![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu vă înțeleg că ați dori o concluzie de forma ”sufletul este deci nemuritor”, dar cele cinci (texte) postate de mine se situează exact la polul opus! N-am ce vă face, îmi pare rău de dumneavoastră, asta e....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și mie mi se rupe sufletul de rătăcirea dumneavoastră..... Și de alte rătăciri, de altfel. De exemplu, dacă tot aveți obsesia referinței scripturale: Unde scrie în Sfânta Scriptură că Iisus este Arhanghelul Mihail ? Last edited by Erethorn; 16.01.2012 at 19:09:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
... iar pe mine mă doare sufletul când un creștin amestecă filosofia păgână cu sfânta credință creștină. ![]() A trecut vremea diversiunilor! 100 de pagini doar cu asta ni s-a răspuns: cu diversiuni și cu distragere de la subiectul principal. Nu mă mai interesează subiectul acesta, mai ales în forma sucită în care este readusă pe tapet (dacă chiar vă preocupă, deschideți un nou topic). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ce privește faptul că luăm ce este bun și valabil din filosofia păgână, nu trebuie să vă doară nimic; suntem în buna companie a Sfântului Apostol Pavel: Și Pavel, stând ridicat în mijlocul Areopagului, a zis: „Bărbați atenieni, văd că'ntru toate sunteți foarte evlavioși; căci străbătând cetatea voastră și privind la locurile voastre de'nchinare, am dat și de un altar pe care era scris: "Dumnezeului Necunoscut" . Ei bine, Cel pe Care voi Îl cinstiți fără să-L cunoașteți, pe Acela vi-L vestesc eu vouă. Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor"; ei bine, vă răspund și eu cu aceeași monedă și vă întreb unde scrie că Iisus este Arhanghelul Mihail (pentru cine nu cunoaște, aceasta aberație este și ea o învățătură a AZ7) Dar pe mine mă interesează și vă voi întreba până îmi veți răspunde. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 16.01.2012 at 20:18:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
[quote=Erethorn;422473]Ceea ce nu vă convine să aduceți în discuție este diversiune ? Nu este diversiune, domnule; dumneavoasatră ne întrebați, de 100 de pagini, în mod aproape obsesiv, unde scrie mot-a-mot în biblie că "sufletul este nemuritor"; ei bine, vă răspund și eu cu aceeași monedă și vă întreb unde scrie că Iisus este Arhanghelul Mihail (pentru cine nu cunoaște, aceasta aberație este și ea o învățătură a AZ7) Această problemă nu face obiectul topicului de față. M-am ocupat [prea mult] de ea câteva zeci de pagini mai în urmă. ![]() Last edited by osutafaraunu; 16.01.2012 at 20:24:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate ar fi interesant să ne ocupăm de ideea aceasta stranie. Cum înțeleg ortodocșii un suflet nemuritor, dar destructibil. Cum poate fi el distrus fără a fi... distrus? Cum poate fi el distrus (parțial probabil?) prin ”demontare”? Dacă în dogma ortodoxă omul = trup+suflet, sufletul poate fi la rândul lui demontat în alte părți componente distrugându-l astfel parțial fără a-i afecta nemurirea?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, ce judecata poate avea un om caruia Domnul nostru Isus Cristos ii spune "acesta este Trupul meu", iar el pune la indoiala insasi cuvintele Mintuitorului sau? Daca ei contesta o fraza scrisa negru pe alb, spusa de Domnul nostru si al lor, putem noi crede ca ar avea dreapta judecata? Chiar daca veti gasi un verset referitor la suflet (si sint, in special in psalmi), ei nu vor crede, oricum. Pe de alta parte, schimbul asta de idei pe mine chiar m-a ajutat. Am vazut aberatia aceia cu sfintul Mihail, spusa de intemeietoarea acestei religii. Asa voi avea si eu argumente in cazul in care vreun adventist va veni la mine sa ma converteasca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rămâne doar să se roage Domnului pentru ajutor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|