Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2012, 08:19:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Până acum v-ați bătut deja joc suficient de Dumnezeu, denumind acea parte a omului pe care El a creat-o după chipul și asemănarea Lui, adică sufletul
"Acea parte" este de fapt întregul. Dumnezeu a creat omul întreg:

"Domnul Dumnezeu l-a plăsmuit pe om din țărâna pământului și i-a suflat în nărig suflare de viață și omul a devenit ființă vie." (Geneza 2,7 - Versiunea Catolică)

Sufletul viu (nephesh khay/psichen zosan) care a devenit prin actul Creației este omul întreg, ființa vie (așa cum spune versiunea catolică citată mai sus). Dumnezeu nu a creat o ființă moartă, ci una vie. Căci descompunerea în țărână și suflare de viață presupune moarte. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Lui, adică [din acest punct de vedere] un om viu așa cum și Dumnezeu este un Dumnezeu viu (Apoc.15,7).

Vreți să prezentați sufletul după moarte ca fiind o entitate vie, conștientă de sine, cu rațiune și simțuri? Treaba dumneavoastră! Dar măcar nu mă mai acuzați pe mine că-mi bat joc de Dumnezeu. Dumnezeu este un Dumnezeu viu, nu unul mort. Sufletul este omul viu întreg și nu o parte autonomă ce-l reprezintă pe omul mort!

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Apropo de nimic, unde scrie în Biblie că Iisus este arhanghelul Mihail ?
Apropo de topic:
Vechi 18.01.2012, 08:29:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Exista un citat celebru ca Pavel e primul corupator al invataturii lui Hristos.
Tot un efect al doctrinei "sola scriptura".
N-am auzit de acel citat ”celebru”, dar dacă el există, nu e un efect al doctrinei Sola Scriptura, ci mai degrabă al accentului pus pe elementul uman al scriitorilor Bibliei. Ghici cine-l susține?
Vechi 18.01.2012, 09:16:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"Acea parte" este de fapt întregul. Dumnezeu a creat omul întreg:

"Domnul Dumnezeu l-a plăsmuit pe om din țărâna pământului și i-a suflat în nărig suflare de viață și omul a devenit ființă vie." (Geneza 2,7 - Versiunea Catolică)

Sufletul viu (nephesh khay/psichen zosan) care a devenit prin actul Creației este omul întreg, ființa vie (așa cum spune versiunea catolică citată mai sus). Dumnezeu nu a creat o ființă moartă, ci una vie. Căci descompunerea în țărână și suflare de viață presupune moarte. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Lui, adică [din acest punct de vedere] un om viu așa cum și Dumnezeu este un Dumnezeu viu (Apoc.15,7).

Vreți să prezentați sufletul după moarte ca fiind o entitate vie, conștientă de sine, cu rațiune și simțuri? Treaba dumneavoastră! Dar măcar nu mă mai acuzați pe mine că-mi bat joc de Dumnezeu. Dumnezeu este un Dumnezeu viu, nu unul mort. Sufletul este omul viu întreg și nu o parte autonomă ce-l reprezintă pe omul mort!

Apropo de topic:
prietene, astept versetul unde scrie in Biblie ca Iisus e nemuritor, ALB PE NEGRU.Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 18.01.2012 at 09:20:21.
Vechi 18.01.2012, 09:23:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, astept versetul unde scrie in Biblie ca Iisus e nemuritor, ALB PE NEGRU.Doamne ajuta!
Îmi pare rău, eu nu folosesc Biblia Neagră (unde scrie alb pe negru)...
Vechi 18.01.2012, 09:29:55
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Îmi pare rău, eu nu folosesc Biblia Neagră (unde scrie alb pe negru)...
iar ai acei ochelari de asin. Am zis eu ca folosesti o Biblie Neagra? Totusi, cerneala cu care sunt tiparite foile bibliei tale e neagra nu? Iar paginile sunt albe, nu-i asa?
Astept raspunsul tau. Doamne ajuta!
Vechi 18.01.2012, 09:45:21
Banned

Implicit

Citat:
iar ai acei ochelari de asin.
Logic, toți măgarii au ochelari de măgar, în schimb ochelari de cal pot avea și oamenii (la figurat desigur).

Citat:
Am zis eu ca folosesti o Biblie Neagra? Totusi, cerneala cu care sunt tiparite foile bibliei tale e neagra nu? Iar paginile sunt albe, nu-i asa?
Astept raspunsul tau.
Răspunsul meu este că scrie negru pe alb, nu "alb pe negru". Asta ține tot de logică. Dar să revenim la topic...
Vechi 18.01.2012, 09:46:57
Banned

Implicit sufletul moare (6)

"Și să ședeți afară din tabără șapte zile; toți cei ce ați ucis om și v-ați atins de om ucis să vă curățiți în ziua a treia și în ziua a șaptea, și voi și robii voștri." (Numeri 31,19 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic, scrie "toți cei ce ați ucis suflet(nephesh)", vezi aici.

Deci încă o dată (pentru a 6-a oară) sufletul moare!
Vechi 18.01.2012, 10:06:15
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Și să ședeți afară din tabără șapte zile; toți cei ce ați ucis om și v-ați atins de om ucis să vă curățiți în ziua a treia și în ziua a șaptea, și voi și robii voștri." (Numeri 31,19 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic, scrie "toți cei ce ați ucis suflet(nephesh)", vezi aici.

Deci încă o dată (pentru a 6-a oară) sufletul moare!
si cine il poate omori? Doamne ajuta!
PS Astept raspunsul tau la mesajul tau anterior
Vechi 18.01.2012, 10:45:53
Banned

Implicit

Citat:
si cine il poate omori?
Conform textului citat, chiar și un om. Aici desigur facem diferențierea atât de necesară între sensurile cuvântului suflet (nephesh/psiché). Sensul în Numeri 31,19 este acela de "om", "ființă" (așa cum bine traduce Sinodala), iar în Matei 10,28 căci acest text îl ai probabil în vedere, sensul este de credință, spiritualitate, tot ceea ce caracterizează o ființă dotată cu inteligență.

Citat:
PS Astept raspunsul tau la mesajul tau anterior
Nu pot să dau un răspuns pe măsura așteptărilor tale; odată pentru că nu pot face speculații în domeniul atât de tainic al Ființei lui Dumnezeu, și apoi pentru că îmi vei răstălmăci cuvintele precum ai făcut-o în toate celelalte situații.
Vechi 18.01.2012, 11:31:31
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Conform textului citat, chiar și un om. Aici desigur facem diferențierea atât de necesară între sensurile cuvântului suflet (nephesh/psiché). Sensul în Numeri 31,19 este acela de "om", "ființă" (așa cum bine traduce Sinodala), iar în Matei 10,28 căci acest text îl ai probabil în vedere, sensul este de credință, spiritualitate, tot ceea ce caracterizează o ființă dotată cu inteligență.

Nu pot să dau un răspuns pe măsura așteptărilor tale; odată pentru că nu pot face speculații în domeniul atât de tainic al Ființei lui Dumnezeu, și apoi pentru că îmi vei răstălmăci cuvintele precum ai făcut-o în toate celelalte situații.
nu am facut nici un fel de speculatii. As cum tu vrei ALB PE NEGRU in Biblie verset in care sa scrie SUFLETUL E NEMURITOR (ca vezi Doamne ca altfel sufletul moare) asa vreau sa-mi arati si tu in Biblie unde scrie ca IISUS E NEMURITOR.Tu prietene esti cel care a ai exculs concluziile biblice.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31