Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2012, 21:32:04
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Asta intrebam si eu. Din 1932 i-a mai vazut cineva?
Acum toata lumea are o camera foto, chiar si pe telefon.
din ce am citit,au fost tinuti mai la vedere pana in sec XVIII, cand unul dintre pelerini,mai slab de inima, cand i-a vazut a facut atac de cord si a murit. Atunci calugarii si-au dat seama ca desi sunt un bun instrument pedagogic, poate nu e cea mai buna idee sa fie expusi in public.
asa ca i-au bagat intr-o pestera ascunsa (sau in litoralul grecesc sau cel romanesc,nu mai stiu)
Vechi 17.02.2012, 15:48:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
din ce am citit,au fost tinuti mai la vedere pana in sec XVIII, cand unul dintre pelerini,mai slab de inima, cand i-a vazut a facut atac de cord si a murit. Atunci calugarii si-au dat seama ca desi sunt un bun instrument pedagogic, poate nu e cea mai buna idee sa fie expusi in public.
asa ca i-au bagat intr-o pestera ascunsa (sau in litoralul grecesc sau cel romanesc,nu mai stiu)
eu stiu ca atunci cand aduci un argument care sa-ti sustina ideea, prezinti toate dovezile de care dispui, pentru a credibiliza respectivul argument.
niciodata nu spui: stiti, am o dovada fantastica, dar mi-e frica sa v-o arat ...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 19:55:45
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
eu stiu ca atunci cand aduci un argument care sa-ti sustina ideea, prezinti toate dovezile de care dispui, pentru a credibiliza respectivul argument.
niciodata nu spui: stiti, am o dovada fantastica, dar mi-e frica sa v-o arat ...
din cauza aceasta am zis ,,din ce am citit''. Dovada mea este articolul care insotea poza.
Veridicitatea acestuia nu o pot dovedi sau infirma, deci va puteti rezerva indoiala daca doriti.
uite bucata din articolul din linkul de pe prima pagina:

Respectivii monahi, după ce au murit și au fost îngropați în afara cimitirului mănăstirii, la dezgroparea lor, au fost găsiți neputreziți, având trupurile cu totul negre și o înfățișare înspăimântătoare, de neînchipuit pentru mintea umană. Trei dintre cele șapte trupuri de monahi au fost aduse în pronaosul bisericii Sfinților Apostoli a cimitirului mănăstirii, unde au și rămas spre vederea tuturor până în secolul al XIX-lea. În ultimii ani ai șederii trupurilor lor acolo, un pelerin, zărindu-i, a pățit atac de cord și a murit pe loc. Acesta a fost și motivul pentru care au fost duși într-o peșteră, pe plaja schitului românesc, unde, după ce i-au așezat, au zidit intrarea cu pietre, ca să nu îi mai poată vedea nimeni. Restul de patru trupuri, care sunt și cele mai înfricoșătoare, au fost transportate îndată după dezgroparea lor într-o peșteră greu accesibilă aproape de Mănăstirea Marii Lavre, unde se află până astăzi.

V
Vechi 17.02.2012, 20:13:54
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

una din cele mai recente marturii gasite de mine e din 1964.
https://graiulortodox.wordpress.com/...a-athonitilor/

o alta marturie a acelor vremuri de mucenicie.
http://www.tezaurul-ortodox.com/topi...i-catolicilor/

Last edited by lore86; 17.02.2012 at 20:19:45.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 20:55:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

[quote=lore86;430304]una din cele mai recente marturii gasite de mine e din 1964.
https://graiulortodox.wordpress.com/...a-athonitilor/

Lore cred ca e acelasi articol.Eu nu zic ca nu este posibil dar hai sa fim mai precauti.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 23:32:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Eu cred ca relatarea in sine este suficienta, indiferent daca exista sau nu fotografie.
O fotografie de calitate proasta (retusata ulterior) face mai mult rau decat bine, scade credibilitatea istorisirii.

(sa nu uitam ca si exista si inregistrari audio, video, cum ar fi acea inregistrare a vocilor din iad care s-au auzit cand s-a sapat in siberia.. arunca o umbra a ridicolului peste credinta crestina. Nu ar trebui sa cautam astfel de "dovezi" care socheaza/ uimesc)

Last edited by anna21; 17.02.2012 at 23:37:34.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mancarea calugarilor alexdu Generalitati 34 01.03.2011 14:06:37
"Plasul calugarilor'' monica73 Arta bisericeasca in general 1 16.04.2010 12:35:44
Poza graitoare referitor la avorturi sergiu Generalitati 0 19.09.2009 15:17:06