![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Una este sa dorim mantuirea ca o posibilitate intelectuala - la aceasta forma de fericire intuita conceptual aspira, intr-un mod mai mult sau mai putin constient, toti cei care cred ca mai este "ceva" dupa moarte... ...si alta este ca aceasta dorinta sa arda in inima cu mare putere, clipa de clipa, mai presus de toate dorintele lumesti. De aceea am spus ca putini doresc mantuirea. Mantuirea este masurabila si verificabila. Instrumentul cu care putem masura probabilitatea mantuirii noastre este dragostea fata de ceilalti. Daca nu avem dragoste, probabilitatea este foarte scazuta (pentru ca suntem reci sau caldicei). Mantuirea este verificabila in sensul in care ne testam daca avem dragoste fata de dusmanii nostri. Luam prin sondaj o persoana care ne-a facut rau intr-un anumit fel - verificam si ne ascultam inima in tacere: ce foc se ridica de acolo? de ura sau de afectiune? Dragostea fata de fapturi poate fi de doua feluri: calificata si necalificata. Dragostea necalificata este sporadica si circumstantiala. Dragostea calificata radiaza tot timpul catre toate fapturile, chiar si in timpul somnului.
Last edited by florin.oltean75; 22.03.2012 at 10:24:07. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa ma mantuiesc? | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 48 | 02.06.2010 13:46:38 |
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? | gpalama | Secte si culte | 23 | 31.05.2010 22:07:54 |
Ce trebuie sa fac ca sa ma mantuiesc? | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 14.09.2008 19:52:42 |
|