![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
În acest interviu luat de Danion vlădicii Ipolit, acesta din urmă spune la un moment dat că dacă un episcop ecumenist l-ar caterisi pe un preot fiindcă a denunțat ecumenismul drept erezie, cu alte cuvinte fiindcă L-a mărturisit pe Hristos, atunci caterisirea nu ar avea nici o importanță, iar preotul respectiv ar putea să slujească, dar într-un loc retras ca să nu provoace sminteală.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde sa slujeasca "intr-un loc retras"? Prin apartamente? Cei care l-ar primi la randul lor ar pacatui grav. Exact asa a aparut practic stilismul. De altfel de ce sa ne mai miram de sursa afirmatiei, stim orientarile stiliste ale lui Danion si toate derapajele de cativa ani incoace. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu unul cred, la fel ca episcopul ucrainian, că o caterisire făcută pt că preotul L-a mărturisit pe Hristos, nu schimbă nimic la nivel duhovnicesc(în afară de faptul că episcopul se încarcă cu un păcat grav). „Duhul bate unde vrea” și în nici un caz nu cred că lucrează împotriva celor care Îl mărturisesc. Last edited by VladCat; 02.02.2012 at 20:27:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai vezi tu, asta e si argumentul principal al stilistilor (nu cei care tin calendarul vechi ci cei care au facut din calendar idol), ca ei au fost respinsi de "biserica oficiala" pe motiv ca ea este ecumenista iar ei nu sunt.
Concluzia lor: ei sunt adevarata Biserica iar Biserica este apostata. Rezultatul: schisma. Deci, de ce logica respectivului ar fi buna? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fata de ierarhie se face ascultare doar pana la caderea in eroare dogmatica, cum s-a intamplat de exemplu in timpul sfantului Marcu Evghenicul. In cazul de fata deocamdata nu am auzit de caterisire pe motive ecumeniste, dar daca ierarhul ii spune unui preot ca trebuie sa creada ca Duhul purcede si de la Fiul mai intai trebuie sa ii spuna ca greseste, apoi sa cheme si pe altii, iar apoi sa se delimiteze de el. Altfel am cadea in infailibilitatea catolica, orice spune papa si ierarhia trebuie luat ca obligatoriu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Diferenta o face adevarul, iar acesta este stiut din Sf. Scriptura". Cum iti suna? Citat:
Atat timp cat este unul din pilonii schismei lor.. Citat:
Citat:
Sunt altele problemele aduse de cei care erodeaza autoritatea Bisericii din interior, mult mai nuantate, mult mai greu de stabilit o linie clara de demarcatie intre ce e bine si ce e rau, care e atitudinea potrivita. |
|
|||
|
|||
![]()
Afirmația „Diferenta o face adevarul, iar acesta este stiut din invatatura Bisericii” nu are nimic in comun cu protestantismul si nici cu afirmatia cu care o compari tu. Dar tu nu sesizezi diferenta pentru ca discuti cu noi de pe pozitia Adevarului, in loc sa discuti ca sa ajungem impreuna la Adevar.
Last edited by VladCat; 05.02.2012 at 12:15:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si orice credincios care stie sa citeasca poate vedea ca in Sfanta Scriptura Mantuitorul spune ca Duhul purcede de la Tatal. Noi credem in tot ce invata Biserica Ortodoxa nu doar pentru ca facem parte din ea, ci pentru ca aici este chiar adevarul, oricine poate verifica dogmele sa vada daca gaseste vreun mic cusur. Stilistii s-au despartit din cauza unui canon, nu dogma (desi unii stilisti nu inteleg nici acum ca nu e dogma), iar canoanele pot fi schimbate de Biserica. Dar nici Sfantul Marcu nici altii nu s-au despartit si au format o noua biserica, pentru ca intotdeauna Hristos va avea grija de Biserica Sa sa revina la adevar. Daca la noi e benefica ascultarea de Biserica (adica de invatatura Bisericii), pentru alte culte e nerecomandat, ei trebuie sa caute adevarul pentru ca nu e in cultul lor. Si cine cauta adevarul cu credinta il va si gasi, asa cum ne asigura Mantuitorul. Asadar, in legatura cu caterisirea, in BOR se dau putine caterisiri, deci nu prea se pune aceasta problema. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Incalcand ascultarea canonica, chiar si a unui ierarh apostat cazi in neascultare si de aici drumul pana la schisma e scurt.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
Preot caterisit | Carmen FUNIERU | Preotia (Hirotonia) | 20 | 29.07.2010 20:40:46 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |
|