Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2012, 23:01:28
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Apoi când ucenicul s-a întors la Părintele Arsenie acesta i-a spus fară ca ucenicul să-i spună cele întamplate: "Mă, m-ai apărat în fața lui .....?. Nu trebuia mă, că, ce să faci. Eu îl înțeleg și pe el, ei nu mă pot înțelege pe mine. Pentru că, fiecare dintre noi cât i-a dat har Dumezeu, atâta are. El săracu este un duhovnic mare așa, dar el săracu nu a ajuns și nu s-a prins nici de degetul cel mic, nu ajuns nici aici (adică la degetul mic) cât mi-a dat mie Dumnezeu. Da ei nu mă pot înțelege pe mine, nici episcopi, nici preoți, nici ierarhi. Pentru mine mai bine a fost să mă vorbescă de rău oamenii decât de bine."
imi amintesc ca am citit acestea...
Vechi 24.03.2012, 23:49:15
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
imi amintesc ca am citit acestea...
Cine poate înțelege acestea ... poate înțelege și restul ... cine nu înțelege acum, o dată va ajunge să le înțeleagă ...
Vechi 24.03.2012, 23:53:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Personalitatea Părintelui Arsenie este uriașă. Moștenirea Sfinției sale este pă măsură. Influența pozitivă, spirituală, duhovnicească a Părintelui Arsenie este unică. Să nu mă socotească cineva că exagerez, dar repet ceea ce am spus în urmă cu aproximativ 21 de ani, la înmormântarea Sfinției sale: "Nu cred că, de la Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care a adus cel dintâi Evanghelia lui Hristos pe pământ românesc, să mai fi fost cineva ca Părintele Arsenie, de o asemenea statură și anvergură spirituală. Îl văd un sfânt între sfinți, înaintea lui Iisus Hristos, Sfântul Sfinților, cum este numit în cartea proorocului Daniel. Îl văd pe Părintele Arsenie ca fiind astăzi mâna lui Hristos întinsă neamului românesc ca alt Petru care se scufundă în valuri." - Daniil, Episcop Locțiitor al Daciei Felix

Last edited by ovidiu b.; 24.03.2012 at 23:58:32. Motiv: Daniil, Episcop Locțiitor al Daciei Felix
Vechi 25.03.2012, 12:42:10
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Personalitatea Părintelui Arsenie este uriașă. Moștenirea Sfinției sale este pă măsură. Influența pozitivă, spirituală, duhovnicească a Părintelui Arsenie este unică. Să nu mă socotească cineva că exagerez, dar repet ceea ce am spus în urmă cu aproximativ 21 de ani, la înmormântarea Sfinției sale: "Nu cred că, de la Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care a adus cel dintâi Evanghelia lui Hristos pe pământ românesc, să mai fi fost cineva ca Părintele Arsenie, de o asemenea statură și anvergură spirituală. Îl văd un sfânt între sfinți, înaintea lui Iisus Hristos, Sfântul Sfinților, cum este numit în cartea proorocului Daniel. Îl văd pe Părintele Arsenie ca fiind astăzi mâna lui Hristos întinsă neamului românesc ca alt Petru care se scufundă în valuri." - Daniil, Episcop Locțiitor al Daciei Felix
Perfect de acord, si eu, insa pana la un punct :
-Cum ramane cu gravele acuze care i se aduc(reprecizez, deosebit de grave) ???

Nu trebuie ,oare ca un sfant,asa cum zici dumnea ta,sa fi avut si o viata puternic apropiata de cea a ingerilor ???

De unde stim,ca minunile care i s-au atribuit,si care i se atribuie in continuare,vin de la Cel De Sus ??? Daca resursa lor e alta ???
Vechi 25.03.2012, 13:47:10
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Perfect de acord, si eu, insa pana la un punct :
-Cum ramane cu gravele acuze care i se aduc(reprecizez, deosebit de grave) ???

Nu trebuie ,oare ca un sfant,asa cum zici dumnea ta,sa fi avut si o viata puternic apropiata de cea a ingerilor ???

De unde stim,ca minunile care i s-au atribuit,si care i se atribuie in continuare,vin de la Cel De Sus ??? Daca resursa lor e alta ???
.................................................. .....

