Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2012, 07:59:49
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Si daca ar fi sfant Anton de Padova, ritualurile "magice" cu posturile de marti sau alte practici de genul asta nu tin de invatatura Bisericii, ci de superstitie. Ca unul se roaga din superstitie, invocand forte magice, pentru un lucru lumesc nu e un lucru benefic si mantuitor.
Exista si in Biserica Ortodoxa multe seturi de rugaciuni care trebuie facute zilnic timp de o perioada de timp (am vazut la cumnata mea, dar nu-mi amintesc despre ce e vorba). Nu este vorba de ritualuri magice. Este vorba de staruinta in rugaciune, asa cum ne invata Domnul nostru (amintiti-va de parabola femeii care il batea la cap pe judecator sa-i faca dreptate).
Citat:
Aici ati avea drepatate doar daca am accepta ca lui Francisc de Assisi i s-a aratat Mantuitorul. Dar cum Mantuitorul nu poate sustine o institutie care nu respecta invataturile sale, in speta BC, este evident ca este vorba despre o inselare sau despre o minciuna. In speta Anton de Padova nu este un sfant.
Si nu imi spuneti ca sunt radical. Asta e invatatura Bisericii. As fi putut sa fiu "diplomat" (adica ipocrit si sa nu marturisesc ceea ce cred pentru a nu ii ofensa pe ceilalti, dar astfel nu as asculta de porunca Mantuitorului) si sa spun ca asta e o parere. Dar nu e o parere, e adevarul. Si nici nu poti sa iti iei marja de siguranta si sa spui poate e altfel. Poate e sfant si Hristos ma va mantui desi are dreptate BC pentru ca eu am spus ca poate e asa. E un principiu bolnavicios si mai mult, fals si oportunist. Biserica invata un adevar si daca cineva crede in el crede pana la capat. Daca nu, ne putem lua marja ca poate pana la urma si sectantii care spun ca Fecioara Maria nu e Nascatoare de Dumnezeu si ar putea avea dreptate. Si noi i-am acordat o slava care nu se cuvenea unui om. Dar pentru ca am spus ca poate au dreptate sectantii Hristos ma va ierta. Nu merge asa, nu merge cu jumatati de masura.
Este adevarat, nu trebuie neaparat sa-i acceptati pe sfintii catolici. Insa va sugerez nici sa nu-i denigrati.O data pentru ca DOmnul nostru ne interzice, apoi pentru ca ei si-au dedicat viata lor Lui Dumnezeu si ei vor da socoteala despre modul cum au facut-o. Insa, atita vreme cit nu gasiti in viata sau scrierile lor lucruri de condamnat (singura lor vina fiind aceea ca au fost catolici) trebuie respectati macar ca si oameni care au incercat sa-L slujeasca pe Domnul nostru.
Vechi 21.01.2012, 10:28:43
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exista si in Biserica Ortodoxa multe seturi de rugaciuni care trebuie facute zilnic timp de o perioada de timp (am vazut la cumnata mea, dar nu-mi amintesc despre ce e vorba). Nu este vorba de ritualuri magice. Este vorba de staruinta in rugaciune, asa cum ne invata Domnul nostru (amintiti-va de parabola femeii care il batea la cap pe judecator sa-i faca dreptate).
Staruinta e una. Practicarea unui ritual care pare a avea o incarcatura magica e cu totul altceva. Si nu am spus ca unele persoane care se declara ortodocsi nu il practica. Tocmai aceste ritualuri fata de Anton de Padova sunt dovada. O fac la fel si fata de sfinti ortodocsi ca sa nu spuneti ca ma ascumd dupa deget.

