Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2012, 11:04:57
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pe bune? Unde scrie in NT de Iisus Savaot?
Dar unde scrie în VT Tatăl Savaot ? În NT scrie la Rom. 9,29 și Iacov 5,4.

Citat:
Unde scrie in Biblie de Mihail Savaot?
Si unde e logica din versetul din Iuda? Te mai intreb o data: Nu e o exprimare ciudata si fara noima? Asta in cazul in care Mihail ar fi Dumnezeu. Doamne ajuta!
Mare chițibușar mai ești! Nu e suficient că "Domnul" poate fi și Tatăl și Fiul? Nu e suficient că "Arhanghelul Mihail" înseamnă de fapt Cel Asemeni lui Dumnezeu comandant al oștirii îngerești?
Vechi 25.01.2012, 11:37:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar unde scrie în VT Tatăl Savaot ? În NT scrie la Rom. 9,29 și Iacov 5,4.

Mare chițibușar mai ești! Nu e suficient că "Domnul" poate fi și Tatăl și Fiul? Nu e suficient că "Arhanghelul Mihail" înseamnă de fapt Cel Asemeni lui Dumnezeu comandant al oștirii îngerești?
Prietene, eu iti cer mere iar tu imi dai banane? Unde scrie ia Romani 9:29 si la Iacob 5:5 de Iisus Savaot? In NT se face diferenta CLARA intre Tatal ceresc si Iisus Hristos. Unde apare in Evanghelii sau in epistole acest nume (Savaot) atribuit lui Iisus Hristos? Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea? Nu Fiul Omului v-a face acest lucru? Este Fiul Omului Savaot?
Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT si nici in NT. Acest titlu INTOTDEAUNA ii este atribuit numai lui Dumnezeu. Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 25.01.2012 at 11:40:34.
Vechi 25.01.2012, 13:22:25
Banned

Implicit

Citat:
Prietene, eu iti cer mere iar tu imi dai banane?
Merele și bananele nu fac parte din aceeași specie, pe când Fiul face parte din Dumnezeire. Mai mult decât atât: este chiar Dumnezeu!

Citat:
Unde scrie ia Romani 9:29 si la Iacob 5:5 de Iisus Savaot?
N-am spus că ar scrie, scrie doar de Savaot. Ciudățenia aceasta "Iisus Savaot" ai inventat-o tu, omițând că "Savaot" este un cuvânt ebraic originar din VT. Iar în VT nu avea cum să fie Numele Iisus.

Citat:
Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea? Nu Fiul Omului v-a face acest lucru? Este Fiul Omului Savaot?
Titulatura "Arhanghelul Mihail" apare într-un singur loc în NT și tu ai pretenția să scrie acolo tot ce vrei tu? Că e Savaot, că e Judecător, că e Mântuitor, că e Mare Preot, că e...

Citat:
Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT
La fel și aici...

Citat:
Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce?
Ca să se întrebe Ștefan Florin, de aceea!
Vechi 25.01.2012, 15:49:58
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Merele și bananele nu fac parte din aceeași specie, pe când Fiul face parte din Dumnezeire. Mai mult decât atât: este chiar Dumnezeu!

N-am spus că ar scrie, scrie doar de Savaot. Ciudățenia aceasta "Iisus Savaot" ai inventat-o tu, omițând că "Savaot" este un cuvânt ebraic originar din VT. Iar în VT nu avea cum să fie Numele Iisus.

Titulatura "Arhanghelul Mihail" apare într-un singur loc în NT și tu ai pretenția să scrie acolo tot ce vrei tu? Că e Savaot, că e Judecător, că e Mântuitor, că e Mare Preot, că e...

La fel și aici...

Ca să se întrebe Ștefan Florin, de aceea!
Vezi ca trebuie sa mai studiezi. In NT arhanghelul Mihail apare in mai multe locuri (2), nu doar intr-un singur loc. Si unde e problema ca Savaot este un termen ebraic? Nu are voie sa apara si in NT? Chiar Pavel in Epistola catre Roamni scrie de Domnul Savaot, dar il atribuie Tatalui si nu lui Iisus. Te-ai intrebat macar odata ce semnifica acest termen SAVAOT? Insemna Domnul Dumnezeu al ostirilor ingeresti. Vezi amice, COMANDANT AL OSTIRILOR INGERESTI. Daca Iisus ar fi Mihail, Pavel care foloseste termenul Savaot, i l-ar fi atribuit si lui Iisus nu doar Tatalui ceresc, sau ar fi mentionat acest lucru, ca Iisus e Mihail sau ca Iisus este arhanghel. Chiar de ce nu gasim in Biblie faptul ca Iisus este arhanghel?
Doamne ajuta!
Vechi 25.01.2012, 16:51:18
Banned

Implicit

Citat:
Vezi ca trebuie sa mai studiezi. In NT arhanghelul Mihail apare in mai multe locuri (2), nu doar intr-un singur loc.
În forma "Arhanghelul Mihail" (despre care se vorbea în propoziție) apare o singură dată: Iuda 1,9.

Citat:
Si unde e problema ca Savaot este un termen ebraic? Nu are voie sa apara si in NT?
Are, dar proveniența este tot ebraică. În Romani 9,29 apare chiar în această formă netradusă din ebraică în greacă: σαβαώθ.

Citat:
Te-ai intrebat macar odata ce semnifica acest termen SAVAOT? Insemna Domnul Dumnezeu al ostirilor ingeresti. Vezi amice, COMANDANT AL OSTIRILOR INGERESTI.
Păi exact acesta este sensul termenului Arhanghel!

