![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar sfânt de ați fi, nu aveți dreptul de a judeca duhovnicia, ori neduhovnicia acelor minți. |
|
|||
|
|||
![]()
Atunci ar trebui sa nu numiti cladirea respectiva cu denumirea de "biserica", stiind ca biserica este formata din oameni.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca aveau alte religii care erau acestea? De ce au format aceasta religie, din ce motiv? |
|
|||
|
|||
![]()
Majoritatea membrilor fondatori ai Bisericii Adventiste dde Ziua a Șaptea proveneau din mișcarea adventă inițiată de William Miller, care după "Marea Dezamăgire" de la 1844 s-a destrămat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc pentru raspunsuri. Acest domn Miller avea studii teologice adica era pastor/preot sau un simplu enorias? Ce este Marea dezamagire?
|
|
||||
|
||||
![]()
as vrea sa zic eu la capitolul Marea dezamagire(cunosc destul de bine subiectul), desigur,daca nu se supara osutafaraunu.
|
|||
|
|||
![]()
"Si Se mira de necredinta lor..." (Marcu 6:6)
"Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, Te laud, pentru ca asa ai gasit Tu cu cale!" (Matei 11:25, 26) |
|
|||
|
|||
![]()
Cu plăcere.
Citat:
Mișcarea religioasă interconfesională de pe la 1840 inițiată de pastorul baptist Miller a convers spre data de 22 octombrie 1844 când credea el că se va întoarce Domnul Hristos (pe baza greșitei interpretări a evenimentului descris de profetul Daniel). Șocul lui Miller și al adepților lui produs de neîmplinirea acestei speranțe a rămas în istoria religioasă a Statelor Unite ca "Marea Dezamăgire". P.S. Am încercat să fiu cât mai concis deși ar fi multe de spus cu privire la aceste evenimente, dl. Patrie și Credință va avea desigur mai multe amănunte la subiect. Cred însă că ne-am îndepărta de topic, mult mai adecvat fiind [COLOR=#0066cc]acesta[/COLOR]. Last edited by osutafaraunu; 06.02.2012 at 07:14:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A nu se confunda Sfînta Tradiție cu oriceiurile populare necreștine, așa-zise băbești, care s-au amestecat de-a lungul timpului în slujbele ortodoxe de înmormîntare și nu numai. Oricine are puțin discernămînt poate sesiza că aceste obiceiuri nu au nimic în comun cu Predania Sfinților lăsată nouă de veacuri și peste veacuri.
|
|||
|
|||
![]()
daca Miller ar fi citit Scripturile din dorinta de a le respecta, nu ar fi profetit tampeniile respective, deoarece timpurile si perioadele nu sunt in grija noastra.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestantii sau ''pocaitii'' | Templier Knight | Secte si culte | 21 | 01.02.2015 21:20:51 |
Ingerii pot face voia lor proprie? | sergiu | Din Noul Testament | 23 | 03.08.2012 16:12:03 |
neoprotestantii.o problema? | iulyaan | Secte si culte | 209 | 11.12.2009 21:38:31 |
Cum ne influenteaza credinta,viata proprie? | ory | Generalitati | 29 | 06.05.2009 10:25:14 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|