Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2012, 13:08:02
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Am avut si eu curiozitatea sa citesc acest fir .
A fost o senzatie tare stranie , asemanatoare cu acum vreo 2 ani cind la discutii participau ,,celebrele" userite Ory si Fany, Andreicozia , Geonektarios si nu numai .
A fost o senzatie de: unde dai si unde crapa!
In orice caz , eroismul credintei , sinceritatea debordanta , smerenia marasmica si induiosarea maladiva a lui Caesar ma trimite negresit cu gindul la spasitul Geonektarios. Iar aceste atribute folosite de mine sunt enumerate la modul cel mai serios si descriptiv. Da ma rog , este treaba fiecaruia cum doreste sa traiasca dumnezeirea.
Unde dai si unde crapa, deci : mai nimeni nu a vrut sa inteleaga sensul observatiei facute la un moment dat de Glykys si ca urmare au luat-o la buseli care cum a prins-o .
Aici m-au desgusta de-a dreptul surorile care i-au adresat intrebari de-a dreptul stupide : de ce vorbesti tu , ce tu esti casatorita , tu ai copii...? Exact cum sunt inteventiile penibile nenumarate si facute de multi useri in care se imbraca aceasta atitudine total aiurea .
Dar f. corect si frumos a raspuns Glykis : ,,... nu este nevoie sa fiu, dar este nevoie sa marturisesc poruncile Domnului " si a rupt gura tirgului . Cine are discernamint de om matur poate intelege ca a facut o greseala bagindu-o ,,in corzi".
Dupa parerea mea, poti fi om grozav, sa pictezi zeci de tablouri, sa fi artist nu gluma , sa ai publicate ... nu mai stiu ce , dar daca imi pui o asemenea intrebare , te rog sa ma intelegi sora ca esti stupida ! Iti tai craca de sub picioare astfel, ca sa nu zic altcumva .
O alta sora , desi pina la urma a cotit-o, a considerat ea bine ca sa ne spuna ca defapt toti suntem niste desfrinati . Prostia asta ma duce cu gindul la un jenant user banat de mult , care era extrem de slobod la gura si care afirma pe un fir de discutie despre malahie ca in fond : ,,...toti barbatii au facut asa ceva , iar cei care nu recunosc sunt niste ipocriti !"
Noroc ca au fost totusi voci care au indreptat categoric si bine situatia ... dar idea arata ca multi sunt oamenii care gindesc gaunos !
Iarasi am avut o senzatie stranie ca multi, prea multi crestini nu stiu cind biserica accepta deslegarea unei casatorii (canoanele , de, ce sa facem, daca nu le suportam ?; numai cind le vom suporta atunci le vom si cunoaste) dar ca fabuleaza fiecare dupa cum il tine imaginatia . Ba cei/cele care sunt mai pietre de moara in contra credintei amesteca venial criteriile civile, ,,sociale", de bun simt , cu cele de ordin duhovnicesc , si facindu-se oarecum ,,vocea patriotului nationale" reusesc un coctail, cica duhovnicesc .

Dar peste toate aceste intimplari ramine pt. mine concluzia trista ca multi , prea multi inca, inteleg sa raspunda despre galos cind ei sunt intrebati de soson. Adica , fie nu sunt intelese, patrunse , corect ideile celui care scrie , fie se trezeste pacatul exact in cine nu te astepti si mai ales in locul in care credeai mai putin, si incepe sa dea raspuns !

