![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu va intereseaza sa placeti nimanui, d-voastra doar va spuneti gandurile. Va considerati prigonit, ocarat pentru parerile d-voastra. Va bucurati pentru raul altuia (Ma bucur insa, in incheiere, ca a rinduit Dumnezeu ca sa i se intimple si unui alt user ceea ce mi se intimpla mie mai des). Concluziile mele dupa ce am analizat ce ati scris sunt: 1. Ne adresati multe injurii, si nu unei singure persoane ci multor persoane, in special femei pe care ne bagati intr-o categorie aparte, eu trag concluzia ca sunteti plin de ura si misogin in esenta. 2. Va spuneti doar gandurile deci nu doriti sa intrati intr-un dialog pentru ca va considerati superior noua, deci sunteti extrem de mandru. 3. Va considerati prigonit desi nimeni nu va are treaba, din nou mandrie nemasurata, v-ati pus pe un piedestal sus din care priviti cu superioritate la ceilalti si cu dispret pentru a-i improsca cu noroi din moment ce nimeni nu se ridica la asteptarile d-voastra. Din nou, se pune intrebarea pe care v-am mai adesat-o mai demult in calitate de ce va adresati noua? Sunteti preot? Calugar? Un om sfant? Sau care tinde spre sfintenie? Chiar una din categoriile acestea daca ati fi nu ati avea dreptul sa ocarati lumea in felul asta. Culmea este ca va mai adresati si cu pace dupa ce semanati ura in ceea ce scrieti. Din moment ce nu va place lumea care intra pe forum inafara de foarte putine persoane, de ce mai intrati, de ce nu vorbiti doar cu acele persoane care va plac in mod privat sau in afara forumului? Nu este normal sa porcaiti atata lume nu va puneti problema ca nu este normala atitudinea d-voastra? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ati inteles gresit ca ma bucur in sens peiorativ , egoist , fatarnic , de raul altuia ! Asa voiti sa intelegeti , gresit , ca sa fie masa mai ,,bogata" , sa ,,atirne" parerea mai greu in balanta acuzarii ! Da' ma bucur ca are sansa sa vada, sa inteleaga (exct precum am spus chiar in postarea mea dar de care nu ati vrut sa tineti cont in toatalitate !) ca atunci cind marturisesti Adevarul si Dreptatea esti hulit si prigonit . Astazi tot este bine dar Sfintului Maxim Marturisitorul i s-au taiat limba si mina dreapta ca sa nu mai poata marturisi si nici sa scrie Adevarul... si ramasesera singurul singurelul care mai marturisea astfel ! Ma bucur ca are aceasta sansa de a gusta din cupa din care a gusta si Hristos (asa cum am motivat in finalul postului : ,,...ca daca pe Mine m-au prigonit , si pe voi va vor prigoni si va vor ocari ...") sa simta acest amar si sa dobindeasca pe viitor puterea intelegerii si a iertarii a fratilor necunoscatori ! Chiar in intelepciunea populara exista constatarea ca : din faptele bune ale vietii capeti experienta dar din greseli inveti cel mai serios si remanent pt . restul vietii ! Dvs. nu ati stiut aceasta intelepciune ? Pacat ! Altfel nu ati fi manipulat astfel ideea ! Doar asta am vrut sa precizez pt. ca pt. restul nu mai am atita rabdare , sunteti pe linga postarea mea , pe linga ceea ce am scris . Iar cei ce au gresit , bine ar fi, crestineste ar fi, sa se indrepte si sa mai taie din indiferenta cu care cauta sa prinda filosofic pe un alt frate . Daca voiesc , daca nu , nu este problema, deoarece lumea este atit de mare incit sa ne poata cuprinde pe toti !
