Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2012, 09:21:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Dar de Yahve Savaot ai auzit? Ce inseamna Savaot? Ai auzit cumva de Mihail Savaot?
Daca noi 2 ne certam amice, cum ar suna ca eu sa-ti spun: Sa te certe pe tine Seful? Asta in contextul in care eu as fi Seful (vorbind ipotetic)? Nu suna ciudat? Eu stiu ca Biblia este o carte in care logica primeaza pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!
De ce puneți aceleași întrebări, voi nu citiți ce răspund celorlalți interlocutori? Spam, spam și iarăși spam...
Vechi 25.01.2012, 09:27:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De ce puneți aceleași întrebări, voi nu citiți ce răspund celorlalți interlocutori? Spam, spam și iarăși spam...
pai tocmai CA NU RASPUNZI, te intreb din nou. Intrebarea asta am pus-o si celuilalt adventist, prietenul Grasuu77. El mi-a raspuns zicand ca sunt lucruri delicate despre dumnezeire...SI ATAT. Ti se pare ca asta ar fi un raspuns? Doamne ajuta!
Vechi 25.01.2012, 09:48:45
Banned

Implicit

Citat:
pai tocmai CA NU RASPUNZI, te intreb din nou. Intrebarea asta am pus-o si celuilalt adventist, prietenul Grasuu77. El mi-a raspuns zicand ca sunt lucruri delicate despre dumnezeire...SI ATAT. Ti se pare ca asta ar fi un raspuns? Doamne ajuta!
Dacă erai atent, chiar două postări mai sus era răspunsul: Domnul îl numește "Domn" pe Domnul. Sunt multe exemple în Sfânta Scriptură în care Hristos Îl numește "Domnul" pe Tatăl și chiar câteva exemple în care Tatăl Îl numește "Domn" pe Fiul. E chiar atât de greu de acceptat acest lucru?
Cât privește "Domnul Savaot", de asemenea am mai răspuns: atât Tatăl, cât și Fiul pot primi acest Nume, la fel ca și titulatura de Iehova.
Vechi 25.01.2012, 10:21:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă erai atent, chiar două postări mai sus era răspunsul: Domnul îl numește "Domn" pe Domnul. Sunt multe exemple în Sfânta Scriptură în care Hristos Îl numește "Domnul" pe Tatăl și chiar câteva exemple în care Tatăl Îl numește "Domn" pe Fiul. E chiar atât de greu de acceptat acest lucru?
Cât privește "Domnul Savaot", de asemenea am mai răspuns: atât Tatăl, cât și Fiul pot primi acest Nume, la fel ca și titulatura de Iehova.
pe bune? Unde scrie in NT de Iisus Savaot? Unde scrie in Biblie de Mihail Savaot?
Si unde e logica din versetul din Iuda? Te mai intreb o data: Nu e o exprimare ciudata si fara noima? Asta in cazul in care Mihail ar fi Dumnezeu. Doamne ajuta!
Vechi 25.01.2012, 11:04:57
Banned

Implicit

Citat:
pe bune? Unde scrie in NT de Iisus Savaot?
Dar unde scrie în VT Tatăl Savaot ? În NT scrie la Rom. 9,29 și Iacov 5,4.

Citat:
Unde scrie in Biblie de Mihail Savaot?
Si unde e logica din versetul din Iuda? Te mai intreb o data: Nu e o exprimare ciudata si fara noima? Asta in cazul in care Mihail ar fi Dumnezeu. Doamne ajuta!
Mare chițibușar mai ești! Nu e suficient că "Domnul" poate fi și Tatăl și Fiul? Nu e suficient că "Arhanghelul Mihail" înseamnă de fapt Cel Asemeni lui Dumnezeu comandant al oștirii îngerești?
Vechi 25.01.2012, 11:37:08
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar unde scrie în VT Tatăl Savaot ? În NT scrie la Rom. 9,29 și Iacov 5,4.

Mare chițibușar mai ești! Nu e suficient că "Domnul" poate fi și Tatăl și Fiul? Nu e suficient că "Arhanghelul Mihail" înseamnă de fapt Cel Asemeni lui Dumnezeu comandant al oștirii îngerești?
Prietene, eu iti cer mere iar tu imi dai banane? Unde scrie ia Romani 9:29 si la Iacob 5:5 de Iisus Savaot? In NT se face diferenta CLARA intre Tatal ceresc si Iisus Hristos. Unde apare in Evanghelii sau in epistole acest nume (Savaot) atribuit lui Iisus Hristos? Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea? Nu Fiul Omului v-a face acest lucru? Este Fiul Omului Savaot?
Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT si nici in NT. Acest titlu INTOTDEAUNA ii este atribuit numai lui Dumnezeu. Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 25.01.2012 at 11:40:34.
Vechi 25.01.2012, 13:22:25
Banned

Implicit

Citat:
Prietene, eu iti cer mere iar tu imi dai banane?
Merele și bananele nu fac parte din aceeași specie, pe când Fiul face parte din Dumnezeire. Mai mult decât atât: este chiar Dumnezeu!

Citat:
Unde scrie ia Romani 9:29 si la Iacob 5:5 de Iisus Savaot?
N-am spus că ar scrie, scrie doar de Savaot. Ciudățenia aceasta "Iisus Savaot" ai inventat-o tu, omițând că "Savaot" este un cuvânt ebraic originar din VT. Iar în VT nu avea cum să fie Numele Iisus.

Citat:
Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea? Nu Fiul Omului v-a face acest lucru? Este Fiul Omului Savaot?
Titulatura "Arhanghelul Mihail" apare într-un singur loc în NT și tu ai pretenția să scrie acolo tot ce vrei tu? Că e Savaot, că e Judecător, că e Mântuitor, că e Mare Preot, că e...

Citat:
Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT
La fel și aici...

Citat:
Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce?
Ca să se întrebe Ștefan Florin, de aceea!
Vechi 25.01.2012, 17:22:48
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea?
Rolul de Arhanghel este unul din multele roluri ale Domnului Iisus Hristos. Dar, chiar daca este vorba de Una si Aceeasi Persoana, nu putem sa amestecam toate atributele Sale. Domnul Iisus Hristos ca Preot, mijloceste pentru noi cu Sangele Sau. Domnul Iisus Hristos ca Miel, S-a jertfit pentru noi. Domnul Iisus Hristos ca Arhanghel, conduce ingerii in lupta finala.

Acum tu vrei sa faci un amestec. Probabil vei vrea sa-ti arat unde scrie ca Preotul Iisus conduce ingerii. Incearca sa faci o delimitare a rolurilor Domnului Iisus Hristos.

Last edited by grasu77; 25.01.2012 at 17:27:01.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12