Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 10:01:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Iar în exprimarea poetică a lui Elihu vezi această diferențiere? poate-mi mai dai exemple de poezii... Până atunci, iată un exemplu de proză:

"Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viață în nări, tot ce era pe pămîntul uscat, a murit." (Geneza 7,22)

Oricât de greu ar fi de crezut pentru tine, Iisus exact asta a făcut:

"Și Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul." (Luca 23,46 - versiunea Sinodală)

În limba greacă, primul termen este [πνεύμά] pneuma, iar al doilea [έξέπνευσεν] exepneusen - adică textual "a suflat în afară".
Convinge-te aici.

Nu trebuie să te simți jenat, căci polemica nu este ceartă. Important e să nu degenereze în "stuchit între ochi"
Dar Dumnezeu e tot pneuma si dracul tot pneuma este.Si Iisus le spune apostolilor " pipaiti-ma sa vedeti ca am carne si oase nu sant pneuma"(ma rog citez aproximativ ) .Cum le poate spune ca nu sant suflare ? Tu nu vezi ca duhul era in viziunea lor ceva ce salasluia in om si iesea in momentul mortii odata cu ultima suflare ?
Vechi 11.01.2012, 10:03:37
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred, că doar sunt creștin! Cred că un copil al lui Dumnezeu chiar dacă ar muri, la învierea drepților va trăi și nu va mai muri niciodată.
Mă îndoiesc însă că pe Lazăr l-ai mai găsi la ora aceasta. În cimitirul din Betania, el doarme, așteptând învierea drepților!
Unde scrie acolo ca nu va mai muri niciodata ?
Vechi 11.01.2012, 10:54:12
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar Dumnezeu e tot pneuma si dracul tot pneuma este.
Ce vrei să dovedești cu asta?

Citat:
Si Iisus le spune apostolilor " pipaiti-ma sa vedeti ca am carne si oase nu sant pneuma"(ma rog citez aproximativ ) .
Roagă-te mai mult și studiază mai mult, nu cita aproximativ. Acum vreo 100 de pagini am mai spus că ucenicii se speriaseră de Iisus crezând că e o fantasmă (arătare, fantomă, strigoi). Acum îți pun și pagina din Luca 24 (Codex Bezae) unde scrie de fantasma cu care ucenicii L-au confundat pe Mântuitorul.

Cam aceeași confuzie faci și tu, neștiind sigur dacă e vorba de suflet, spirit, duh, fantomă, strigoi, arătare, moroi, etc. Noțiunile acestea îți sunt încă neclare și "aproximative".

Citat:
Cum le poate spune ca nu sant suflare ? Tu nu vezi ca duhul era in viziunea lor ceva ce salasluia in om si iesea in momentul mortii odata cu ultima suflare ?
Corectare: fantasma era în viziunea lor acea apariție, nu duhul. Iar Mântuitorul îi liniștește punându-i să-L pipăie. Un om înviat are carne și oase nu e o fantomă ieșită din mormânt, coborâtă din cer, de pe streașina casei, ori mai știu eu din ce locație fantasma-gorică a Sfintei Tradiții.
Vechi 11.01.2012, 10:56:09
Banned

Implicit

Citat:
Unde scrie acolo ca nu va mai muri niciodata ?
Haida măi frate, acum o luăm de la început!?Păi în Paradis se va mai muri?
Vechi 11.01.2012, 11:37:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce vrei să dovedești cu asta?

Roagă-te mai mult și studiază mai mult, nu cita aproximativ. Acum vreo 100 de pagini am mai spus că ucenicii se speriaseră de Iisus crezând că e o fantasmă (arătare, fantomă, strigoi). Acum îți pun și pagina din Luca 24 (Codex Bezae) unde scrie de fantasma cu care ucenicii L-au confundat pe Mântuitorul.

Cam aceeași confuzie faci și tu, neștiind sigur dacă e vorba de suflet, spirit, duh, fantomă, strigoi, arătare, moroi, etc. Noțiunile acestea îți sunt încă neclare și "aproximative".

Corectare: fantasma era în viziunea lor acea apariție, nu duhul. Iar Mântuitorul îi liniștește punându-i să-L pipăie. Un om înviat are carne și oase nu e o fantomă ieșită din mormânt, coborâtă din cer, de pe streașina casei, ori mai știu eu din ce locație fantasma-gorică a Sfintei Tradiții.
Unde scrie Fantasma la Luca 24:39 ?

ἴδετε τὰς χεῖράς μου καὶ τοὺς πόδας μου, ὅτι αὐτὸς ἐγώ εἰμι· ψηλαφήσατέ με καὶ ἴδετε, ὅτι πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα οὐκ ἔχει καθὼς ἐμὲ θεωρεῖτε ἔχοντα.

Scrie fantasma (cred ca la noi e tradus nalucire ) atunci cand Iisus mergea pe apa.Aia e ceva diferit.Dar aici eu vad ca scrie pneuma.
Vechi 11.01.2012, 11:39:37
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am intrebat unde scrie " mai " in ceea ce spune Iisus acolo.Peste tot in biblie scrie va trai si nu va muri dar tu adaugi cate un mai ca sa-ti iasa tie socoteala .
Vechi 11.01.2012, 11:40:48
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

ἴδετε τὰς χεῖράς μου καὶ τοὺς πόδας μου, ὅτι αὐτὸς ἐγώ εἰμι· ψηλαφήσατέ με καὶ ἴδετε, ὅτι πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα οὐκ ἔχει καθὼς ἐμὲ θεωρεῖτε ἔχοντα.

Scrie fantasma (cred ca la noi e tradus nalucire ) atunci cand Iisus mergea pe apa.Aia e ceva diferit.Dar aici eu vad ca scrie pneuma.
ei pe asta mizeaza...ca nu verifici. asta e tactica lor.
Vechi 11.01.2012, 11:44:20
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
versetele astea nu lasa loc de interpretari.
Vechi 11.01.2012, 12:04:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
ei pe asta mizeaza...ca nu verifici. asta e tactica lor.
Mda cred ca amicul 99 a copiat alta pagina.Exista cuvantul fantasma in Biblie dar e folosit atunci cand ucenicii l-au vazut pe Iisus mergand pe apa.
Vechi 11.01.2012, 13:27:03
Banned

Implicit

Citat:

• În primul rând, cuvântul subliniat de mine nu e din Luc.24,39, ci din Luca 24,37.
  • În al doilea rând, nu ți-am postat transcrierea actuală în greacă, ci chiar fotocopia manuscrisului grecesc din sec. V (Codex Bezae).
  • În al treilea rând, ca să nu mai ai dubii, îți potez și pagina latină din Luca 24 (Codex Bezae fiind cel mai vechi manuscris biligv al NT)cu cuvântul respectiv subliniat:

Citat:
Scrie fantasma (cred ca la noi e tradus nalucire ) atunci cand Iisus mergea pe apa.Aia e ceva diferit.
Același termen folosit în Mat.14,26 e folosit și aici: [φάντασμα]/[fantasma] adică arătare, fantasmă, fantomă, stafie, nălucă, nălucire, strigoi, etc. Iată că nu e ceva "diferit".
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31