Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2012, 22:08:25
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

oh.. polemos..
Vechi 18.01.2012, 22:12:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Eu una scriu și tu taman pe dos înțelegi! Ai ajuns să te înneci în propriile-ți perdele de fum. Dă-te puțin mai laoparte și recitește ce-am scris:
Nu prietene, nu ma inec cu nimic. Nu esti tu cel care sustine ca Iisus e una si aceeasi persoana cu arhanghelul Mihail? Nu esti tu cel care a facut trimitere la Apocalipsa 12:7-8? Nu zice acolo ca Mihail a alungat din ceruri pe diavol si pe ingerii lui CU AJUTORUL altor ingeri...deci NU DE UNUL SINGUR, CI AJUTAT? Daca era Mihail ATOTPUTERNIC (asa cum este Iisus) mai avea nevoie de ajutor? Si eu ma inec in proriile mele perdele de fum? Prietene, ia lecitina daca nu mai tii minte ceea ce scrii in propriul tau mesaj.
PS: Astept cartea, capitolul si versetul unde scrie in Biblie ca Iisus Hristos este arhanghelul Mihail. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 18.01.2012 at 22:15:02.
Vechi 18.01.2012, 22:13:38
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Câți dintre voi știau că adventiștii de ziua a șaptea au susținut, asemenea Martorilor lui Jehova, că Iisus Hristos ar fi nici mai mult nici mai puțin decât.... Arhanghelul Mihail ?!
Asemenea erezii nici nu merita discutate, este fara sens aceasta discutie.

De ce ne-ar interesa pe noi astfel de probleme?
Vechi 18.01.2012, 23:09:26
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Gabriel = Omul Dumnezeu? Asta nu o stiam. Puteti sa-mi dati o referinta, unde scrie asa ceva, sa caut si eu?

Eu stiu ca Gabriel inseamna "Dumnezeu este puterea mea".

Renuntati la semnul intrebarii. Nu exista in scrierile ebraice.

Despre ce ratacire vorbiti. Mai numeste Scriptura arhanghel, pe altcineva decat pe Mihail?

Degeaba va chinuti sa-l faceti si pe Gabriel arhanghel. Scriptura il numeste inger (si atat).
Uite chiar de pe site-ul vostru (cred )
"Numele ebraic Mihail prin traducere devine o întrebare semnificativa care suna astfel: 'Cine este asemenea lui Dumnezeu?' La aceasta întrebare Sfînta Scriptura nu are decît un singur raspuns: Mihail care este Capetenia ostirilor ceresti este însusi Iisus Christos Fiul lui Dumnezeu, Cel deopotriva cu Tatal. "

http://apocalipsa.intercer.net/article.php?id=82
Vechi 18.01.2012, 23:14:48
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
"Numele ebraic Mihail prin traducere devine o întrebare semnificativa care suna astfel: 'Cine este asemenea lui Dumnezeu?' La aceasta întrebare Sfînta Scriptura nu are decît un singur raspuns: Mihail care este Capetenia ostirilor ceresti este însusi Iisus Christos Fiul lui Dumnezeu, Cel deopotriva cu Tatal. "
Ca sa ajungi la asemenea concluzie inseamna ca nu ai toti boii acasa.Traducerea e corecta dar raspunsul "Scripturii" este Nimeni nu este asemenea lui Dumnezeu.
Vechi 18.01.2012, 23:44:18
Senior Member

Implicit

Uite aici alt citat din Iosua Navi cap 5 :

Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi și iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Și apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: "De-ai noștri ești sau ești dintre dușmanii noștri?"
Iar acela a răspuns: "Eu sunt căpetenia oștirii Domnului și am venit acum!" Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat și a zis către acela: "Stăpâne, ce poruncești slugii tale?"

Culmea e ca Biblia Cornilescu zici ca-i scrisa de adventisti :
"El a răspuns: „Nu, ci Eu sunt Căpetenia oștirii Domnului, și acum am venit.” Iosua s-a aruncat cu fața la pământ, s-a închinat și I-a zis: „Ce spune Domnul meu robului Său?”