Citat:
Este adevarat, nu trebuie neaparat sa-i acceptati pe sfintii catolici. Insa va sugerez nici sa nu-i denigrati.O data pentru ca DOmnul nostru ne interzice, apoi pentru ca ei si-au dedicat viata lor Lui Dumnezeu si ei vor da socoteala despre modul cum au facut-o. Insa, atita vreme cit nu gasiti in viata sau scrierile lor lucruri de condamnat (singura lor vina fiind aceea ca au fost catolici) trebuie respectati macar ca si oameni care au incercat sa-L slujeasca pe Domnul nostru.
Nu ca nu e neaparat. E gresit. Si nu i-am denigrat pe sfintii catolici. Am spus doar ca potrivit invataturilor ortodoxe nu sunt sfinti si nu trebuie cinstiti ca atare.
Vechi 21.01.2012, 09:48:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
1. Conform Sfintei Scripturi, slujitorii Domnului nostru sint din toate limbile, popoarele si natiunile.Deci si budisti. Sau, poate, sfint inseamna altceva pentru dumneavoastra fata de ceea ce inteleg eu.
2. Intr-adevar, exista confuzie intre cei doi sfinti. Dar pot sa constat ca datorita sfintului Anton de Padova este cinstit mult mai mult sfintul Antonie cel Mare, iar asta spre gloria Domnului nostru. Oricum, credeti ca are un merit mai mare o persoana care si-a sacrificat o ora intr-o marti pentru a-l cinsti pe sfintul Antonie cel Mare intr-o biserica catolica, sau o persoana care nu a facut nimic? Pina la urma acei oameni ii dau slava Domnului pentru binefacerile pe care le-au primit prin intermediul sfintului la care s-au rugat.
3. Este posibil ca multi sa alerge la sdintul Anton asa cum alearga unii sa sarute moaste sau sa prinda apa sfintita, ca sa fie in rind cu lumea. Pe de alta parte, asa cum i-a relevat Domnul nostru sfintului Francisc de Assisi, intemeietorul ordinului franciscan din care a facut parte si Anton de Padova, acest ordin va dura pina la sfirsitul lumii. Va sugerez sa procedati ca Gamaliel in Faptele Apostolilor: nu va grabiti sa aruncati cu pietre in cei care s-au consacrat lui Dumnezeu (si in speta in sfintul Anton de Padova in cazul de fata). Daca acel lucru nu e de la Dumnezeu va trece de la sine. Daca este de la Dumnezeu veti constata ca faceti o mare greseala luptind impotriva slujitorilor trimisi de Domnul pentru mintuirea noastra.

Daca acel lucru nu e de la Dumnezeu va trece de la sine...hmmm....doamna istoria ne denonstreaza ca nu este tocmai asa. Hinduismul are cam 5000 de ani si nu a "trecut de la sine". Nici Apostolul Toma nu a reusit sa-l faca uitat. Mai este si Islamul. Si asta e tot de la Dumnezeu? Dupa toate statisticile acesta religie este in expansiune, care in cativa ani v-a ajunge religia dominanta in Europa. Vedeti, nu tot ce nu este de la Dumnezeu "trece de la sine". Doamne ajuta!
Vechi 21.01.2012, 12:15:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Daca acel lucru nu e de la Dumnezeu va trece de la sine...hmmm....doamna istoria ne denonstreaza ca nu este tocmai asa. Hinduismul are cam 5000 de ani si nu a "trecut de la sine". Nici Apostolul Toma nu a reusit sa-l faca uitat. Mai este si Islamul. Si asta e tot de la Dumnezeu? Dupa toate statisticile acesta religie este in expansiune, care in cativa ani v-a ajunge religia dominanta in Europa. Vedeti, nu tot ce nu este de la Dumnezeu "trece de la sine". Doamne ajuta!
Nu aveti dumneavoastra de unde sti daca budismul sau islamul sint sau nu de la Dumnezeu. Aceste religii nu propovaduiesc raul, deci nu se opun Domnului. Ca sint departe de adevarul intreg, e o alta poveste, dar cunoastem noi planul Domnului? Domnul ne spune ca raul va fi invins, nu cei care nu detin adevarul intreg (de altfel cine il detine? Doar Dumnezeu).

Pe de alta parte, in Evanghelie era mentionat despre un om care scotea diavoli, insa nu facea parte din ucenicii Lui Isus. Apostolii I-au cerut permisiunea Lui Isus sa-l opreasca, dar Isus nu le-a dat voie, pentru ca acela nu era impotriva Lui (nu-mi amintesc exact unde, daca vreti am sa caut). Deci nu oricine nu este cu Domnul nostru Isus Cristos e impotriva Domnului nostru. Unii au avut nesansa sa nu-L cunoasca.
Vechi 21.01.2012, 12:40:50
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu aveti dumneavoastra de unde sti daca budismul sau islamul sint sau nu de la Dumnezeu. Aceste religii nu propovaduiesc raul, deci nu se opun Domnului. Ca sint departe de adevarul intreg, e o alta poveste, dar cunoastem noi planul Domnului? Domnul ne spune ca raul va fi invins, nu cei care nu detin adevarul intreg (de altfel cine il detine? Doar Dumnezeu).
Ba da aveam. Aveti grija ca desi BC spune ca se pot mantui si noncatolicii cu siguranta nu spune ca budismul sau islamismul de le la Dumnezeu.
Si nu sunt de la Dumnezeu. Cand una invataturile islamismului este reperezentata de juhad nu prea e vorba de a nu promova raul. Dar asta e doar unul dintre aspecte. Si daca nu ar fi asa orice religie care nu il marturiseste pe Hristos si dreapta credinta nu este de la Dumnezeu.