Mi-am permis sa scriu aceste impresii in primul rind ca nu am participat la discutii , adica fara a crea vreo influenta in discutii , ci am ,,ascultat" de pe margine cum se ciorovaie.
In al doilea rind , acestea sunt impresiile mele , si sunt indrituit pt. ele, nefiind obligat sa le imprumut pe ale altuia .
Cine mi le impartaseste bine , cine nu ...la fel . Eu nici o data nu am fost macinat de ispita de a fi pe placul cuiva, de a fi in postura rabinului din banc : vai, tu ai dreptate, dar si tu ai ... aaa, si si tu ai dreptate ! Nu, eu imi marturisesc gindurile mele, si atit !
Dar daca cumva sunt si frati care s-au tulburat de parerile mele atunci le recomand frateste sa nu se mai arunce cu capul inainte la greseli , ca doar acestia sunt supusi tulburarii !
Ma bucur insa, in incheiere, ca a rinduit Dumnezeu ca sa i se intimple si unui alt user ceea ce mi se intimpla mie mai des : sa te trezesti total pe dos luat la intrebari despre subiectul de discutie , si sa fi facut praf in cuvinte , comparatii si constatari jenante (pt. cel care ti le arunca) cind defapt tu sti f. bine ca marturisesti Adevarul adevarat (si nu relativ) si ca nu voiesti sa faci nici un rabat de la El.
Pacea si linistea mea , de mult, este aceasta :
,, Daca pe Mine m-au prigonit si m-au ocarit , si pe voi va vor prigoni"
si inca
,,Fericiti veti fi cind va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvintul rau importiva voastra ... marturisind pt. Mine"

O seara cu pace fratilor forumisti !
Rezumat: Sunteti dezgustat de noi, punem intrebari stupide, avem interventii penibile, o atitudine aiurea, surorile sunt stupide, gandim gaunos, nu stim cand biserica accepta dezlegarea unei casatorii, nu suportam canoanele, fabulam, amestecam criteriile, suntem pietre de moara.

Nu va intereseaza sa placeti nimanui, d-voastra doar va spuneti gandurile.

Va considerati prigonit, ocarat pentru parerile d-voastra.

Va bucurati pentru raul altuia (Ma bucur insa, in incheiere, ca a rinduit Dumnezeu ca sa i se intimple si unui alt user ceea ce mi se intimpla mie mai des).

Concluziile mele dupa ce am analizat ce ati scris sunt:

1. Ne adresati multe injurii, si nu unei singure persoane ci multor persoane, in special femei pe care ne bagati intr-o categorie aparte, eu trag concluzia ca sunteti plin de ura si misogin in esenta.

2. Va spuneti doar gandurile deci nu doriti sa intrati intr-un dialog pentru ca va considerati superior noua, deci sunteti extrem de mandru.

3. Va considerati prigonit desi nimeni nu va are treaba, din nou mandrie nemasurata, v-ati pus pe un piedestal sus din care priviti cu superioritate la ceilalti si cu dispret pentru a-i improsca cu noroi din moment ce nimeni nu se ridica la asteptarile d-voastra.

Din nou, se pune intrebarea pe care v-am mai adesat-o mai demult in calitate de ce va adresati noua? Sunteti preot? Calugar? Un om sfant? Sau care tinde spre sfintenie? Chiar una din categoriile acestea daca ati fi nu ati avea dreptul sa ocarati lumea in felul asta.

Culmea este ca va mai adresati si cu pace dupa ce semanati ura in ceea ce scrieti.

Din moment ce nu va place lumea care intra pe forum inafara de foarte putine persoane, de ce mai intrati, de ce nu vorbiti doar cu acele persoane care va plac in mod privat sau in afara forumului?

Nu este normal sa porcaiti atata lume nu va puneti problema ca nu este normala atitudinea d-voastra?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 14:03:52
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Rezumat: Sunteti dezgustat de noi, punem intrebari stupide, avem interventii penibile, o atitudine aiurea, surorile sunt stupide, gandim gaunos, nu stim cand biserica accepta dezlegarea unei casatorii, nu suportam canoanele, fabulam, amestecam criteriile, suntem pietre de moara.

Nu va intereseaza sa placeti nimanui, d-voastra doar va spuneti gandurile.

Va considerati prigonit, ocarat pentru parerile d-voastra.

Va bucurati pentru raul altuia (Ma bucur insa, in incheiere, ca a rinduit Dumnezeu ca sa i se intimple si unui alt user ceea ce mi se intimpla mie mai des).

