Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2012, 22:54:41
florinna01
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
După atâtea sfaturi cucernice, și fără îndoială folositoare, referitoare la administrarea deșeurilor acumulate în trecut și gestionarea eficientă (duhovnicește) a prezentului încă netocmit dar care-și așteptă plinirea vremii, cred că ar mai fi de făcut ceva cu cea mai improbabilă și proteică dimensiune a timpului, viitorul.
Ce fac împreună cu ”alesul”, în afară de (supra)viețuirea împreună, copii, situație materială ș.a.? Doar consum rezonabil partea de istorie personală de până la moarte?
Întreabă-L pe Domnul unde ți-ai ascuns talanții pentru Împărăție, dacă s-a întâmplat să uiți că ai primit și așa ceva încă din momentul când ai trecut, virtual, de la moarte la viață prin apa botezului. Cu alte cuvinte, cere-i Domnului un proiect de viață liturgică, adică împreună-lucrătoare cu El, cu soțul încă ascuns vederii tale, cu Biserica și cu tot cosmosul teofor văzut și nevăzut. Poate o să-ți sune straniu (cred că așa și este) ce-ți scriu eu aici, dar înainte de a cere ceva lui Dumnezeu, ar fi bine să te gândești la o ofertă. Și când n-ai nimic ce să-i oferi din cele de dinafara ta, dăruiește-te pe tine însuți cu tot ești și vei fii. Cere de lucru pentru Împărăție și Domnul îți va da și partener cu care să poți lucra, chiar dacă o vreme o să stai pe la poartă ca să-ți educi răbdarea și să arăți că vrei cu adevărat.
Cel mai pertinent raspuns l-ai primit deja.Pe langa Mihailc as vrea sa adaug ............. uneori ma vad pe mine in ceea ce ai scris aici ,acum 2-3 ani,e o tensiune asupra femeii de 30 de ani necasatorita ,nimic mai fals si mai primitiv,nu stim noi ce cale ne alege Domnul spre mantuire.Daca nu a aparut aceasta inseamna ca nu esti pregatita inca.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2012, 11:08:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
Cel mai pertinent raspuns l-ai primit deja.Pe langa Mihailc as vrea sa adaug ............. uneori ma vad pe mine in ceea ce ai scris aici ,acum 2-3 ani,e o tensiune asupra femeii de 30 de ani necasatorita ,nimic mai fals si mai primitiv,nu stim noi ce cale ne alege Domnul spre mantuire.Daca nu a aparut aceasta inseamna ca nu esti pregatita inca.
foarte adevarat. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2012, 15:49:57
Danialex Danialex is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Arges
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmen1980 Vezi mesajul
Am uitat sa spun ca am inceput sa citesc acatistul Sf. Nectarie(doresc sa il citesc 40 zile), Acatistul Maicii Domnului(Grabnic ajutatoare) si inca o rugaciune mica a Maicii Domnului primita de la Manastirea Nicula
Asta e minunat, rugaciunea ta este foarte importanta. Duhovnicul meu imi spunea ca Maica Domnului trebuie intotdeauna chemata cand ai nevoie de ajutor, mai ales in probleme asa de importante cum sunt casatoria si gasirea sufletului pereche. Pe langa asta, cum mai spunea cineva, sa ai un duhovnic bun, sa te spovedesti si sa mergi in fiecare duminica l Sf. Liturghie.
La noi in oras se fac o data pe luna slujbe pentru tinerii care doresc sa se casatoreasca. Se citeste acatistul Bunei Vestiri si apoi rugaciuni speciale pentru tinerii aflati in cautarea sotului/sotiei potrivit(e). Dar daca nu gasesti nici o biserica unde sa fac astfel de slujbe, poti sa lasi acatist la manastire in care sa mentionezi special care e scopul rugaciunii tale.
Sa-ti lumineze Domnul calea si sa-ti trimita omul pe care-l astepti!
Vechi 16.01.2012, 23:28:22
carmen1980 carmen1980 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danialex Vezi mesajul
Asta e minunat, rugaciunea ta este foarte importanta. Duhovnicul meu imi spunea ca Maica Domnului trebuie intotdeauna chemata cand ai nevoie de ajutor, mai ales in probleme asa de importante cum sunt casatoria si gasirea sufletului pereche. Pe langa asta, cum mai spunea cineva, sa ai un duhovnic bun, sa te spovedesti si sa mergi in fiecare duminica l Sf. Liturghie.
La noi in oras se fac o data pe luna slujbe pentru tinerii care doresc sa se casatoreasca. Se citeste acatistul Bunei Vestiri si apoi rugaciuni speciale pentru tinerii aflati in cautarea sotului/sotiei potrivit(e). Dar daca nu gasesti nici o biserica unde sa fac astfel de slujbe, poti sa lasi acatist la manastire in care sa mentionezi special care e scopul rugaciunii tale.
Sa-ti lumineze Domnul calea si sa-ti trimita omul pe care-l astepti!
Unde se citesc oare in Bucuresti?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2012, 10:32:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Mănăstirea Mihai Vodă din București , sectorul 5 , strada Sapienței - telefon ( sper că nu s-a schimbat ) :021.410.71.16 . Este una din clădirile cele mai vechi ale Capitalei, ctitorie a lui Mihai Viteazu din anul 1594 . Aici se găsește și icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni "Hodighitria" ( INDRUMĂTOAREA ) . Aici se citește și Acatistul Bunei Vestiri . Domnul să-ți ajute !
Vechi 19.01.2012, 10:49:14
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Si la biserica Sfantul Mina, din centrul Bucurestiului.
Vechi 19.01.2012, 11:19:22
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Intradevar trebuie sa fii pregatit iar daca tu esti poate nu este celalalt deci iar treb rabdare .

