Citat:
În prealabil postat de iuliu46
99 hai sa acceptam teoria ta.Ca arhanghelul din Ioshua 5 este Iisus.Si ca Ioshua i se inchina lui pentru ca nu-i asa ...un inger nu ar accepta inchinarea unui om.
Ce ne facem cu Daniel cap 10 ?
|
Iosua 5 nu e Daniel 10, trebuie să înțelegi lucrul acesta și pe de altă parte nu-ți înțeleg țopăiala aceasta dintr-o parte în alta.... sau probabil ți-o înțeleg: în loc să bați în retragere, sari înainte!
Citat:
Cu cine vorbeste Daniel acolo si cui ii spune : " Cum ar putea robul domnului meu sa vorbeasca domnului meu " ? ( cum scrie in Biblia Cornilescu ) sau "Si cum poate un slujitor atat de mic al Domnului sau sa graiasca cu un Stapan atat de mare ca Tine! Si de spaima imi piere toata puterea si suflarea mi se opreste", cum apare in versiunea ortodoxa.Cine este acel domn sau Domn ?
|
Citat:
Cea mai buna intrebare este cu cine vorbeste Daniel in capitolul 10.
|
Citat:
Nu asta e important ci cine e interlocutorul lui Daniel acolo in capitolul 10.
|
Remarc că te muncește rău
Daniel 10, unde ai impresia că se rezolvă întreaga chestiune... Aceeași impresie ai avut-o și în legătură cu
Iosua 5 și ai văzut că lucrurile nu stau chiar așa. Hai să vedem...
În
Daniel 10 vorbesc două personaje, nu unul: îngerul Gabriel și Arhanghelul Mihail, ambii având o înfățișare maiestuoasă, totuși din compararea descrierilor Apocalipsei și a altor capitole din Daniel ne putem da seama care din ei este Domnul Hristos. Trebuie însă să înțelegi că profetul Daniel nu avea înțelegerea dată de perspectiva din care ne aflăm noi astăzi (în speță întreg Noul Testament). La aceasta mai adaugă faptul că seria de profeții ce i-a fost dată era în mare parte sigilată pentru vremurile din urmă. Și în final adaugă și factorul uman, anume: strălucirea și slava care-l orbea plus faptul că a trecut prin două leșinuri. Dacă aș fi fost eu păcătosul în locul lui Daniel, cu siguranță aș fi murit fără să fi aflat cine-mi vorbea de fapt...
Cred că am fost suficient de limpede.