Last edited by TunsDiana; 25.03.2012 at 14:09:45.
Vechi 27.03.2012, 13:29:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Oricat de drag ne-ar fi fost parintele Arsenie Boca, eu n-as merge pana acolo cum ca ar fi "CEL MAI MARE". Posibil sa fie, dar mai posibil sa NU fie. Dumnezeu stie, iar pana la proba contrarie poate e bine sa fim un pic mai rezervati in exprimarea sentimentelor, fiindca subiectivismul nostru ii poate deruta pe unii care nu mai cred nici ce-ar trebui sa creada. Parintele Arsenie Boca nu are nevoie de laudele noastre. Cand va randui Dumnezeu probabil se vor intampla niste lucruri pe care nimeni nu le va putea contesta. Doar ca Dumnezeu nu randuieste fara voia... parintelui.
Cat despre inregistrare, mi se pare foarte trist ca un asa subiect poate fi pus in discutie pe un forum. Inregistrarea facuta este foarte clar ca nu are caracter oficial, era o discutie "de culise" si cu siguranta nu se cunostea nici pe departe situatia reala, ci ori se aplecase urechea la barfe, ori anumite idei erau scoase din context si doar pareau ca apartinand parintelui Arsenie Boca. Trebuie sa fii cu totul rauvoitor si lipsit de buna cuviinta ca sa sustii ca parintele traia cu o femeie. In facultate, colegii ii spuneau "sfantul", iar ca monah... avea amante... Sa fim seriosi.
Cu reincarnarea... probabil este ultimul lucru de care poate fi acuzat un astfel de om. Daca nu vrem sa cunoastem cu ochii nostri unde sustine parintele Arsenie Boca asa ceva, macar sa ne intrebam constiinta care ne va raspunde ca asa ceva nu este cu putinta.
Cat despre "sfintenia" parintelui, eu nu ma pronunt. S-ar putea ca subiectivismul meu sa-i faca rau, lui, acolo. Mai bine sa astept voia lui Dumnezeu si sa nu grabesc eu lucrurile.
Am fost la mormantul parintelui si m-am recules. Aparent nimic in plus, nimic in minus. Si totusi s-a intamplat un lucru ciudat. De obicei aveam camera de luat vederi pe care o foloseam pe unde mai mergeam, dar acolo la mormant, eu n-am indraznit sa o folosesc si intentionat am lasat-o in masina. Sotia a vrut totusi sa aiba amintire de la mormantul lui si a facut cateva poze cu telefonul mobil, desi eu i-am spus ca nu se cade. Pe drum toate pozele din telefon au fost sterse pur si simplu, inclusiv cele anterioare facute prin alte locuri. Concluzia mea a fost ca parintele are mare putere, si ca acele poze nu s-au sters intamplator...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 27.03.2012, 13:44:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Oricat de drag ne-ar fi fost parintele Arsenie Boca, eu n-as merge pana acolo cum ca ar fi "CEL MAI MARE".
Eu am postat părerea P.S. Daniil Stoenescu – Episcop-Locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, care de altfel a fost un apropiat de al părintelui. Acesta este părerea dânsului și am pus-o pe masă pentru a echilibra puțin acea înregistrare și nicidecum pentru un alt motiv. Nu văd ce este greșit în a-ți exprima o părere.

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Am fost la mormantul parintelui si m-am recules. Aparent nimic in plus, nimic in minus. Si totusi s-a intamplat un lucru ciudat. De obicei aveam camera de luat vederi pe care o foloseam pe unde mai mergeam, dar acolo la mormant, eu n-am indraznit sa o folosesc si intentionat am lasat-o in masina. Sotia a vrut totusi sa aiba amintire de la mormantul lui si a facut cateva poze cu telefonul mobil, desi eu i-am spus ca nu se cade. Pe drum toate pozele din telefon au fost sterse pur si simplu, inclusiv cele anterioare facute prin alte locuri. Concluzia mea a fost ca parintele are mare putere, si ca acele poze nu s-au sters intamplator...
Interesantă relatarea ta...eu unul am făcut poze și le mai am și acum...totuși să nu fie o eroare umană în ceea ce privește ștergerea pozelor...sau cine știe poate așa a trebuit să fie...

Last edited by ovidiu b.; 27.03.2012 at 13:47:22.
Vechi 07.04.2012, 15:44:48
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Implicit

Nimic nu poate minti ceea ce simte sufletul (meu) legat de Parintele Arsenie, asa ca acel clip nu transmite inimii mele nimic.

Parinte Arsenie, multumesc.
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Vechi 07.04.2012, 15:47:11
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicador Vezi mesajul
Nimic nu poate minti ceea ce simte sufletul (meu) legat de Parintele Arsenie,
Parinte Arsenie, multumesc.
Foarte frumos!
Vechi 08.04.2012, 00:17:56
alexmatei's Avatar
alexmatei alexmatei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Iasi
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru alexmatei
Thumbs down Atentie mare !... Atentie mare !... Atentie mare !...

1. PARINTELE CLEOPA ESTE PREZENT LA DISCUTIE SI TACE ! FIECARE SA INTERPRETEZE CUM VREA GESTUL PARINTELUI CLEOPA; EU IL INTERPRETEZ CA PE UN GEST DE MARE NOBLETE DUHOVNICEASCA. POATE SI-A DAT SEAMA CA NU ARE CU CINE DISCUTA...

2. NU PUTEM STI CINE MAI ERA DE FATA SI CU CE SCOP A FOST PURTATA DISCUTIA.

3. "Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul. Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății." (Mt. 12, 33, 36) Deci, vorbim de parintele Arsenie Boca...