Citat:
Pe de alta parte, in Evanghelie era mentionat despre un om care scotea diavoli, insa nu facea parte din ucenicii Lui Isus. Apostolii I-au cerut permisiunea Lui Isus sa-l opreasca, dar Isus nu le-a dat voie, pentru ca acela nu era impotriva Lui (nu-mi amintesc exact unde, daca vreti am sa caut). Deci nu oricine nu este cu Domnul nostru Isus Cristos e impotriva Domnului nostru. Unii au avut nesansa sa nu-L cunoasca.
Atunci cine o fi zis "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea"? Omul care scotea diavoli nu mergea cu Iisus dar nu era impotriva Lui. El propovaduia invatatura evangheliei fara sa fie fizic aproape de Iisus.
Vechi 21.01.2012, 13:26:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba da aveam. Aveti grija ca desi BC spune ca se pot mantui si noncatolicii cu siguranta nu spune ca budismul sau islamismul de le la Dumnezeu.
Si nu sunt de la Dumnezeu. Cand una invataturile islamismului este reperezentata de juhad nu prea e vorba de a nu promova raul. Dar asta e doar unul dintre aspecte. Si daca nu ar fi asa orice religie care nu il marturiseste pe Hristos si dreapta credinta nu este de la Dumnezeu.
Ceea ce credeti dumneavoastra e strict treaba dumneavoastra.
Dumnezeul predicat in Biserica Catolica este milostiv si bun si se indura pina la al miilea neam de dragul unui drept. Asa ne invata Sfinta Scriptura si asa ne invata si biserica. Dumnezeul predicat de dumneavoastra, care condamna miliarde si miliarde de oameni la moarte vesnica pentru ca alesii lui, ortodocsii, nu au mers pina la marginile pamintului sa-l predice, este unul rau. Nu cred asa ceva despre Dumnezeu.
Citat:
Mie asa mi se pare ca sint unii dintre ortodocsi
Atunci cine o fi zis "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea"? Omul care scotea diavoli nu mergea cu Iisus dar nu era impotriva Lui. El propovaduia invatatura evangheliei fara sa fie fizic aproape de Iisus.
Omul acela nu propovaduia nici o Evanghelie. Doar scotea diavoli. Cum poate sa fie un budist impotriva a ceva ce nu cunoaste? Cum pot eu, de exemplu, sa fiu acuzata ca sint impotriva ideilor lui Aristotel cind nici nu l-am citit? Va intreb: dumneavoastra aveti vreo mustrare de constiinta ca miliarde de oameni mor fara sa-L fi cunoscut pe Dumnezeu in timp ce dumneavoastra, care ati primit credinta gratis, nu mergeti nici macar in fiecare duminica la biserica? (cind spun "dumneavoastra" ma refer la ortodocsi, nu la dumneavoastra personal). Chiar vi se pare ca dumneavoastra ati primit gratis mintuirea , iar ceilalti oameni au fost condamnati?Iata ce am citit pe forum:
Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Dadea de una zi un crestin pilda cu Iov care in loc sa merga si sa converteasca un oras strain -asa cum il indemnase Domnul -el statea in exteriorul zidurilor lui ascuns la umbra de verdeata ateptind ca orasul sa fie pedepsit prin urgie de Domnul.
Mie asa mi se pare ca sint unii dintre ortodocsi

Last edited by nutucutu; 21.01.2012 at 13:29:00.
Vechi 21.01.2012, 22:36:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

