Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Îi mai judecăm pe părinții noștri duhovnicești care participă la întruniri ecumenice?
Răspuns corect: nu!
Nu știm dacă toți preoții participanți la adunări interconfesionale mărturisesc Ortodoxia cu atât de multă claritate, dar cu siguranță mulți dintre ei fac asta!
|
Am ramas placut impresionat de predica parintelui, auzisem doar cate ceva despre acest eveniment.
In legatura cu participarea la intruniri ecumenice, am mai mentionat ca e vorba intotdeauna de condamanrea conceptiilor ecumeniste, nu de participarea la intruniri ecumenice. In cazul participarii exista doar problema daca aduce roade sau nu, pentru ca poate fi cu doua taisuri, pentru eterodocsi sa aiba un efect nesemnificativ, dar unii ortodocsi sa se sminteasca, crezand ca BO a acceptat si conceptiile ecumeniste si ca alte culte sunt la fel ca ortodoxia. Daca nu ma insel BC nici nu e in Consiliul Mondial al Bisericilor, la fel ca BO.
Despre ce impresie a facut celor prezenti care nu erau ortodocsi putem avea o imagine din pilda semanatorului data de Iisus:
"1. Iar pilda aceasta inseamna: Samanta este cuvantul lui Dumnezeu.
12. Iar cea de langa drum sunt cei care aud, apoi vine diavolul si ia cuvantul din inima lor, ca nu cumva, crezand, sa se mantuiasca.
13. Iar cea de pe piatra sunt aceia care, auzind cuvantul il primesc cu bucurie, dar acestia nu au radacina; ei cred pana la o vreme, iar la vreme de incercare se leapada.
14. Cea cazuta intre spini sunt cei ce aud cuvantul, dar umbland cu grijile si cu bogatia si cu placerile vietii, se inabusa si nu rodesc.
15. Iar cea de pe pamant bun sunt cei ce, cu inima curata si buna, aud cuvantul, il pastreaza si rodesc intru rabdare."
Asadar conteaza cel mai mult solul pe care a cazut si cum era pregatit el dinainte.