Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2012, 12:13:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Dar cine a spus ca mi-am gresit prioritatile in viata? :)
Tu sau eu? Eu probabil ca as face acelasi lucru, nu regret nimic.
Sa nu regreti ca nu ai o familie?
Sa fie oare atat de important ceea ce faci dpdv profesional pentru umanitate decat a lasa in urma sfinti?
Eu nu cred.

Daca esti sterila, ar fi o explicatie dar chiar si asa cred ca exista lucruri mult mai bune decat o meserie oarecare.
Vechi 20.03.2012, 12:17:03
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sa nu regreti ca nu ai o familie?
Sa fie oare atat de important ceea ce faci dpdv profesional pentru umanitate decat a lasa in urma sfinti?
Eu nu cred.

Daca esti sterila, ar fi o explicatie dar chiar si asa cred ca exista lucruri mult mai bune decat o meserie oarecare.
domnule, nu vreau sa ma bag, dar nu credeti ca ati depasit putin limitele unei discutii pe forum? de unde stiti ca ioanna nu are familie si de ce puneti problema sterilitatii? astea sunt lucruri personale, nu trebuie facute publice.
Vechi 23.03.2012, 00:32:13
aurelia1984's Avatar
aurelia1984 aurelia1984 is offline
Member

Data înregistrării: 17.11.2008
Implicit

Citat:
Nu e nimic rau in a recunoaste ca ti-ai gresit prioritatile in viata.
Ba mai mult, faptul de a fi in stare sa recunosti asta duce spre o re-aranjare a lor.

La extrema auto-compatimirii si a vaicarelilor exista o alta extrema la fel de rea - cea a autojustificarii si a indreptatirii a ceea ce, existential vorbind, este totusi o eroare.
Dumneavoastra v-ati facut macar o secunda autocritica pe forumul acesta? Ca vad ca imperfetiunile altora le ochiti cu maxima precizie... chiar si acolo unde nu sunt (in cazul domnisoarei de fata care a incercat doar sa dea un exemplu).
Vechi 23.03.2012, 14:40:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurelia1984 Vezi mesajul
Dumneavoastra v-ati facut macar o secunda autocritica pe forumul acesta? Ca vad ca imperfetiunile altora le ochiti cu maxima precizie... chiar si acolo unde nu sunt (in cazul domnisoarei de fata care a incercat doar sa dea un exemplu).
Am fost deja interpelat pe chestiunea asta, am explicat deja, nu vad sa va obositi sa cititi chiar topicul deschis de dvs.

As spune mai multe, dar din compasiune, ma abtin.
Vechi 24.03.2012, 01:04:13
aurelia1984's Avatar
Member

Implicit

Citat:
Am fost deja interpelat pe chestiunea asta, am explicat deja, nu vad sa va obositi sa cititi chiar topicul deschis de dvs.

As spune mai multe, dar din compasiune, ma abtin.
Sa nu confundam compasiunea cu dispretul.
Vechi 23.03.2012, 00:27:14
aurelia1984's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ar trebui sa depasiti preconceptiile legate de „machiaj si discoteca”, doar nu ele sunt impedimentul in fata gasirii unui partener, a largirii sferei de cunostinte.
Chiar am glumit cu machiajul si discoteca.

:)
Vechi 23.03.2012, 11:52:30
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Chiar am glumit cu machiajul si discoteca.

:)
si totusi canoanele bisericii nu glumesc cu machiajul sau mersul la disco! am dreptate?
Vechi 19.03.2012, 09:57:39
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Bine v-am regasit pe forum.

Am o intrebare pentru cine ma poate ajuta. Am gasit si pe internet si in afara lui o multime de carti/articole cu sfaturi pentru oamenii casatoriti, sau pentru tinerii adolescenti intragostiti (intotdeauna reciproc), sau pentru tinerii care vor sa aleaga fecioria, in sensul de calugarie.

Exista, totusi, o categorie destul de mare de tineri, fete in special, care fac tot posibilul sa respecte legile, care-si pazesc fecioria, care nu umbla in discoteci si nu se machiaza, nu-si doresc sa se calugareasca, ci vor casatorie. Totusi, multi dintre ei nu se pot casatori.

Exista vreo carte cu sfaturi si vorbe de alinare si pentru ei? Special pentru ei? Eu sunt o tanara de acest fel si cateodata starea aceasta a lucrurilor ma doare atat de tare incat am nevoie sa citesc ceva care sa ma mai linisteasca. Nu pot alerga de 7 ori pe saptamana la preotul duhovnic sa-l bazai cu aceleasi dureri, asa ca as dori stiu daca exista texte care sa ma intareasca, pe mine si pe cei ca mine, ca nu suntem deloc putini.

Se spune ca in viata avem de ales intre casatorie si calugarie. Se pare ca unii nu au de ales... Si despre ei se vorbeste cel mai putin.

Va multumesc pentru rabdare!
Incercati sa socializati, sa iesiti in lume cu prietenii, sa frecventati diferite cercuri, sa va apucati de un sport, un voluntariat. In nici un caz sa nu va izolati in casa. Exista sanse mai mari sa va gasiti perechea in acest fel.
Vechi 19.03.2012, 11:04:37
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

ce sa zic....sunt probleme de tot felul....si se tinde spre independenta....plus conditiile sociale sunt cum sunt...poate fi un somaj, ai prea multe pe cap la serviciu...si te stresezi acasa, diferite concepte....unul fumeaza unul nu, altul vrea copii altul nu...o sa fie o lume imbatranita si aici si in vest....din ce in ce mai putine casatorii...vad...multi care se casatoresc si divorteaza....ca nu sunt pregatiti...si din aceasta cauza multe persoane singure...mie spre exemplu imi place singuratatea...independenta....cred ca m-ar stresa o alta relatie....cu o alta persoana intr-o lume mediocra....apropierea de Dumnezeu, mi-a cladit niste baze....si le aplic....daca nu ai putea sa stai singur...ar fi mai greu...dar la mine nu se pune...
Vechi 25.03.2012, 22:19:17
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Se spune ca in viata avem de ales intre casatorie si calugarie. Se pare ca unii nu au de ales... !
Exista si o a 3 a cale ,cea mai proasta dintre toate , anume sa stai posomorat si sa iti plangi de mila . Daca Dumnezeu ne incearca cu singuratatea ,(si ganditi-va cati oameni bolnavi,obezi ,respinsi,saraci exista) atunci cu atat mai tare trebuie sa exclamam : "Slava tie Doamne " Sa ne bucuram de viata asa cum o avem. Sa vedem in tot ce ne inconjoara maretia lui Dumnezeu. Sa simtim dragostea in fiecare persoana care o intalnim. Si atunci vom pricepe care este planul lui Dumnezeu cu noi.
Planul Sau este bucuria,orice fiinta omeneasca a fost lasta pe pamant pentru a se bucura si a aduce slava lui Dumnezeu .Trebuie sa ridicam doar privirea din singuratatea ce ne apasa si sa privim in jur.
Nu ! Casatoria nu este un scop in sine . Nu asa scapam de singuratate .Nu de acolo provin suferintele tale .Ai o problema in a te accepta pe tine ,si a accepta astfel viata care Dumnezeu ti o aduce in fata .Fii convinsa ca este cea mai buna dintre cele posibile. Invata doar sa o primesti :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Bunicul din visul fetei mele clementia Generalitati 13 17.06.2011 13:06:08
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 20:14:49
suferinta=mantuire? eulaura Generalitati 26 28.08.2009 01:15:19