99 ce intelegi de aici? Arhanghelul e Iisus sau nu ?
Vechi 19.01.2012, 00:28:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Uite aici alt citat din Iosua Navi cap 5 :

Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi și iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Și apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: "De-ai noștri ești sau ești dintre dușmanii noștri?"
Iar acela a răspuns: "Eu sunt căpetenia oștirii Domnului și am venit acum!" Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat și a zis către acela: "Stăpâne, ce poruncești slugii tale?"

Culmea e ca Biblia Cornilescu zici ca-i scrisa de adventisti :
"El a răspuns: „Nu, ci Eu sunt Căpetenia oștirii Domnului, și acum am venit.” Iosua s-a aruncat cu fața la pământ, s-a închinat și I-a zis: „Ce spune Domnul meu robului Său?”

99 ce intelegi de aici? Arhanghelul e Iisus sau nu ?
prietene, nu te mai chinui atata cu ei. Lasa-i pe ei sa arate versetul biblic in care scrie ca Iisus este arhanghelul Mihail. Cu toate ca amndoi stim ca asa ceva nu exista, dar cine stie...la adventisti totul e posibil. Doamne ajuta!
Vechi 19.01.2012, 07:49:35
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu există cuvinte ortodoxe sau neortodoxe
Dacă a dispărut și această fragilă linie de demarcație, eu nu mai pot să adaug nimic... poate o vor restabili coreligionarii tăi...

Citat:
Ești în afara subiectului. Nu există manuscrise originale ale Sfintelor Scripturi.
Poate ai dreptate, ne-am depărtat nițel de subiect, dar sesizez din nou (cred că este a treia oară pe acest forum) o mentalitate stranie la un creștin, anume acea periculoasă suspiciune de transmitere deformată în mesajul Scripturii. Nu e vorba de πόλεμος aici, ci de subiecte mult mai de substanță, iar exemplul meu concret cu probe materiale, poate fi repetat în dreptul fiecărui subiect important de doctrină biblică: transmiterea fidelă a textului sacru pe parcursul a 17 secole sugerează o atitudine similară de reverență față de Cuvântul Domnului în primele trei secole, secole ale purității și dragostei dintâi pentru era creștină.
Au existat manuscrise originale ale Scripturii, Scriptura nu este o plăsmuire a clerului din creștinismul primitiv - așa cum ar putea cineva înțelege din cuvintele tale, iar Providența Divină manifestată în prezervarea manuscriselor existente s-ar putea ca în viitor să scoată la iveală exemplare și mai vechi ale Scripturii. Deja s-au descoperit fragmente din "perioada martorilor" și n-ar fi exclus să asistăm la descoperiri epocale de genul sulurilor de la Marea Moartă.

Citat:
Bârfă măgărească tipic adventistă. Cu cancan-uri de-astea de doi lei cred că poți să socializezi cu succes la ciurda ta sectară, nu aici.
Ești dotat, inteligent, nu înțeleg de ce faci aceste eforturi în a ne dovedi un minuscul caracter, ar trebui să fi mult mai natural...
Vechi 19.01.2012, 07:52:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nu prietene, nu ma inec cu nimic. Nu esti tu cel care sustine ca Iisus e una si aceeasi persoana cu arhanghelul Mihail? Nu esti tu cel care a facut trimitere la Apocalipsa 12:7-8? Nu zice acolo ca Mihail a alungat din ceruri pe diavol si pe ingerii lui CU AJUTORUL altor ingeri...deci NU DE UNUL SINGUR, CI AJUTAT? Daca era Mihail ATOTPUTERNIC (asa cum este Iisus) mai avea nevoie de ajutor? Si eu ma inec in proriile mele perdele de fum? Prietene, ia lecitina daca nu mai tii minte ceea ce scrii in propriul tau mesaj.
Eu n-am găsit încă cuvântul "ajutat", ori "cu ajutorul", poate-l găsești tu. Fără ajutorul Lecitinei.

Dacă Hristos este Atotputernic (și este!), de ce mai are nevoie de colaborarea creștinilor în evanghelizarea acestei lumi? De data aceasta nu trebuie să-mi răspunzi, este doar o întrebare retorică ajutătoare.
Vechi 19.01.2012, 07:53:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Asemenea erezii nici nu merita discutate, este fara sens aceasta discutie.

De ce ne-ar interesa pe noi astfel de probleme?
Intervenția dumneavoastră intempestivă dovedește cu totul altceva.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12