![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Raku, este un pioner al muzicii hip-hop romanesti. Este un gen de muzica foarte controversat, intr-o viziune teologica pare foarte anti-crestin, adica promoveaza mizeria societatii ca si cum ar fi ceva bun. Acest artist exprima cel mai bine mesajul printr-un limbaj si ritm pe care eu il indragesc, reprezentand totusi aceasta muzica de la care nu te astepti la un mesaj asa religios:
http://bronews.com/hip-hop/raku-invi...-oreste-video/
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Conexiunea intre o muzica atat de controversata si mesajele religioase care abunda in ea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai mesaje religioase sunt si in muzica rock, si in manele si in multe alte genuri de muzica. Ma rog, nu am nimic cu Raku. Ca artist, nu sunt fana a lui. Ca om, il respect, e admirabil. Dar nu cred ca se poate impune ideea ca orice muzica cu mesaj religios e buna de ascultat.
|
|
|||
|
|||
![]()
De unde pana unde Raku si Apostoli Moderni...Doamne fereste...ce ineptii mai aduceti pe aici pe un forum ortodox. Unde or fi mesajele ale religioase. Am ascultat 4-5 melodii si nu am auzit nici un mesaj concret. Sa nu mai vorbesc de melodiile necenzurate.
Trezeste-te frate Claudiu FT...muzica asta sau solistul asta cu siguranta nu te va duce la Adevar! Pune mana si citeste carti duhovnicesti, Psaltirea, Biblia....ai sa gasesti aici cu totul alte mesaje care nu au nici o legatura cu mesajele lui Raku (sa nu-i altfel de fapt). |
|
|||
|
|||
![]()
24. Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona. (Matei 6, 24)
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau pt exprimare Anna si Ovidiu,eu eram doar ironica...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, m'am gandit. Raspunsul meu era pt initiatorul topicului, care [din cine stie ce motiv] incearca sa ne convinga ca muzica lui e ok pentru ca ar avea mesaje religioase. Nu inteleg, in primul rand, de ce unii oameni vor sa ii convinga pe altii sa le placa ceea ce le place lor. Iar in al doilea rand, nu inteleg de ce are nevoie o scuza [mai ales una ca asta] ca sa ii placa ceea ce ii place. Gusturile sunt ale tale, ti le asumi. Nu le bagi nimanui pe gat si nici nu cauti scuze pentru ele.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne fereste-ne de mai rau! |
|
|||
|
|||
![]()
Poate exista cineva pe forum caruia ii place acest gen de muzica, pentru acel cineva era adresat topicul. Eu il admir foarte mult pe acest om si desi sunt un adept al profanului, respect mult etica ortodoxa si cultura ei si gasesc multe legaturi dintre aceasta lume conservatoare si ceea ce se intampla in lumea noastra moderna. Stiu ca exista multa vulgaritate, e o societate mizerabila si mereu va fi. Pe unii socheaza, pe altii scandalizeaza multe lucruri, insa mereu arta a avut aceasta calitatea vizavi de timpurile noi. Nu sunt genul de om care sa judece si atribuie intunericului lucrurile care iau o nuanta mai ciudata comparativ cu fundatia dogmatica pe care se bazeaza ortodoxia. Am impresia uneori, ca unii oameni cred in Dumnezeu de frica lui satana sau mamona, cum zice Ovidiu.
Sunt multe lucruri bune in lumea asta, tot respectu pentru cei ce gasesc lumina din obscuritate si alearga dupa Adevar in continuu stiind totusi ca il vor afla abia post-mortem.