![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este mantuire decat in Biserica, iar Biserica este Una.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, nu poate decât să mă amuze modul în care userul Lucian008, de pe forumul crestinortodox, stabilește cu de la sine putere criteriile sfințeniei.... După părerea dumneavoastră, domnule Lucian008, ce s-a ales de sufletul numitului Anton din Padova ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
noi putem trage doar concluzii ce...tu stii sigur? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu am stabilit eu criteriile sfinteniei. Le-a stablit Hristos. Iar Biserica de invata ca sfintenia de dobandeste doar in Biserica. Deci Anton de Padova nu este potrivit invataturilor Bisericii, nu ale mele, un sfant. Nu sunt eu in masura sa spun ce s-a ales de sufletul lui Anton de Padova, dar sigur nu este sfant. Asa, si acum pentru ca faceti afirmatii pe care ar trebui sa vi le asumati sa ne spuneti si noua unde am stabilit eu personal criteriile sfinteniei.
|
|||
|
|||
![]()
Usere Erethorn, nu eu zic ca imparatul Traian s-a mantuit, ci Sf. Damaschin, nu Lucian (vad ca acum Lucian e fanatic, nu mai sunt eu, depinde pe care prindeti sa vorbiti) spune ca mantuire e doar in Biserica, ci toata Biserica. Am observat ca de obicei ecumenistii eterodocsi (probabil si cei ortodocsi, dar Adriana 3 a inteles pana la urma ce cred ortodocsii) au un stil de a izola pe cel care spune ceva ce nu convine conceptiei lor, ca acela are o conceptie diferita de ortodoxie, e fanatic sau mai stiu eu ce le trece prin cap. Nu doar userul Erethorn face asa, penticostalul facea inainte de el, si observ ca la fiecare ii aplica eticheta asta, separat, ca nu spun despre ortodocsi ca altfel ar intra in divergente cu regulamentul site-ului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii sfinti din hinduism se duc in raiul imaginat de hindusi, cei musulmani in raiul imaginat de musulmani, martorii in cel imaginat de ei, catolcii in raiul catolic. Bineinteles ca nu exista tot ce isi imagineaza oamenii, exista un singur adevar si un singur Rai. Am uitat de raiul ecumenist.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concluzia ? Logic vorbind, pot fi doar două concluzii: Fie Sf. Damaschin nu e în Biserică, fie Traian s-a mântuit în Biserică. Alegeți. Last edited by Erethorn; 20.01.2012 at 15:51:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar cei ce auzeau au zis: „Și cine poate să se mântuiască?“ Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu“. Luca 18:25-27. Si daca nu va suparati sa raspundeti si unde am stabilit eu criteriile de sfintenie sau daca nu va rog sa nu mai faceti afirmatii fara acoperire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Martea care a trecut eu am fost la biserica. Cind am intrat am vazut o gramada de lume. M-am intrebat daca nu o fi vreo sarbatoare despre care eu am uitat, pentru in zilele de lucru nu e chiar atit de multa lume la biserica. Apoi am vazut un barbat care s-a apropiat de altar, a facut cruce si mai multe metanii, asa cum se obisnuieste la ortodocsi. Mi-am amintit atunci ca e marti si iata ce mare e puterea acestui sfint, ca atrage atitia oameni la biserica. Intimplator martea care a trecut a fost si sfintul Antonie cel Mare. Asa ca acei crestini ortodocsi au avut ocazia sa auda un fragment din Vechiul Testament, un fragment din Noul Testament, un psalm si sa mai si auda despre viata lui Antonie cel Mare, un sfint care e cinstit si in Biserica Ortodoxa. Daca sfintul Anton nu le-ar indeplini rugaciunile oamenilor, acestia nu ar mai continua sa se roage la el. |
|
|||
|
|||
![]()
cu privire la un aspect pe care l a afirmat unul dintre postanti...ca s a dus intr o marti la Bisrica Sfantul ANTONIE CEL MARE si a avut mirarea sa vada pufoi de oameni..si a fost chiar de ziua sfantului.....Bun...!cineva a afirmat ca cei care sa se inchine sfantului anton de padova ..in fiecare marti...chiar si ortodocsi au un ritual...in fiecare marti...si anume 9 marti la rand?......asta stiu si eu din diferite surse...! ce mi se pare paradoxal este ca la biserica Sfantul Antonie cel mare din capitala....se urmeaza acelasi ritual...stiu pentru ca si eu am fost...in fiecare marti...iar te duci de 9 ori consecutiv si pui acatist pe care ti l citeste preotul in biserica de fata cu tine....iar in a 9 a marti aduci multumire Sfantului...paine,faina,ulei,orez...! bun...eu nu fac nicio afirmatie....doar ca sunt aceleasi practici si la Bierica oRTODOXA SI LA CEA CATOLICA?...CU PRIVIRE LA UN sFANT CARE INTAMPLATOR SE NUMESC LA FEL...dar care au existente total diferite...unul a trait cu cel mult 8oo de ani inaintea celui catolic...! am doar o intrebare? este doar o practica comuna ambeleor biserici? sau se face o mare, mare confuzie....! astfel de practici sunt ortodoxe? eu stiu ca tre sa mergem la biserica de sarbatori, in zilele sfinte date spre cinstire sfintilor si sa ne rugam si sa ne inchinam...sau poate in acest caz..cand se tin rugaciuni pentru Sfinti...nu stiu....nu vreau sa gresesc afirmand lucruri care sunt peste puterea mea...si va cer un sfant...voi ce credeti?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este postu SF.Anton? | elenaf | Generalitati | 52 | 31.03.2016 11:51:28 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica ortodoxa siriana | dmb | Despre Biserica Ortodoxa in general | 18 | 17.01.2009 22:58:33 |
Biserica Ortodoxa Secreta | mathly24 | Alte Religii | 27 | 28.11.2008 18:29:08 |
Postul Sfântului Anton | mycateo | Generalitati | 2 | 06.06.2008 00:51:40 |
|