Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2012, 11:37:33
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Da.Paradoxal dar cineva candva a spus ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.
iar altul dupa ce ne-a "aburit" 12 capitole ne spune : "Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om.Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele."
va rog nu puneti semnul egal intre o frica sanatoasa si o frica morbida, o teama sfanta si o terorizare !
Vechi 29.01.2012, 12:25:11
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
hai sa fim seriosi cred ca este o greseala gramaticala si nu o noua "revelatie".Cel putin sper asta.
Nu cred că Cornilescu s-a inspirat din versiunea Sinodală, autorii versiunii Sinodale nici atâta, deci e cam mare "coincidența".
Vechi 29.01.2012, 13:20:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
si ce ajuta? infricarea? teroarea? vreti ca crestinul sa vina la Domnul de teama ca va petrece o eternitate fiind chinuit cu foc si pucioasa?
oricum omul care nu vine la Dumnezeu tot plateste. Ori ca se duce in iad unde este chinuit o eternitate, ori este distrus pentru totdeauna, cum sustin unii sectanti si vad ca si dumneavostra, tot o trage. Cu ce este mai buna frica de anihilare decat frica de chinurile iadului? Doamne ajuta!
Vechi 30.01.2012, 08:41:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
oricum omul care nu vine la Dumnezeu tot plateste. Ori ca se duce in iad unde este chinuit o eternitate, ori este distrus pentru totdeauna, cum sustin unii sectanti si vad ca si dumneavostra, tot o trage. Cu ce este mai buna frica de anihilare decat frica de chinurile iadului? Doamne ajuta!
nu stiu cum considerati dumneavoastra, insa eu as prefera anihilarea decat sa traiesc vesnic numai pentru a fi chinuit in cele mai groaznice feluri.
Vechi 30.01.2012, 08:51:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit sufletul moare (17)

"Care a dat sufletului meu viață și n-a lăsat să se clatine picioarele mele." (Psalm 65,8 - versiunea Sinodală)

Ca să vezi!... E nevoie ca sufletul să primească viață de la Dumnezeu. Altfel e... mort. Căci, sufletul moare.
Vechi 30.01.2012, 09:32:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
nu stiu cum considerati dumneavoastra, insa eu as prefera anihilarea decat sa traiesc vesnic numai pentru a fi chinuit in cele mai groaznice feluri.
voi cei care sustineti anihilarea sufletului, NU luati in considerare un lucru: OMUL ESTE CEL CARE ALEGE, DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI, UNDE SE DUCE, LA RAI ORI LA IAD. Nu Adam este cel care a ales sa moara in loc sa traiasca? L-a obligat cineva? Este Dumnezeu rau prin faptul ca ia trimis moartea lui Adam? Este Bunul Dumnezeu un ucigas? Ii face placere acest lucru? Sigur ca NU! Dar cum Dumnezeu este drept si respecta liberul arbitru al omului, il trimite pe om acolo unde el a ales singur: ori la Iad, ori la Rai.
Vechi 30.01.2012, 09:48:56
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
sant sigur ca o sa fii intrebat ce preferi.
Vechi 30.01.2012, 10:47:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
voi cei care sustineti anihilarea sufletului, NU luati in considerare un lucru: OMUL ESTE CEL CARE ALEGE, DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI, UNDE SE DUCE, LA RAI ORI LA IAD. Nu Adam este cel care a ales sa moara in loc sa traiasca? L-a obligat cineva? Este Dumnezeu rau prin faptul ca ia trimis moartea lui Adam? Este Bunul Dumnezeu un ucigas? Ii face placere acest lucru? Sigur ca NU! Dar cum Dumnezeu este drept si respecta liberul arbitru al omului, il trimite pe om acolo unde el a ales singur: ori la Iad, ori la Rai.

imi pare rau, dar eu nu am gasit in Scripturi ca apostolii au invatat aceste lucruri, adica omul are de ales intre Rai sau Iad, eu am gasit ca are de ales intre o viata cu Domnul Isus in Ceruri sau moartea.
Vechi 30.01.2012, 11:52:33
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
imi pare rau, dar eu nu am gasit in Scripturi ca apostolii au invatat aceste lucruri, adica omul are de ales intre Rai sau Iad, eu am gasit ca are de ales intre o viata cu Domnul Isus in Ceruri sau moartea.
Și al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei și chipului ei și primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
Va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului.
Și fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei.

Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.
Vechi 30.01.2012, 12:05:03
Banned

Implicit

domnule Iuliu, daca nu intelegeti simbolistica viziunilor lui Ioan, nu am ce va face, ramaneti cu ideea ca ingerii Domnului stau si privesc cum pacatosii sunt chinuiti in foc si pucioasa, urlete si celelalte !
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31