Concluziile mele dupa ce am analizat ce ati scris sunt:

1. Ne adresati multe injurii, si nu unei singure persoane ci multor persoane, in special femei pe care ne bagati intr-o categorie aparte, eu trag concluzia ca sunteti plin de ura si misogin in esenta.

2. Va spuneti doar gandurile deci nu doriti sa intrati intr-un dialog pentru ca va considerati superior noua, deci sunteti extrem de mandru.

3. Va considerati prigonit desi nimeni nu va are treaba, din nou mandrie nemasurata, v-ati pus pe un piedestal sus din care priviti cu superioritate la ceilalti si cu dispret pentru a-i improsca cu noroi din moment ce nimeni nu se ridica la asteptarile d-voastra.

Din nou, se pune intrebarea pe care v-am mai adesat-o mai demult in calitate de ce va adresati noua? Sunteti preot? Calugar? Un om sfant? Sau care tinde spre sfintenie? Chiar una din categoriile acestea daca ati fi nu ati avea dreptul sa ocarati lumea in felul asta.

Culmea este ca va mai adresati si cu pace dupa ce semanati ura in ceea ce scrieti.

Din moment ce nu va place lumea care intra pe forum inafara de foarte putine persoane, de ce mai intrati, de ce nu vorbiti doar cu acele persoane care va plac in mod privat sau in afara forumului?

Nu este normal sa porcaiti atata lume nu va puneti problema ca nu este normala atitudinea d-voastra?
Poate ar fi folositor sa stam de vorba si sa luam punct cu punct ceea ce ati reprosat . Dar nu am taria aceasta . Precizez un singur lucru :

Ati inteles gresit ca ma bucur in sens peiorativ , egoist , fatarnic , de raul altuia ! Asa voiti sa intelegeti , gresit , ca sa fie masa mai ,,bogata" , sa ,,atirne" parerea mai greu in balanta acuzarii !
Da' ma bucur ca are sansa sa vada, sa inteleaga (exct precum am spus chiar in postarea mea dar de care nu ati vrut sa tineti cont in toatalitate !) ca atunci cind marturisesti Adevarul si Dreptatea esti hulit si prigonit . Astazi tot este bine dar Sfintului Maxim Marturisitorul i s-au taiat limba si mina dreapta ca sa nu mai poata marturisi si nici sa scrie Adevarul... si ramasesera singurul singurelul care mai marturisea astfel !
Ma bucur ca are aceasta sansa de a gusta din cupa din care a gusta si Hristos (asa cum am motivat in finalul postului : ,,...ca daca pe Mine m-au prigonit , si pe voi va vor prigoni si va vor ocari ...") sa simta acest amar si sa dobindeasca pe viitor puterea intelegerii si a iertarii a fratilor necunoscatori !
Chiar in intelepciunea populara exista constatarea ca : din faptele bune ale vietii capeti experienta dar din greseli inveti cel mai serios si remanent pt . restul vietii ! Dvs. nu ati stiut aceasta intelepciune ? Pacat ! Altfel nu ati fi manipulat astfel ideea !

Doar asta am vrut sa precizez pt. ca pt. restul nu mai am atita rabdare , sunteti pe linga postarea mea , pe linga ceea ce am scris .
Iar cei ce au gresit , bine ar fi, crestineste ar fi, sa se indrepte si sa mai taie din indiferenta cu care cauta sa prinda filosofic pe un alt frate .
Daca voiesc , daca nu , nu este problema, deoarece lumea este atit de mare incit sa ne poata cuprinde pe toti !
Vechi 09.02.2012, 14:32:26
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Poate ar fi folositor sa stam de vorba si sa luam punct cu punct ceea ce ati reprosat . Dar nu am taria aceasta . Precizez un singur lucru :