Doamna ma dezamagiti profund. Daca e sa o luam dupa logica dumnevostra care religie din lume, afara se satanism, propovaduieste raul? Nici una! Sunt toate de la Dumnezeu? Atunci pt ce a mai dat Dumnezeu legea lui Moise? Nu era buna aia din Egiptul antic, caci si aia era tot de la el? Cititi cum este descris Dumnezeu in Islam si vedeti daca corespunde cu descrierea lui Dumnezeu din Biblie pe care a facut-o Iisus. Este la fel doamna? Cum poate o religie sa fie de la Dumnezeu atat timp cat ii neaga dumnezeirea lui Iisus? Si apropos, in numele cui scotea acel om demonii, cel pe care initial apostolii au vrut sa-l opreasca? Al lui Budha? Allah sau Shiva? Nu cred doamna. Ce spune Biblia: un Domn, O CREDINTA ( NU mai multe), un botez! Afirmatia dumnevoastra contrazice Biblia domna, Sper ca nu va luati dupa vreala asta ecumenista, ca defapt toate religiile din lume propovaduiesc acelasi Dumnezeu, dar sub diferite nume. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 21.01.2012 at 22:42:14.
Vechi 21.01.2012, 22:43:45
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
Sper ca nu va luati dupa vreala asta ecumenista, ca defapt toate religiile din lume propovaduiesc acelasi Dumnezeu, dar sub diferite nume. Doamne ajuta!
Dar unde și când a susținut doamna nutucutu așa ceva ? Mai citiți o dată....

Ceea ce spune B este că în multe religii există frânturi, părți ale Adevărului. Dacă Mahomed spune "să nu minți", acest lucru este corect și adevărat și în concordanță și în consonanță cu Adevărul, chiar dacă Mahomed nu este un profet.

Dacă Budha spune "să nu ucizi" acest lucru este adevărat, în concordanță cu ADEVĂRUL, chiar dacă Budha nu propovăduiește pe Dumnezeul lui Abraham.

Dacă rabinul Șloim spune "Dumnezeu este Unul", acest lucru este adevărat chiar dacă rabinul nu recunoaște Sfânta Treime.

Dacă adventistul Grasu, colegul nostru de forum, recunoaște Sfânta Treime, înseamnă că are parte de o bună parte din Adevăr, chiar dacă ține sâmbăta. Etc.

Și așa mai departe.
Vechi 22.01.2012, 08:14:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamna ma dezamagiti profund. Daca e sa o luam dupa logica dumnevostra care religie din lume, afara se satanism, propovaduieste raul? Nici una! Sunt toate de la Dumnezeu? Atunci pt ce a mai dat Dumnezeu legea lui Moise? Nu era buna aia din Egiptul antic, caci si aia era tot de la el? Cititi cum este descris Dumnezeu in Islam si vedeti daca corespunde cu descrierea lui Dumnezeu din Biblie pe care a facut-o Iisus. Este la fel doamna? Cum poate o religie sa fie de la Dumnezeu atat timp cat ii neaga dumnezeirea lui Iisus? Si apropos, in numele cui scotea acel om demonii, cel pe care initial apostolii au vrut sa-l opreasca? Al lui Budha? Allah sau Shiva? Nu cred doamna. Ce spune Biblia: un Domn, O CREDINTA ( NU mai multe), un botez! Afirmatia dumnevoastra contrazice Biblia domna, Sper ca nu va luati dupa vreala asta ecumenista, ca defapt toate religiile din lume propovaduiesc acelasi Dumnezeu, dar sub diferite nume. Doamne ajuta!
Domnule, Sfinta Scriptura ne spune ca nici un fir de par din capul nostru nu devine alb fara voia Tatalui Ceresc. Budismul sau mahomedanismul exista pe pamint cu voia Tatalui. Daca afirmati contrariul, dupa parerea mea, este ca si cum ati afirma ca cel rau e mai puternic decit Tatal Ceresc.

De ce a facut Domnul asta? Nu stiu si nici nu cred ca e treaba mea. De altfel, acum vreo 10 ani cind am ajuns in Turcia, iar acolo am intilnit oameni foarte buni, mult mai buni decit multi dintre conationalii nostri, chiar m-am intrebat daca Domnul ii va condamna la moarte vesnica. Insa mi-a trecut prin cap ca nu e treaba mea sa stiu care sint planurile Domnului. Daca El a permis sa se intimple un lucru, cu siguranta ca l-a permis pentru binele nostru, chiar daca noi nu intelegem. Asa ca, eu personal nu-mi mai bat capul cu ce se intimpla cu cei dint alte religii. Va avea Domnul grija de ei. Eu de as putea avea grija de mine insami, pentru ca pentru mine voi da socoteala, pentru felul in care l-am iubit si ajutat pe aproapele si nu pentru mahomedani sau budisti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este postu SF.Anton? elenaf Generalitati 52 31.03.2016 11:51:28
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica ortodoxa siriana dmb Despre Biserica Ortodoxa in general 18 17.01.2009 22:58:33
Biserica Ortodoxa Secreta mathly24 Alte Religii 27 28.11.2008 18:29:08
Postul Sfântului Anton mycateo Generalitati 2 06.06.2008 00:51:40