Citat:
Daca Iisus ar fi Mihail, Pavel care foloseste termenul Savaot, i l-ar fi atribuit si lui Iisus nu doar Tatalui ceresc, sau ar fi mentionat acest lucru, ca Iisus e Mihail sau ca Iisus este arhanghel. Chiar de ce nu gasim in Biblie faptul ca Iisus este arhanghel?
Știi de ce? O spun pentru ultima dată: Pentru că nu "Iisus este Mihail", ci Mihail este de fapt Iisus. De aceea! Iar Mihail apare doar de 2 ori în NT ca să terminăm odată...
Vechi 25.01.2012, 17:22:48
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea?
Rolul de Arhanghel este unul din multele roluri ale Domnului Iisus Hristos. Dar, chiar daca este vorba de Una si Aceeasi Persoana, nu putem sa amestecam toate atributele Sale. Domnul Iisus Hristos ca Preot, mijloceste pentru noi cu Sangele Sau. Domnul Iisus Hristos ca Miel, S-a jertfit pentru noi. Domnul Iisus Hristos ca Arhanghel, conduce ingerii in lupta finala.

Acum tu vrei sa faci un amestec. Probabil vei vrea sa-ti arat unde scrie ca Preotul Iisus conduce ingerii. Incearca sa faci o delimitare a rolurilor Domnului Iisus Hristos.

Last edited by grasu77; 25.01.2012 at 17:27:01.
Vechi 25.01.2012, 18:23:57
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În forma "Arhanghelul Mihail" (despre care se vorbea în propoziție) apare o singură dată: Iuda 1,9.

Are, dar proveniența este tot ebraică. În Romani 9,29 apare chiar în această formă netradusă din ebraică în greacă: σαβαώθ.

Păi exact acesta este sensul termenului Arhanghel!

Știi de ce? O spun pentru ultima dată: Pentru că nu "Iisus este Mihail", ci Mihail este de fapt Iisus. De aceea! Iar Mihail apare doar de 2 ori în NT ca să terminăm odată...
Nu amice, gresesti. Arhanghel inseamna capetenie a ingerilor, iar Savaot inseamna Dumnezeul ostirilor ingeresti. Este o MARE DIFERENTA. Noi ne inchinam lui Dumnezeu, nu la o capetenie fie ea si de ingeri, cel putin noi ortodocsii, pe cand voi...vad ca da.
Si tot nu mi-ai zis, cum se face ca Iisus nu apare ca Dumnezeul ostirilor ingeresti? Oare Iisus a uitat sa ni se descopere si in forma acesta, EL MAREA CAPETENIE a ingerilor? Sau evanghelistii au omis sa scrie si lucrul acesta?
Mihail =Iisus. OK. Arata versetul biblic.
Vechi 25.01.2012, 21:00:40
Banned

Implicit

Citat:
Nu amice, gresesti. Arhanghel inseamna capetenie a ingerilor, iar Savaot inseamna Dumnezeul ostirilor ingeresti. Este o MARE DIFERENTA.
informează-te mai întâi. Savaot înseamnă armată, oștire (respectiv oștiri la plural), nu Dumnezeul oștirilor.

Citat:
Noi ne inchinam lui Dumnezeu, nu la o capetenie fie ea si de ingeri, cel putin noi ortodocsii, pe cand voi...vad ca da.
Ți-ai dat cu firma-n cap! Ba vă închinați și la căpetenii de îngeri și la îngeri și la oameni, ba și la oase de oameni și la picturi de oameni. Ca să fie clar.

Citat:
Si tot nu mi-ai zis, cum se face ca Iisus nu apare ca Dumnezeul ostirilor ingeresti? Oare Iisus a uitat sa ni se descopere si in forma acesta, EL MAREA CAPETENIE a ingerilor? Sau evanghelistii au omis sa scrie si lucrul acesta?
Am încheiat deja subiectul acesta.
Vechi 13.03.2012, 12:36:29
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
In primul rand ca daca era asa, ca Mihail sa fie Isus, atunci apostolii ar fi stiut asta si ar fi scris in acest sens,
Pe de alta parte, ar fi cazul sa luati in considerare tot ce este scris despre Mihail, de exemplu ce se spune in Daniel:

Daniel 10:13 Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei.

Pai Isus e una din capeteniile cele mai de seama???? Nu este Dumnezeu? adica v-ati luat de mine fara motiv, acuzandu-ma ca propag invataturile martorilor lui Iehova, desi nu este adevarat, eu nu sunt de acord cu explicatiile lor, eu am propria mea explicatie bazata pe Biblie (este adevarat ca nu folosesc termenul de Trinitate deoarece nici apostolii nu l-au folosit), si ce observ, ca nu faceti altceva decat sa confirmati o invatatura a martorilor lui iehova, adica aceasta ca Isus este una din capeteniile cele mai de seama, adica ce mi-e Gavril ce mi-e Isus, tot pe acolo! Biblia afirma cat se poate de clar ca Domnul Isus are natura Tatalui, fiind iesit din pantecele Lui si nu face parte din creatie, prin urmare cum putem spune ca Isus este una din capeteniile [ingerilor]? adica [doar] un arhanghel?
Vechi 13.03.2012, 13:20:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ți-ai dat cu firma-n cap! Ba vă închinați și la căpetenii de îngeri și la îngeri și la oameni, ba și la oase de oameni și la picturi de oameni. Ca să fie clar.
De obicei te dai mult mai destept ca sa te arati acum atat de ignorant dar te intelegem, e o scapare la nervi :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12