Ati inteles gresit ca ma bucur in sens peiorativ , egoist , fatarnic , de raul altuia ! Asa voiti sa intelegeti , gresit , ca sa fie masa mai ,,bogata" , sa ,,atirne" parerea mai greu in balanta acuzarii !
Da' ma bucur ca are sansa sa vada, sa inteleaga (exct precum am spus chiar in postarea mea dar de care nu ati vrut sa tineti cont in toatalitate !) ca atunci cind marturisesti Adevarul si Dreptatea esti hulit si prigonit . Astazi tot este bine dar Sfintului Maxim Marturisitorul i s-au taiat limba si mina dreapta ca sa nu mai poata marturisi si nici sa scrie Adevarul... si ramasesera singurul singurelul care mai marturisea astfel !
Ma bucur ca are aceasta sansa de a gusta din cupa din care a gusta si Hristos (asa cum am motivat in finalul postului : ,,...ca daca pe Mine m-au prigonit , si pe voi va vor prigoni si va vor ocari ...") sa simta acest amar si sa dobindeasca pe viitor puterea intelegerii si a iertarii a fratilor necunoscatori !
Chiar in intelepciunea populara exista constatarea ca : din faptele bune ale vietii capeti experienta dar din greseli inveti cel mai serios si remanent pt . restul vietii ! Dvs. nu ati stiut aceasta intelepciune ? Pacat ! Altfel nu ati fi manipulat astfel ideea !

Doar asta am vrut sa precizez pt. ca pt. restul nu mai am atita rabdare , sunteti pe linga postarea mea , pe linga ceea ce am scris .
Iar cei ce au gresit , bine ar fi, crestineste ar fi, sa se indrepte si sa mai taie din indiferenta cu care cauta sa prinda filosofic pe un alt frate .
Daca voiesc , daca nu , nu este problema, deoarece lumea este atit de mare incit sa ne poata cuprinde pe toti !
Pacat ca sunteti atat de orbit de mandrie incat nu reusiti sa vedeti. Poate o sa va dati seama intr-o zi.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 15:23:38
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
lumea este atit de mare incit sa ne poata cuprinde pe toti !
Domnule Zaharia, am spus intr-o postare anterioara ca ecou in mine a unei postari a Dumneavoastra, am spus ca, insirind frumos, foarte frumos chiar, ideile, mi-a parut ca nu mai faceati distinctia intre Pastor si turma... Suntem Pastori, oare? Eu credeam ca, mai degraba, oaie bleaga din turma, ma iertati.
Iar acum adaug: gasesc cu totul nepotrivit sa adoptam gesturile, tonul, cuvintele Sfantului Maxim, de pilda, cata vreme nu suntem cu limba si mana taiate! Sau sunteti?...

Imitatia este un fenomen valabil doar pentru miezul lucrurilor: duhul umilit, inima infranta si zdrobita. Iata, abia dupa acest miez si din el, vine si gestul si cuvantul nostru si cred ca Domnul ne pune acolo unde ne e locul, fie si pe Cruce daca El gaseste ca acolo ne e locul. Dar toate acestea dupa, iar nu inainte de castigarea duhului zdrobirii in noi.
Mie asa imi pare, cu adevarat.

