Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2012, 00:24:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai "Theodor" nu-l mai zgandari pe om degeaba, oricine a pus mana pe materialele alea stie ca sunt facute pe hartie din aia lucioasa deci inutilizabila pentru ce spui tu acolo..

Argumentul asta ca 3 papi n-au intors spatele unei miscari care pana si pentru catolicul de rand apare ca fiind devianta (a se vedea topicurile de pe forumul catolic vizavi de acest subiect) pentru a nu se produce un soi de schisma, nu este un argument si nu te scuteste sa practici la randul tau discernamantul.

Iar faptul ca un eretic nu este tocmai un troll inarmat gata sa-ti manince ficatii nu inseamna ca erezia lui este justificata spiritual.
Vechi 05.02.2012, 19:18:40
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai "Theodor" nu-l mai zgandari pe om degeaba, oricine a pus mana pe materialele alea stie ca sunt facute pe hartie din aia lucioasa deci inutilizabila pentru ce spui tu acolo..

Argumentul asta ca 3 papi n-au intors spatele unei miscari care pana si pentru catolicul de rand apare ca fiind devianta (a se vedea topicurile de pe forumul catolic vizavi de acest subiect) pentru a nu se produce un soi de schisma, nu este un argument si nu te scuteste sa practici la randul tau discernamantul.

Iar faptul ca un eretic nu este tocmai un troll inarmat gata sa-ti manince ficatii nu inseamna ca erezia lui este justificata spiritual.
Fii pe pace, frate Alin. Nu folosesc balivernele martorilor lu' peste in felul ala; evident, nu pot explica pe forum...:D In alta ordine de idei, pot fi interesat de ceva, sau/si sa il respect, fara sa il practic. Nu voi fi vreodata penticostal, insa, cum am zis, pe cei cunoscuti personal ii respect foarte mult, si deasemenea pe cei de pe forum, care, din cate vad, au mult bun-simt, ponderatie si decenta (ceea ce altora dintre NP si din alte confesiuni le cam lipseste...), si nu in ultimul rand, deschidere la argumentele interlocutorului. Si, spre deosebire tot de aia la care am facut aluzie intre paranteze (stii la cine ma refer, unii obsedati de moartea totala, precum si altii obsedati de tot de felul de calendare mantuitoare (?!) ), nu au porcait vreodata BO in general, si BOR in special.
Vechi 05.02.2012, 20:09:20
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Niciodată să nu spui "niciodată".
Cine știe? Poate a treia-i norocoasă în cazul tău.
Vechi 05.02.2012, 23:25:34
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Niciodată să nu spui "niciodată".
Cine știe? Poate a treia-i norocoasă în cazul tău.

In unele chestii chiar spun "niciodata"...si e pe bune...si la tine e la fel, sunt convins...
Vechi 06.02.2012, 07:33:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Viața e complexă și ne aduce în fața multor decizii interesante. Credeți că noi* n-am spus "niciodată" la gândul trecerii de la ortodocși la pocăiți?

* Noi ăștia care "porcăim BO in general, si BOR in special". Adică luăm atitudine împotriva concepției ortodoxe că pocăiții în general și penticostalii în special sunt porci (vulpi, lupi, etc... neoameni în general și demni de tratament adecvat).
Vechi 06.02.2012, 08:12:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Credeți că noi* n-am spus "niciodată" la gândul trecerii de la ortodocși la pocăiți?
Sincer să fiu nici nu mă interesează...
Vechi 06.02.2012, 08:26:47
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit pt. Theodor de Mopsuestia

Am citit ce ati scris pe la inceputul topicului si vreau sa va intreb: d-voastra considerati ca "vorbirea in limbi" in biserica primara este aceeasi cu manifestarile din comunitatea penticostala? Oamenii aceia vorbeau “in limbi” la propriu, adica intr-un limbaj al unei comunitati umane istoric constituita, pentru a le putea propavadui Evanghelia. Ceea ce exista la penticostali nu este “vorbire in limbi” autentica, ci o forma de extaz mistic, inima impietrita frangandu-se odata cu venirea unei afectiuni ontologice. Ce numiti d-voastra “vorbire in limbi”? Orice forma de manifestare a harismei afectiunii ?

Last edited by ioanna; 06.02.2012 at 08:32:39.
Vechi 06.02.2012, 12:33:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Nu voi fi vreodata penticostal, insa, cum am zis, pe cei cunoscuti personal ii respect foarte mult, si deasemenea pe cei de pe forum, care, din cate vad, au mult bun-simt, ponderatie si decenta (ceea ce altora dintre NP si din alte confesiuni le cam lipseste...), si nu in ultimul rand, deschidere la argumentele interlocutorului. Si, spre deosebire tot de aia la care am facut aluzie intre paranteze (stii la cine ma refer, unii obsedati de moartea totala, precum si altii obsedati de tot de felul de calendare mantuitoare (?!) ), nu au porcait vreodata BO in general, si BOR in special.
Problema e doar de subiectivitate, tu privesti totul prin prisma conceptiilor ecumeniste. De aceea te simti solidar si ii apreciezi doar pe aceia care au si ei aceste conceptii, acestia ii vezi intotdeauna ca spunand adevarul, oameni exceptionali, de bun-simt, etc. In schimb cei ce critica un cult (in special cel apreciat de tine, cel adventist de exemplu se poate critica, dar doar pentru ca ei critica pe catolici si papa) sunt neiubitori, retrograzi, inchisi la minte. Dar aceasta problerma apare la toti cei ce au conceptii ecumeniste, sunt ca o religie aparte. Asadar intitdeaun e vorba doar de lipsa obiectivitatii.
Nu e nevoie sa devii penticostal. Miscarea carismatica ofera oricui, in special catolicilor, sansa sa devina si catolici si penticostali. Dea ltfel cineva care are conceptii ecumensite considera ca toate cultele sunt la fel, deci el se considera si ortodox, si catolic si penticostal in acelasi timp. Nu are de ce sa isi schimbe cultul, pentru el e cam acelasi lucru. Bine, asta in grade mai mari sau mai mici in functie de cat de mult e impregnat cu aceste idei. Poate la tine in grad mai mic, dar la altii nu conteaza denominatiunea (era ca exemplu Adriana 3 cu aceste conceptii pe forum).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13