Din cite mi-am dat seama fie ca ceri lucrare pentru Domnul in viata fie ca nu (dupa cum ai chemare) atunci cind esti pregatit intotdeauna casatoria cu sufletul pereche -de care nu au chiar toti parte- te apropie de Dumnezeu , macar si de trairea mai adinca de la sine a Legii firii.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 00:39:49
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mănăstirea Mihai Vodă din București , sectorul 5 , strada Sapienței - telefon ( sper că nu s-a schimbat ) :021.410.71.16 . Este una din clădirile cele mai vechi ale Capitalei, ctitorie a lui Mihai Viteazu din anul 1594 . Aici se găsește și icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni "Hodighitria" ( INDRUMĂTOAREA ) . Aici se citește și Acatistul Bunei Vestiri . Domnul să-ți ajute !
Va multumesc frumos, am sa merg la aceasta manastire si am sa citesc Paraclisul Maicii Domnului inainte sa sarut icoana, este bine?
Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 00:47:03
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Va multumesc frumos, am sa merg la aceasta manastire si am sa citesc Paraclisul Maicii Domnului inainte sa sarut icoana, este bine?
Numai bine!
Am spus ca sunt impotriva semnelor in general. Si totusi de data asta am sa iti dau sfatul sa verifici care e ziua de cinstire a icoanei respective. :)
Vechi 22.01.2012, 01:45:51
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am spus ca sunt impotriva semnelor in general. Si totusi de data asta am sa iti dau sfatul sa verifici care e ziua de cinstire a icoanei respective. :)
,,Am spus ca sunt impotriva semnelor in general. '' - la ce tereferi? nu este bine ca inainte sa mergi la o icoana sau la moaste sa citesti si acatistul sau rugaciunea sfantului?

Aaa. daca te referi la aparitia unui semn dupa sarutarea Sfintei Icoane, nu te gandi ca se va indeplini pe loc dorinata mea imediat, am incredere ca ma va ajuta in rugaciunile mele

Last edited by carmen1980; 22.01.2012 at 01:48:11.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
Sufletul pereche Costica Dima Generalitati 69 26.10.2013 04:42:28
Un suflet trist... ladyanda Generalitati 82 26.03.2011 00:31:26
suflet gol diador Generalitati 18 28.09.2009 18:30:07
Exista suflet pereche? mehiel Nunta 16 24.10.2008 22:50:10