Iertare, unde am gresit.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 15:07:07
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Modul in care cere fiecare ajutor e atat de personal...
Eu am invatat, mult si din propria boala, ca orice injurie ascunde in adancul ei un strigat dupa ajutor, e un manifest al neputintei. Poate ca omul in cauza nu isi da seama, si de obicei chiar nu isi da, altminteri nici nu ar face-o, dar noi vedem asta si suntem datori sa oferim ce ni se cere: ajutorul. Desigur, de cele mai multe ori suntem pocniti pentru ca am indraznit. Rabdare insa: cineva striga dupa ajutor!
haideti fratilor, putina intelegere...
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 15:15:36
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Modul in care cere fiecare ajutor e atat de personal...
Eu am invatat, mult si din propria boala, ca orice injurie ascunde in adancul ei un strigat dupa ajutor, e un manifest al neputintei. Poate ca omul in cauza nu isi da seama, si de obicei chiar nu isi da, altminteri nici nu ar face-o, dar noi vedem asta si suntem datori sa oferim ce ni se cere: ajutorul. Desigur, de cele mai multe ori suntem pocniti pentru ca am indraznit. Rabdare insa: cineva striga dupa ajutor!
haideti fratilor, putina intelegere...
Eu am intelegere, ba chiar am luat si apararea persoanei intr-o alta postare, doar ca nu mi se pare normal sa nu reactionam cand suntem jigniti, pentru ca daca persoana nu este atentionata va persista in greseala, adica in a jigni pe altii.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 15:34:24
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
orice injurie ascunde in adancul ei un strigat dupa ajutor, e un manifest al neputintei. Poate ca omul in cauza nu isi da seama, si de obicei chiar nu isi da, altminteri nici nu ar face-o, dar noi vedem asta si suntem datori sa oferim ce ni se cere: ajutorul.
Foarte adevărat, frate.
Vreau să-ți mulțumesc pentru intervențiile tale pe tema aceasta și sper să continui să ne împărtășești atât din experiența vieții de familie, cât și din cea duhovnicească și de psiholog.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 15:56:21
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Foarte adevărat, frate.
Vreau să-ți mulțumesc pentru intervențiile tale pe tema aceasta și sper să continui să ne împărtășești atât din experiența vieții de familie, cât și din cea duhovnicească și de psiholog.
Desi imi aduci mangaiere (peste rani narcisice..:)) prin cuvantul tau de multumire, ma feresc iata, sa "put" a psiholog, ori Doamne fereste a om duhovnicesc (vai de necazurile mele, frate, vai si vai). Cum bine spunea CristiBoss, Domnul sa il ocroteasca, sunt doar un desfranat. E drept, nu am crezut vreo clipa, pe de alta parte, ca am nimerit intre sfinti, altminteri as fi tacut. Ci am crezut ca sunt, doar, intre oameni mai buni decat mine care sunt dispusi sa ma citeasca in marturisirile mele sincere, cat e posibila sinceritatea la un pacatos si desfranat. Fara pic de ironie spun! Va rog frumos...
Despre experienta vietii de familie, scos din toata aceasta viata a mea, voi completa insa pe un pasaj din ce a postat sorafallen.
Iata, poate ma veti considera cu totul nebun (si sunt, fara doar si poate), dar eu cred de-o vreme ca toata viata, absolut toata viata mea este si va fi o lupta uriasa, pe viata si pe moarte, pentru iesirea biruitoare din familia in care m-am nascut.
Vraja familiei de origine este mult mai tare decat heroina, asa cred.
Cand voi reusi sa urasc sufletul meu, adica a ceea ce a facut familia din mine, atunci cred ca ma voi apropia de mantuirea mea si, atentie, prin mine de mantuirea unui sir nesfarsit de stramosi... Nu pot accepta sa fiu parintii mei cand sunt tata si sot, desi sunt mult din ei in toate privintele, inca...

Esentialul nu e ce a facut familia din plastilina dintai a sufletului meu,
ci ceea ce fac eu, prin pocainta sub harul Domnului,
cu ceea ce a facut deja familia si neamul meu din mine, modelindu-mi plastilina fiintei.

Varsta barbatiei lui Hristos se atinge dupa sacrificiul uluitor de dureros si indelungat al copilariei narcisiste. Cand va muri copilul familiei si neamului meu, atunci va izbandi Barbatul. (prin lunga psihoterapie se face, prin viata toata, musai cu toata fiinta prabusit la picioarele Domnului Hristos - aceasta e convingerea si credinta mea)

Ganduri mari, desigur, demne poate de un adevarat crestin. Dar asta imi pare ca e de fapt lupta adevarata la care sunt chemat. Cred eu ca si tot omul e la fel...

