Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2012, 15:36:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
În primul rând, nu mi-ai răspuns la întrebare, ci mi-ai pus alte întrebări.
Apoi, ai recurs însuși frăția ta la sofisme, asociind păcatul minciunii cu păcatul sexual sau al uciderii de prunci.
Deși l-ai citat pe fratele Cezar, el a spus că nu crede că minciuna nu este un păcat în sine (sau intrinsec, cum spunea fratele Mihnea), ci derivă din relație cu o Persoană (sau persoană), părere la care subscriu. Cu alte cuvinte, sunt situații în care minciuna nu este păcat.

În exemplele date de frăția ta minciuna ar justifica păcatul pruncuciderii, respectiv ascunderea adulterului. Deci slujește păcatului, adică tatălui minciunii, nu lui Dumnezeu. Deci în aceste două situații minciuna este păcat.

P.S. Dacă soția și-ar justifica minciuna prin mila față de mine sau prin teama că aș face infarct, i-aș răspunde că n-ar trebui să se teamă de asta, pentru că răul cel mai mare l-a făcut atunci când m-a înșelat. Atunci m-a omorât sufletește, ucigând iubirea dintre noi. Moartea cu trupul, în cazul ăsta, ar fi doar o consecință firească infidelității ei.

P.P.S. păcatul minciunii cred că trebuie pus în aceeași categorie cu cel al „închinării la idoli”; cine îl ia ad-literam devine iconoclast.
Mai frate , dar tare greu mai intelegi ceea ce scriu . Trebuie sa-ti traduc din romana in romana. Bine o voi face , desi nu imi face placere . As fi preferat sa fi atent ca sa nu vorbesc la pereti !

1. Saftul primit la un asemenea avort este o minciuna a celui care nu crede in Dumnezeu si crede mai mult in stiinta . Stiinta ne-a dat-o Dumnezeu nu ca sa il masuram pe El cu ea deoarece nu poate fi masurat cu nimic , ci ca sa putem stapinii pamintul si sa ne inmultim s.a.m.d. Adevarul este cel din Sf. Canoane , care spun ca pt. nici un motiv si sub nici o forma nu se face un avort. Dumneata unde ai fost atent cind ai citit aceasta idee a mea . Nu te-am deviat de la subiect, asa ai vrut sa pricepi matale !
2. Pe masura ce intru in postul tau imi dau seama ca in cele din urma ai deviat rau de la subiect : eu nu am spus ca am aceiasi parere cu Cezar , in acest sens nu am scris un cuvint . Am spus ca baza care o citez eu a mai citat-o si Cezar . Pai... unde dai si unde crapa ?
3. In final ma lasi perplex : prin lucrarea lui Hristos la o echografie poate aparea malformatii iar la alta ulterioara sa dispara , sunt numeroase cazurile duhovnicesti asemanatoare citate prin cartile de zidire sufleteasca . Daca nu sti asemenea carti iti recomand eu . Adica nu este nevoie sa mintim facind o recomandare falsa ; ca informezi familia despre ,,ceva" este o atuitudine dar ca recomanzi avortul asta este altceva . Si dupa ce ca se face o minciuna i se pune mot si omucidere. Sti cum se cheama asta ? Calea spre osinda vesnica ! Esti absurd ! Ia vezi mai sus ce i-am raspuns lui Erethron in legatura cu avortul , adica cum este parerea mea despre subiect !
In raspunsul cu adulterul cred personal ca te-ai grabit . Am vrut sa-ti vad intentia sincera sau nu de a comenta subiectul . Voi continua aceasta poveste cu urmatorul final : dar daca intr-un final ea, sotia, gindeste ca si tine si atunci te anunta, pe nepusa masa,ca divorteaza iar din scandalul care se incropeste tu faci accident vascular cerebral fatal ... cum mai este cu adevarul si cum mai este cu minciuna ??? Ia lumineaza-ne !

Acestea sunt parerile mele . Tu daca vrei sa minti ,,putin" facind bine este treaba ta . Ma intreb insa de ce nu esti atit de rivnitor in viata incit sa poti face orice numai sa eviti minciuna ?
In rest ... turnul Eifel este in acelasi loc !!!!!!

Last edited by zaharia_2009; 08.01.2012 at 15:40:12.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
e pacat cristina mioara Generalitati 37 13.08.2011 19:11:49
Sa minti nu e chiar atat de rau absolutep0wer Generalitati 19 19.07.2010 12:20:52
Postul - inseamna intotdeauna tristete? sophia Postul 8 09.12.2009 17:16:41
pacat sau nu? pisi Generalitati 34 18.06.2008 23:11:07