4. DISCUTIA ARE UN NIVEL TEOLOGIC - PAREREA MEA - FOARTE SCAZUT CA UNEORI MA SI INDOIESC DE AUTENTICITATEA EI. PARCA VORBESC DOUA BABE IN FATA PORTII. NU NEG LUCRAREA DUHOVNICEASCA A ACESTOR "BABE" DAR TOTUSI IOANICHIE BALAN ESTE AUTOR BISERICESC, NU SE POATE SA-TI DAI ATAT DE NECALIFICAT CU PAREREA, SPRE EXEMPLU, PE TEMA CULTELOR ORIENTALE SAU A FOLOSULUI INVATAMANTULUI TEOLOGIC PENTRU CARE ATATIA INAINTASI AI NOSTRI S-AU JERTFIT. NU CRED CA ESTE IN INTERESUL PARINTELUI IOANICHIE SA AVEM O BISERICA DE PROSTI SI INCULTI.

5. DIN CATE STIU EU, PARINTELE CALISTRAT ARE EVLAVIE LA PARINTELE ARSENIE BOCA SI NU PUTEM SPUNE DE PARINTELE CALISTRAT CA NU STIE CE VORBESTE SAU ESTE VREUN TERCHEA-BERCHEA NEINFORMAT ORI DEZINTERESAT. PLUS CA SI LA ADRESA PARINTELUI CALISTRAT, IN VIATA FIIND, S-AU LUCRAT TOT FELUL DE CALOMNII FARA NICI UN REZULTAT.

6. FAPTUL DE A FACE PUSCARIE SI DE A VORBI MULT NU TE CALIFICA DREPT "INFAILIBIL" IN PARERI. POATE A FOST O DISCUTIE INCIDENTALA, PURTATA CU SCOP INSELATOR, INTR-UN ANUME CONTEXT.

7. IMPOTRIVA PARINTELUI ARSENIE BOCA A LUCRAT O INTREAGA ARMATA DE SECURISTI; PAI LA CAT A SCRIS SI A VORBIT, CE A RAMAS ACUM ESTE APROAPE DE ZERO. Recomand "Cararea Imparatiei" si "Cuvinte Vii" de parintele Arsenie; filocalie pura.

8. CRED CA CEL MAI MARE TEOLOG AL SECOLULUI XXI, ALATURI DE PAVEL FLOROVSKI, PARINTELE PROFESOR DUMITRU STANILOAE, NU DE "PROST" L-A ALES PE ARSENIE BOCA LA INTELEGEREA TEXTELOR MAI GRELE DIN FILOCALIE CU SCOPUL TRADUCERII LOR. DECI CREDEA MULT IN DUHOVNICIA SA.

9. MITROPOLITUL ANTONIE PLAMADEALA... SA TACA TOATA GURA... "TRADITIE SI LIBERTATE IN SPIRITUALITATEA ORTODOXA". PAI TOT SIROPUL LACRIMOGEN SCRIS DE PARINTELE IOANICHIE BALAN NU FACE CAT UN SFERT DIN ACEST MONUMENTAL TRATAT DE SPIRITUALITATE CRESTINA UNIVERSALA. SA NU UITAM CA PARINTELE ARSENIE BOCA I-A FOST DIACON ACESTUI MARE MITROPOLIT SI OM DE CULTURA AL BISERICII ORTODOXE CUM POATE PUTINI SE VOR MAI RIDICA, DACA NICI UNUL. ESTE O VORBA INTELEAPTA "CINE ESTE SMERIT CA ESTE PROST, ESTE MAI MULT PROST DECAT SMERIT".

10. SA STEA CINEVA LUNI DE ZILE BAGAT INTR-O PESTERA, DE BUNA-VOIE, SAPATA PERSONAL IN VARF DE MUNTE, NEVOINDU-SE SI SA-MI SPUNA MIE CA OMUL ACELA NU-L IUBESTE PE DUMNEZEU.

SA DESCHIDA GURA CINE SE RIDICA SE RIDICA ASA, ABIA LA COATELE ACESTOR MARI NUME. ASA CA SECURISTII CU INREGISTRARILE LOR DE PRIN VECEURI, SA IASA LA PENSIE, ALTE REALITATI SUNT ACUM. SA IA TOATE ARHIVELE SECURITATII, CU TOATE INREGISTRARILE SI SA SI LE INDESE... PE UNDE POT SI INCAPE.

ASA CA, IN FATA ACESTOR ARGUMENTE, TRAG UNA DIN TREI CONCLUZII: ORI INREGISTRAREA ESTE FALSA, ORI ESTE PURTATA CU SCOP INSELATOR, ORI A FOST UN MOMENT DE LIPSA DE TREZVIE DIN PARTEA PARINTILOR CARE SE PARE CA O POARTA.
"Căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice înaintea lui Dumnezeu, spre dărâmarea întăriturilor. Noi surpăm iscodirile minții si toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos." (II Cor. 10, 4-5)

"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 3, 10-11)

Last edited by alexmatei; 08.04.2012 at 01:00:07.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27