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar acum adaug: gasesc cu totul nepotrivit sa adoptam gesturile, tonul, cuvintele Sfantului Maxim, de pilda, cata vreme nu suntem cu limba si mana taiate! Sau sunteti?... Imitatia este un fenomen valabil doar pentru miezul lucrurilor: duhul umilit, inima infranta si zdrobita. Iata, abia dupa acest miez si din el, vine si gestul si cuvantul nostru si cred ca Domnul ne pune acolo unde ne e locul, fie si pe Cruce daca El gaseste ca acolo ne e locul. Dar toate acestea dupa, iar nu inainte de castigarea duhului zdrobirii in noi. Mie asa imi pare, cu adevarat. Iertare, unde am gresit. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am invatat, mult si din propria boala, ca orice injurie ascunde in adancul ei un strigat dupa ajutor, e un manifest al neputintei. Poate ca omul in cauza nu isi da seama, si de obicei chiar nu isi da, altminteri nici nu ar face-o, dar noi vedem asta si suntem datori sa oferim ce ni se cere: ajutorul. Desigur, de cele mai multe ori suntem pocniti pentru ca am indraznit. Rabdare insa: cineva striga dupa ajutor! haideti fratilor, putina intelegere... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vreau să-ți mulțumesc pentru intervențiile tale pe tema aceasta și sper să continui să ne împărtășești atât din experiența vieții de familie, cât și din cea duhovnicească și de psiholog. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Despre experienta vietii de familie, scos din toata aceasta viata a mea, voi completa insa pe un pasaj din ce a postat sorafallen. Iata, poate ma veti considera cu totul nebun (si sunt, fara doar si poate), dar eu cred de-o vreme ca toata viata, absolut toata viata mea este si va fi o lupta uriasa, pe viata si pe moarte, pentru iesirea biruitoare din familia in care m-am nascut. Vraja familiei de origine este mult mai tare decat heroina, asa cred. Cand voi reusi sa urasc sufletul meu, adica a ceea ce a facut familia din mine, atunci cred ca ma voi apropia de mantuirea mea si, atentie, prin mine de mantuirea unui sir nesfarsit de stramosi... Nu pot accepta sa fiu parintii mei cand sunt tata si sot, desi sunt mult din ei in toate privintele, inca... Esentialul nu e ce a facut familia din plastilina dintai a sufletului meu, ci ceea ce fac eu, prin pocainta sub harul Domnului, cu ceea ce a facut deja familia si neamul meu din mine, modelindu-mi plastilina fiintei. Varsta barbatiei lui Hristos se atinge dupa sacrificiul uluitor de dureros si indelungat al copilariei narcisiste. Cand va muri copilul familiei si neamului meu, atunci va izbandi Barbatul. (prin lunga psihoterapie se face, prin viata toata, musai cu toata fiinta prabusit la picioarele Domnului Hristos - aceasta e convingerea si credinta mea) Ganduri mari, desigur, demne poate de un adevarat crestin. Dar asta imi pare ca e de fapt lupta adevarata la care sunt chemat. Cred eu ca si tot omul e la fel... Sa fiu iertat pentru indrazneala, imi cer iertare fratilor si surorilor pentru cuvantul meu! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
(terapeut....radiestezie?) |
|
|
|||
|
|||
|
E uimitor cum oamenii din aceasta tara sunt tentati sa alerge mai repede la radiestezist decat la psiholog, la te miri ce vraci vindecator decat la doctor, la vrajitoare mai degraba decat la preot, la yoga decat la biserica...
Probabil de vina sunt costurile mai mici (am auzit ca un radiestezist ia in jur de 30 delei sedinta, vizavi de psiholog care ... poate sare de 100), si/sau speranta unei vindecari mai rapide si mai lipsite de efort. Noroc ca in cazul stiut de mine, radiestezistul in cauza i-a spus persoanei ca si-a pierdut increderea in Dumnezeu, trimitand-o, indirect, tot la biserica. Iar in ce priveste vindecarile miraculoase, am auzit ca sunt persoane care prefera canoane mai scurte si mai aspre (post negru, etc) decat oprirea de la Sfanta Impartasanie pana la renuntarea la pacat ; sau dupa caz sa se indoape cu medicamente ca sa contacareze efectele nocive ale unor vicii si ale unui stil de viata gresit. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mataniile mirenilor in Biserica | Dacian | Reguli in Biserica | 30 | 27.04.2012 18:15:11 |
| casnicia alaturi de un necredincios | Aspasia | Nunta | 38 | 12.12.2010 23:15:41 |
| Ajutatima sa-mi salvez casnicia | eduard40 | Rugaciuni | 6 | 06.01.2010 17:19:22 |
| Patericul mirenilor | Laurentiu | Generalitati | 17 | 20.07.2009 10:49:11 |
|
|