Sa fiu iertat pentru indrazneala, imi cer iertare fratilor si surorilor pentru cuvantul meu!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 16:21:41
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
Desi imi aduci mangaiere (peste rani narcisice..:)) prin cuvantul tau de multumire, ma feresc iata, sa "put" a psiholog, ori Doamne fereste a om duhovnicesc (vai de necazurile mele, frate, vai si vai). Cum bine spunea CristiBoss, Domnul sa il ocroteasca, sunt doar un desfranat. E drept, nu am crezut vreo clipa, pe de alta parte, ca am nimerit intre sfinti, altminteri as fi tacut. Ci am crezut ca sunt, doar, intre oameni mai buni decat mine care sunt dispusi sa ma citeasca in marturisirile mele sincere, cat e posibila sinceritatea la un pacatos si desfranat. Fara pic de ironie spun! Va rog frumos...
Despre experienta vietii de familie, scos din toata aceasta viata a mea, voi completa insa pe un pasaj din ce a postat sorafallen.
Iata, poate ma veti considera cu totul nebun (si sunt, fara doar si poate), dar eu cred de-o vreme ca toata viata, absolut toata viata mea este si va fi o lupta uriasa, pe viata si pe moarte, pentru iesirea biruitoare din familia in care m-am nascut.
Vraja familiei de origine este mult mai tare decat heroina, asa cred.
Cand voi reusi sa urasc sufletul meu, adica a ceea ce a facut familia din mine, atunci cred ca ma voi apropia de mantuirea mea si, atentie, prin mine de mantuirea unui sir nesfarsit de stramosi... Nu pot accepta sa fiu parintii mei cand sunt tata si sot, desi sunt mult din ei in toate privintele, inca...

Esentialul nu e ce a facut familia din plastilina dintai a sufletului meu,
ci ceea ce fac eu, prin pocainta sub harul Domnului,
cu ceea ce a facut deja familia si neamul meu din mine, modelindu-mi plastilina fiintei.

Varsta barbatiei lui Hristos se atinge dupa sacrificiul uluitor de dureros si indelungat al copilariei narcisiste. Cand va muri copilul familiei si neamului meu, atunci va izbandi Barbatul. (prin lunga psihoterapie se face, prin viata toata, musai cu toata fiinta prabusit la picioarele Domnului Hristos - aceasta e convingerea si credinta mea)

Ganduri mari, desigur, demne poate de un adevarat crestin. Dar asta imi pare ca e de fapt lupta adevarata la care sunt chemat. Cred eu ca si tot omul e la fel...

Sa fiu iertat pentru indrazneala, imi cer iertare fratilor si surorilor pentru cuvantul meu!

(terapeut....radiestezie?)
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 16:32:13
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
(terapeut....radiestezie?)
E uimitor cum oamenii din aceasta tara sunt tentati sa alerge mai repede la radiestezist decat la psiholog, la te miri ce vraci vindecator decat la doctor, la vrajitoare mai degraba decat la preot, la yoga decat la biserica...
Probabil de vina sunt costurile mai mici (am auzit ca un radiestezist ia in jur de 30 delei sedinta, vizavi de psiholog care ... poate sare de 100), si/sau speranta unei vindecari mai rapide si mai lipsite de efort. Noroc ca in cazul stiut de mine, radiestezistul in cauza i-a spus persoanei ca si-a pierdut increderea in Dumnezeu, trimitand-o, indirect, tot la biserica.

Iar in ce priveste vindecarile miraculoase, am auzit ca sunt persoane care prefera canoane mai scurte si mai aspre (post negru, etc) decat oprirea de la Sfanta Impartasanie pana la renuntarea la pacat ; sau dupa caz sa se indoape cu medicamente ca sa contacareze efectele nocive ale unor vicii si ale unui stil de viata gresit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mataniile mirenilor in Biserica Dacian Reguli in Biserica 30 27.04.2012 18:15:11
casnicia alaturi de un necredincios Aspasia Nunta 38 12.12.2010 23:15:41
Ajutatima sa-mi salvez casnicia eduard40 Rugaciuni 6 06.01.2010 17:19:22
Patericul mirenilor Laurentiu Generalitati 17 20.07.2009 10:49:11