Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2012, 20:44:29
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Vezi, frate, vechea noastra meteahna, ori, ma rog, neintelegere dintre noi doi: iar fortezi usi deschise si, pe de alta parte, iarasi vinzi castraveti gradinarului...
In fine, fie dupa cum voiesti.

Unde dai si ... unde crapa! M-am lamurit cu asta, ca nicaieri, aici pe forum.
P.S. Oricum ai incercat s-o indulcesti, interventia ta, frate CristiBoss, tot prostie agresiva este pentru mine. Imi pare rau dar imi e tot mai clar ca altfel nu poti sa te comporti. Imi pare rau, cu adevarat regret. Sa nu ne facem iluzii - noi doi, ca si in cazul meu cu userul anna, nu ne putem intelege. Suntem inriuriti din surse diferite, asta mi-e clar. (Nu intamplator avem duhovnici foarte diferiti.) Ce fel de surse insa, eu nu ma pronunt. Domnul stie!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 21:02:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
P.S. Oricum ai incercat s-o indulcesti, interventia ta, frate CristiBoss, tot prostie agresiva este pentru mine. Imi pare rau dar imi e tot mai clar ca altfel nu poti sa te comporti. Imi pare rau, cu adevarat regret. Sa nu ne facem iluzii - noi doi, ca si in cazul meu cu userul anna, nu ne putem intelege. Suntem inriuriti din surse diferite, asta mi-e clar. (Nu intamplator avem duhovnici foarte diferiti.) Ce fel de surse insa, eu nu ma pronunt. Domnul stie!
Vad ca deja te consideri "psihologul" forumului , caci multi ti-au vrut binele si nu ti-au vorbit spre raul tau , dar in caposenia ( boala ) ta , trebuie toata lumea sa te slaveasca , sa te mareasca , sa-ti sopteasca : " cat de destept esti domnule psiholog ! " , ori eu si inca multi pe aici ne impotrivim prostioarei numita : mandrie fara margini si refuzam sa numim psihologia stinta ziditoare , caci vad ca incepi incet , incet , sa-ti impui psihologia , uitand ortodoxia , sau le faci pe amandoua ciulama . . . Ma rog , e optiunea ta , dar te rooog nu ne impune noua asa ceva !
O seara buna , prietene !
Vechi 17.02.2012, 21:08:21
VladCat
Guest

Implicit

Eu ma gandesc cati dintre noi o sa mergem sa ne impartasim cu Hristos la inceputul postului....eu banuiesc ca nu fiindca nici ultima oara nu am primit dezlegare...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 21:14:28
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Vad ca deja te consideri "psihologul" forumului , caci multi ti-au vrut binele si nu ti-au vorbit spre raul tau , dar in caposenia ( boala ) ta , trebuie toata lumea sa te slaveasca , sa te mareasca , sa-ti sopteasca : " cat de destept esti domnule psiholog ! " , ori eu si inca multi pe aici ne impotrivim prostioarei numita : mandrie fara margini si refuzam sa numim psihologia stinta ziditoare , caci vad ca incepi incet , incet , sa-ti impui psihologia , uitand ortodoxia , sau le faci pe amandoua ciulama . . . Ma rog , e optiunea ta , dar te rooog nu ne impune noua asa ceva !
O seara buna , prietene !
Invatati domnule, oricat va doare acolo la locul numit lasitate, invatati sa vorbiti in nume personal, nu in locul a "toata lumea", cum scrieti. Si nu va mai ascundeti dupa "noua" si alti termeni care va folosesc drept paravan sau scut imaginar. Invrajbiti oamenii, asa. Lasati-i sa se exprime fiecare, daca voiesc, ca se descurca si fara sfatosenia voastra!
Eu asa am facut, de cate ori am gasit de cuviinta sa va critic sau sa va reprosez ceva. Am dus singur, exprimindu-mi propriile opinii, disputele cu dumneavoastra.
Faceti macar cat mine, acesta multinsultatul si scuipatul dumneavoastra. Ca de nu faceti nici macar cat mine, atunci vedeti bine, vi se intoarce scuipatul in ochi, ca bumerangul.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 21:17:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Cu adevărat, un dialog fraternal și filocalic!

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 21:17:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
Invatati domnule, oricat va doare acolo la locul numit lasitate, invatati sa vorbiti in nume personal, nu in locul a "toata lumea", cum scrieti. Si nu va mai ascundeti dupa "noua" si alti termeni care va folosesc drept paravan sau scut imaginar. Invrajbiti oamenii, asa. Lasati-i sa se exprime fiecare, daca voiesc, ca se descurca si fara sfatosenia voastra!
Eu asa am facut, de cate ori am gasit de cuviinta sa va critic sau sa va reprosez ceva. Am dus singur, exprimindu-mi propriile opinii, disputele cu dumneavoastra.
Faceti macar cat mine, acesta multinsultatul si scuipatul dumneavoastra. Ca de nu faceti nici macar cat mine, atunci vedeti bine, vi se intoarce scuipatul in ochi, ca bumerangul.
Ti-ai dat cu firma-ncap , domnule psiholog !
N-ai trecut testul prietene ( nici de asta data )
Va dorim o seara linistita !
Vechi 17.02.2012, 21:21:10
Annyta
Guest

Implicit

Pacat ca doi oameni mari se cearta ca niste copii de gradinita. Nu cred ca e cazul sa ne impartim in tabere... si tacerea este un raspuns!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 21:23:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cu adevărat, un dialog fraternal și filocalic!
" Absentam laedit , qui cum ebrio litigat "
Vechi 17.02.2012, 21:35:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Dupa parerea mea, este vorba despre treptele rugaciunii. Imaginatia te impiedica sa adancesti rugaciunea. Trebuie sa avem mintea treaza.

Vezi la parintele Cleopa, unde se vorbeste despre treptele rugaciunii si vei vedea ca omului, chiar si ajuns intr-o stare superioara, i se perinda prin fata tot felul de imagini, care îl abat să treacă rugaciunea din gând în inima.
Cred ca acolo este cheia acestui fragment.

Pe de alta parte, poate fi si vorba despre a nu te indulci cu amintirea anumitor pacate.
Imaginatia , de care vorbesti , este venita tocmai dintro trezie mult prea accentuata , dar o trezie deformata , o trezie tinuta activ de starea noastra pacatoasa . Nu cred , refuz sa cred ca imaginatia nu ne-a fost data de Dumnezeu , de Creatorul nostru , caci fara ea nu am fi evoluat , am fi ramas ca acum doua mii de ani . Imprastierea mintii , la care face referire si Parintele Cleopa , este o realitate , o realitate grea pentru noi , mai ales la rugaciuni , rugaciuni care parca bat pasul pe loc de multe ori . Chiar tu imi spuneai ceva interesant pe privat in acest sens , cand citeai rugaciunile de dimineata , seara , fara sa-ti dai seama de greseala imediat . Aici trebuie sa lucram mult , mult de tot !
Vechi 17.02.2012, 21:37:20
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

O alta parere, care vine de la Par. Arsenie Papacioc „Prea multă vorbă despre rugăciunea inimii – Rostește-o tainic și taci. Asta e tot! Pentru ce trebuie să aștepți indicații? N-ai simțit nici până acum că tu ești omul lui Hristos”?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Faurit intru primenirea forumului glykys Generalitati 92 26.02.2013 10:29:00
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Reguli de folosire a forumului. admin Reguli generale de utilizare a forumului 1 14.01.2011 18:08:27
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc Delirul Generalitati 7 21.02.2010 19:51:02
Media de varsta a utilizatorilor forumului Hector Generalitati 4 02.05.2009 11:31:23