeaba . Se pot intelege foarte multe lucruri din cuvintele acestea.
Impliniti poruncile lui D.zeu asa cum sunt ele , fara nici o adaugare si fara nici o scadere, feriti-va de pacat si vietuiti in curatie , si veti vedea minuni dumnezeiesti cu ochii vostrii (Par. Paisie aghioritul ,,Cu durere si cu dragoste pt. omul contemporan" si inca toti sfintii, dreptii si marturisitorii lui Hristos !). Toate lucrurile acestea sunt astazi f. posibile... mai trebuie doar sa si voiti !
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 14:38:40
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
...foarte frumos spus...dar, chiar daca nu reusim, dorinta de iubire fara granite este deja iubire...

Last edited by elizabeta; 14.12.2009 at 14:40:46.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2012, 14:14:10
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Tinerea de minte a raului, vrajba, cearta, dusmania, invidia, mania, ura, mandria, judecarea aproapelui, neputinta de a ierta, toate sunt piedici, pietre de poticnire, intre noi si semeni, intre noi si Dumnezeu.

Inainte de a merge inaintea Sfantului Altar si de a duce cu nevrednicie inaintea Domnului darul nostru, se cuvine a ne preocupa faptul de a calca pe o cale curata, lipsita de primejdii. Trebuie sa recunoastem si sa aruncam de la noi si din calea noastra toate aceste pietre care nu numai ca ne ingreuneaza drumul, dar ne pun in pericol viata cea vesnica fericita.

Este nevoie insa de smerenie si iubire pentru a putea lasa darul in fata altarului si a arunca, mai intai de toate, pietrele.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii divortati spun adio altarului ofurnica Generalitati 59 03.04.2013 04:46:41
Darul-intalnire cu Dumnezeu prin semeni georgeval Generalitati 15 28.03.2012 14:55:14
Statuia lui Mihai Viteazul din Bucuresti de la Universitate este mutata de acolo mihailt Generalitati 16 09.09.2010 22:28:16
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
inaintea mortii! vanesa Intamplari adevarate 17 30.10.2006 09:11:14