![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Domnul Dumnezeu l-a plăsmuit pe om din țărâna pământului și i-a suflat în nărig suflare de viață și omul a devenit ființă vie." (Geneza 2,7 - Versiunea Catolică) Sufletul viu (nephesh khay/psichen zosan) care a devenit prin actul Creației este omul întreg, ființa vie (așa cum spune versiunea catolică citată mai sus). Dumnezeu nu a creat o ființă moartă, ci una vie. Căci descompunerea în țărână și suflare de viață presupune moarte. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Lui, adică [din acest punct de vedere] un om viu așa cum și Dumnezeu este un Dumnezeu viu (Apoc.15,7). Vreți să prezentați sufletul după moarte ca fiind o entitate vie, conștientă de sine, cu rațiune și simțuri? Treaba dumneavoastră! Dar măcar nu mă mai acuzați pe mine că-mi bat joc de Dumnezeu. Dumnezeu este un Dumnezeu viu, nu unul mort. Sufletul este omul viu întreg și nu o parte autonomă ce-l reprezintă pe omul mort! Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
N-am auzit de acel citat ”celebru”, dar dacă el există, nu e un efect al doctrinei Sola Scriptura, ci mai degrabă al accentului pus pe elementul uman al scriitorilor Bibliei. Ghici cine-l susține?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 18.01.2012 at 09:20:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Îmi pare rău, eu nu folosesc Biblia Neagră (unde scrie alb pe negru)...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astept raspunsul tau. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Logic, toți măgarii au ochelari de măgar, în schimb ochelari de cal pot avea și oamenii (la figurat desigur).
Răspunsul meu este că scrie negru pe alb, nu "alb pe negru". Asta ține tot de logică. Dar să revenim la topic... |
|
|||
|
|||
![]() "Și să ședeți afară din tabără șapte zile; toți cei ce ați ucis om și v-ați atins de om ucis să vă curățiți în ziua a treia și în ziua a șaptea, și voi și robii voștri." (Numeri 31,19 - versiunea Sinodală) În originalul ebraic, scrie "toți cei ce ați ucis suflet(nephesh)", vezi aici. Deci încă o dată (pentru a 6-a oară) sufletul moare! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS Astept raspunsul tau la mesajul tau anterior |
|
|||
|
|||
![]()
Conform textului citat, chiar și un om. Aici desigur facem diferențierea atât de necesară între sensurile cuvântului suflet (nephesh/psiché). Sensul în Numeri 31,19 este acela de "om", "ființă" (așa cum bine traduce Sinodala), iar în Matei 10,28 căci acest text îl ai probabil în vedere, sensul este de credință, spiritualitate, tot ceea ce caracterizează o ființă dotată cu inteligență.
Nu pot să dau un răspuns pe măsura așteptărilor tale; odată pentru că nu pot face speculații în domeniul atât de tainic al Ființei lui Dumnezeu, și apoi pentru că îmi vei răstălmăci cuvintele precum ai făcut-o în toate celelalte situații. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|